Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Utopence

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Zaraz padnie gromki śmiech, ale przymierzam się do zrobienia utopenców z parówek sojowych.
    Zrób, zrób. Spróbuję, gdy motor przyjedziesz robić . Wegetarianie też się podłączą
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Comment


    • naczytałem się, ślinianki mi zaczęły pracować intensywnie tak więc tydzień temu w czwartek nastawiłem kilogram utopenców coby nie pozostawać w tyle...
      dostałem rewelacyjną parówkową, wzbogaciłem ją 1 szt. pepperoni i czosnkiem w plasterkach oraz w proszku (do zalewy).
      następnego dnia przyjechali goście w odwiedziny i wypatrzyli toto w kuchni tako więc pierwsze utopence zostały przetestowane w sobotni ranek, czyli po 36 godzinach. od tego czasu regularnie z żoną podjadamy po jednym lub po dwa i tak jak sie obawiałem, dzisiaj czyli po tygodniu kiedy teoretycznie powinny osiągnąć szczytową formę w swej doskonałości... zostało ich na dnie tyle że nie ma się do czego rozpędzić.
      ale miło było i tak.
      Wspieraj swój Browar! Zostań Premium Użytkownikiem!

      Comment


      • Utopenców nastaw trzeci, czyli kwartet na cztery słoje.

        Modyfikacje: dodałem gorczycy, sypnąłem czosnku do zalewy, parówy pokroiłem w plasterki, 8 ząbeków czosnku kroiłem na pół i tylko 1 parówa na słoik. Jak tak dalej pójdzie zrobię utopence vege bez parówek.
        Attached Files
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        Moje warzenie
        Termometr piwowara

        Moja galeria

        Piwo z rana jak śmietana ;)

        Comment


        • Przetestowaliśmy z żonką utopence, no i poszło pół słoika . Smacze tylko ciut za młode.
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          Moje warzenie
          Termometr piwowara

          Moja galeria

          Piwo z rana jak śmietana ;)

          Comment


          • A gdybym tak w niedzielę wstąpił na degustację jednego słoiczka?
            Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
            1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

            Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
            Mein Schlesierland, mein Heimatland,
            So von Natur, Natur in alter Weise,
            Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
            Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

            Comment


            • Poczytałem i stwierdzam że dziś nastawiam pierwszy słoik utopenców. Czekam na żonkę i idziemy na zakupy.
              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

              Comment


              • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                A gdybym tak w niedzielę wstąpił na degustację jednego słoiczka?
                Zapraszam, a autem czasem nie przyjedź
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                Moje warzenie
                Termometr piwowara

                Moja galeria

                Piwo z rana jak śmietana ;)

                Comment


                • Moje pierwsze utopence właśnie stoją na "cichej" .
                  Oby wyszły pyszne.
                  zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

                  Comment


                  • Minęło 7-dni i spróbowałem moich utopence.
                    Hm... Chyba prszesadziłem z octem, cebulka i papryka super. Natomiast parówki smakują jak parówki tylko że może troszkę czuć w nich ocet(?). Czy to tak ma być? Spodziewałem się czegoś lepszego.
                    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

                    Comment


                    • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielak
                      Natomiast parówki smakują jak parówki tylko że może troszkę czuć w nich ocet(?). Czy to tak
                      ma być? Spodziewałem się czegoś lepszego.
                      Parówy jak parówy, od początku muszą być dobre. Wg. mnie głównym ich zadaniem jest złamanie smaku marynowanej cebuli i papryki oraz czosneczku. Oczywiście najlepsze podobno czeskie bądź słowackie, takie ze słoninką a z naszych krajowych wychodzi bardziej dietetyczne . Ja osobiscie coraz mniej daję parówek ( ostatnio 1 szt. grubej w plastrach na słoik 0,6 litra), aż żona pytała czy następne mogą być bardziej zasobne w parówki.
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      Moje warzenie
                      Termometr piwowara

                      Moja galeria

                      Piwo z rana jak śmietana ;)

                      Comment


                      • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielak
                        Minęło 7-dni i spróbowałem moich utopence.
                        Hm... Chyba prszesadziłem z octem, cebulka i papryka super. Natomiast parówki smakują jak parówki tylko że może troszkę czuć w nich ocet(?). Czy to tak ma być? Spodziewałem się czegoś lepszego.
                        Poczekaj jeszcze tydzień.

                        Comment


                        • Odświeżam temat za pomocą trzech słoików
                          Attached Files
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          Moje warzenie
                          Termometr piwowara

                          Moja galeria

                          Piwo z rana jak śmietana ;)

                          Comment


                          • Też sobie ostatnio przypomniałem, ale w trochę większej skali
                            Trzy słoje o pojemności 2,8l każdy, padły z okazji święta czekolady 22 lipca
                            Każdy słój był odrobinę inaczej robiony - takie eksperymenty naukowe
                            Wszyscy uczestnicy obchodów zażerali się aż uszy się trzęsły.
                            Do tego królujące smoki z fortuny w ilościach przyzwoitych.
                            Pychotka.

                            Comment


                            • Mój, sprawdzony przepis na Utopenci:
                              zalewa:
                              1 szklanaka octu 10%
                              3 szklanki wody
                              5 łyżek cukru
                              2 łyżeczki soli
                              10 ziaren ziela angielskiego
                              20 ziaren pieprzu
                              3 liście laurowe
                              4 średnie cebule

                              Zalewę zagotować, wrzycić cebulę, pogotować 1 minutę. Zalewę ostudzić.
                              Parówki ułożyć w słoju, nałożyć na wierzch cebulę z zalewy, zalać chłodną zalewą.
                              Attached Files
                              "Św. Hildegarda" - Browar Domowy

                              Comment


                              • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak
                                Mój, sprawdzony przepis na Utopenci:
                                Tak z ciekawości,:to parówki, ziemniaki czy jeszcze co innego?
                                A jeśli ziemniaki, to gotowane?
                                Last edited by Małażonka; 25-11-2006, 23:53.

                                Comment

                                Working...
                                X