Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Utopence

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Senior
    • 02-2001
    • 20211

    #91
    Małażonka napisał(a)
    Ja nie podjadam - tylko cebulkę próbuję
    Cebulka jest najlepsza

    Ja osobiście następnym razem inaczej potnę parówki - za mało przesiąkły Ale część jeszcze stoi, zobaczę za tydzień
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • sloniatko
      Senior
      • 02-2004
      • 1014

      #92
      Marusia napisał(a)
      Cebulka jest najlepsza
      To fakt

      Marusia napisał(a)
      Ja osobiście następnym razem inaczej potnę parówki - za mało przesiąkły
      Ja też, przekroję je jeszcze w poprzek.

      Marusia napisał(a)
      Ale część jeszcze stoi, zobaczę za tydzień
      Za tydzień , Ty to jesteś twarda a jak odstraszysz domowników. Moja Dorota to je w nocy podkradała
      Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

      Comment

      • Marusia
        Senior
        • 02-2001
        • 20211

        #93
        sloniatko napisał(a)

        Ty to jesteś twarda a jak odstraszysz domowników. Moja Dorota to je w nocy podkradała
        Normalnie - wysyłam Slavoya do Pruszkowa, co by mi nie grzebał w lodówce
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Małażonka
          Senior
          • 03-2003
          • 4602

          #94
          Pewnie, to normalka - wyślij Słoneczko gdziekolwiek (najlepiej do Marusi ) i nie ma problemu
          Last edited by Małażonka; 07-12-2004, 12:48.

          Comment

          • sloniatko
            Senior
            • 02-2004
            • 1014

            #95
            Ba, gdyby to było takie proste
            Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

            Comment

            • sklep-piwowar
              Senior
              • 10-2002
              • 559

              #96
              Moje topielce stoją w słoju od soboty czyli 4 dni i jeszcze nie jadłem ani cebulki ani parówek - taki twardy jestem

              Comment

              • Małażonka
                Senior
                • 03-2003
                • 4602

                #97
                My jesteśmy mniej twardzi - wczoraj była pierwsza próba: dzisiaj żyjemy

                Comment

                • arzy
                  Senior
                  • 06-2002
                  • 2814

                  #98
                  Moje paróweczki stoją od soboty. Skosztowałem dwie sztuki. Muszę przyznać, iż są niczego sobie
                  Last edited by arzy; 08-12-2004, 10:16.
                  "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  Bractwo Piwne
                  Skład Piwa
                  Piszę poprawnie po polsku!

                  Comment

                  • Marusia
                    Senior
                    • 02-2001
                    • 20211

                    #99
                    Postanowiłam wprowadzić utopence do stałego menu świątecznego mojej rodziny - przyniosę na próbę na Boże Narodzenie, zobaczymy, czy się przyjmą

                    Ale nastawię je gdzieś tak na 12 dni przed świętami, im dłużej stoją, tym smaczniejsze
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • arcy
                      Senior
                      • 07-2002
                      • 7538

                      Moje stoją od soboty 27 listopada, z każdym dniem coraz lepsze. Planuję na dziś małe spotkanie: ja, Racibor i sporo utopenców

                      Comment

                      • arcy
                        Senior
                        • 07-2002
                        • 7538

                        Marusia napisał(a)
                        Postanowiłam wprowadzić utopence do stałego menu świątecznego mojej rodziny - przyniosę na próbę na Boże Narodzenie, zobaczymy, czy się przyjmą
                        Utopence - tradycyjne polskie wigilijne danie

                        Comment

                        • Marusia
                          Senior
                          • 02-2001
                          • 20211

                          arcy napisał(a)
                          Utopence - tradycyjne polskie wigilijne danie
                          Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie Wigilia jest bezmięsna. Oczywiście, można by dyskutować o procentowej zawartości mięsa w parówce, ale jednak mimo wszystko miałam na myśli to, co napisałam - Święta Bozego Narodzenia, czyli 25-26 grudnia.
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • arcy
                            Senior
                            • 07-2002
                            • 7538

                            Póki mieszkałem z rodzicami, to też była bezmięsna, choć dla mnie nie ma to znaczenia. Zdarzało mi się podjeść coś zwierzęcego w ciągu dnia.
                            Ponieważ dla mnie święta to wyłącznie tradycja, żadne przeżycia religijne, to nie mam zamiaru pościć. Będę jadł to, co akurat znajdę w lodówce.
                            Ale że jestem łasuch, to pewnie zrobię sobie śląskie makówki. I może jeszcze zupkę z suszonych owoców.

                            Comment

                            • ZIOMEK2
                              Gość
                              • 09-2004
                              • 2523

                              Arcy - smacznego !

                              Utopence i makówki, beczka piwa i galon spirytusu...to jest to!
                              Ja swoje pasteryzowane Utopence też zostawiam na Święta.
                              Ale w Wigilię i pierwszy dzień Świąt tradycyjnie będę jadł karpia...

                              Comment

                              • sloniatko
                                Senior
                                • 02-2004
                                • 1014

                                My wczoraj zjedliśmy osttnie cztery i pozostały nam tylko resztki cebulki ale nic to najdalej jutro lub pojutrzę "uwarzę" następny słoik. Tylko tym razem z 2 kg parówek może do świąt coś zostanie
                                Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎