Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Utopence

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Nie wiem jak wyglądają i smakują utopence w oryginale.Moje po tygodniu topienia w słoju są dziwnie twarde twardsze niż wtedy gdy je kupiłem

    Comment


    • Co nie zabije, to wzmocni.

      One żyją!!!
      na to wylata z bufetu dama
      pierwś jej z biusthaltra wytryska
      mówi że ze mnie jest kawał chama
      i grabe w oko mnie wciska

      Comment


      • sklep-piwowar napisał(a)
        Nie wiem jak wyglądają i smakują utopence w oryginale.Moje po tygodniu topienia w słoju są dziwnie twarde twardsze niż wtedy gdy je kupiłem
        Ty się nie martw. Gdyby robiły się miękkie, to oznaczałoby, że rozpoczął się proces gnilny.

        Comment


        • Tak jak już pisałem tak też zrobiłem. W sobotę nastawiłem dwa nowe słoiki - mniejszy dla teściowej
          Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

          Comment


          • Ty się od razu przyznaj, czego tam dosypałeś

            Ja do swojej "warki" nr 2 dodałem czerwonej cebuli. Mam zamiar poeksperymentować trochę ze składnikami, w przyszłości nie wykluczam dodania czosnku, świeżych ostrych papryczek, może też trochę białego wina.

            Comment


            • Jeszcze nic, pierwszy to tak na zachętę .

              A tak poważnie to też myślałem o dodaniu czosnku i papryczek Chili. Niestety w późny sobotni wieczór nie stało ich w domu, więc pewnie następnym razem.
              Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

              Comment


              • arcy napisał(a)
                Ty się od razu przyznaj, czego tam dosypałeś

                Ja do swojej "warki" nr 2 dodałem czerwonej cebuli. Mam zamiar poeksperymentować trochę ze składnikami, w przyszłości nie wykluczam dodania czosnku, świeżych ostrych papryczek, może też trochę białego wina.

                Jeszcze trochę i i stworzysz nasz narodowy przepis

                Comment


                • Nie jestem pewna, czy czosnek będzie pasował, choć osobiście też wszędzie staram się dawać czosnek

                  Co do papryczek - też o tym pomyślałam i właśnie w tym tygodniu wejdą do przepisu
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment


                  • Przedwczoraj "uwarzyłam" kolejne utopence. Dodałam pokrojonej w cienkie krążki ostrej papryczki oraz po kilka ziarem pieprzu.
                    Próbowałam właśnie - pycha! Fajnie lekko pali w język (aż się boję, co będzie po tygodniu ), w dodatku udalo mi się kupić o wiele smaczniejsze niż poprzednio parówki. Mniam
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment


                    • Ja natomiast mam nieodparte wrażenie, że udało mi się kupić gorsze parówki

                      Comment


                      • Marusia napisał(a)
                        Przedwczoraj "uwarzyłam" kolejne utopence. Dodałam pokrojonej w cienkie krążki ostrej papryczki (świeżej) oraz po kilka ziarem pieprzu.
                        Próbowałam właśnie - pycha! Fajnie lekko pali w język (aż się boję, co będzie po tygodniu
                        Zastanawiam się, czy te papryczki oddały już całą ostrość i je zostawić, czy może lepiej wieczorkiem nie przelać zawartości słoików do michy, nie wybrać papryczek i nie wsadzić zawartości z powrotem już bez nich. Bo już parówy i cebula są wystarczająco pikantne. Ma ktoś doświadczenia w tej kwestii?
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment


                        • Najbardziej pikantne są pestki, myślę więc że miąższ możesz zostawić. Poza tym, i tak chodzi o to, aby wywołać pragnienie i potem je zawzięcie gasić

                          Comment


                          • dla Marusi.

                            Moim zdaniem musisz je zjeść - nic nie wybieraj bo stracą " glanz ".Szkoda, że tak daleko mieszkam...

                            Comment


                            • Pestek nie dawałam, po za tym to były takie malutkie papryczki, ok. 10 cm długości i one prawie pestek nie miały. W każdym razie wściekle ostre, skoro po półtorej doby już tak zdążyła cebulka i zaprawa przesiąknąć - parówy jeszcze się jako tako trzymają
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment


                              • Przypuszczam, że będzie tak, jak z piwem - z czasem smaki się wyrównują. Wystarczy poleżakować trzy miesiące ...
                                Góry Sowie nie są tym, czym się wydają ...

                                Comment

                                Working...
                                X