Utopence

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sklep-piwowar
    Senior
    • 10-2002
    • 559

    Nie wiem jak wyglądają i smakują utopence w oryginale.Moje po tygodniu topienia w słoju są dziwnie twarde twardsze niż wtedy gdy je kupiłem

    Comment

    • żąleną
      Sojowe Oddziały Bojowe
      • 01-2002
      • 13239

      Co nie zabije, to wzmocni.

      One żyją!!!

      Comment

      • arcy
        Senior
        • 07-2002
        • 7538

        sklep-piwowar napisał(a)
        Nie wiem jak wyglądają i smakują utopence w oryginale.Moje po tygodniu topienia w słoju są dziwnie twarde twardsze niż wtedy gdy je kupiłem
        Ty się nie martw. Gdyby robiły się miękkie, to oznaczałoby, że rozpoczął się proces gnilny.

        Comment

        • sloniatko
          Senior
          • 02-2004
          • 1014

          Tak jak już pisałem tak też zrobiłem. W sobotę nastawiłem dwa nowe słoiki - mniejszy dla teściowej
          Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

          Comment

          • arcy
            Senior
            • 07-2002
            • 7538

            Ty się od razu przyznaj, czego tam dosypałeś

            Ja do swojej "warki" nr 2 dodałem czerwonej cebuli. Mam zamiar poeksperymentować trochę ze składnikami, w przyszłości nie wykluczam dodania czosnku, świeżych ostrych papryczek, może też trochę białego wina.

            Comment

            • sloniatko
              Senior
              • 02-2004
              • 1014

              Jeszcze nic, pierwszy to tak na zachętę .

              A tak poważnie to też myślałem o dodaniu czosnku i papryczek Chili. Niestety w późny sobotni wieczór nie stało ich w domu, więc pewnie następnym razem.
              Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

              Comment

              • sklep-piwowar
                Senior
                • 10-2002
                • 559

                arcy napisał(a)
                Ty się od razu przyznaj, czego tam dosypałeś

                Ja do swojej "warki" nr 2 dodałem czerwonej cebuli. Mam zamiar poeksperymentować trochę ze składnikami, w przyszłości nie wykluczam dodania czosnku, świeżych ostrych papryczek, może też trochę białego wina.

                Jeszcze trochę i i stworzysz nasz narodowy przepis

                Comment

                • Marusia
                  Senior
                  • 02-2001
                  • 20211

                  Nie jestem pewna, czy czosnek będzie pasował, choć osobiście też wszędzie staram się dawać czosnek

                  Co do papryczek - też o tym pomyślałam i właśnie w tym tygodniu wejdą do przepisu
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • Marusia
                    Senior
                    • 02-2001
                    • 20211

                    Przedwczoraj "uwarzyłam" kolejne utopence. Dodałam pokrojonej w cienkie krążki ostrej papryczki oraz po kilka ziarem pieprzu.
                    Próbowałam właśnie - pycha! Fajnie lekko pali w język (aż się boję, co będzie po tygodniu ), w dodatku udalo mi się kupić o wiele smaczniejsze niż poprzednio parówki. Mniam
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • arcy
                      Senior
                      • 07-2002
                      • 7538

                      Ja natomiast mam nieodparte wrażenie, że udało mi się kupić gorsze parówki

                      Comment

                      • Marusia
                        Senior
                        • 02-2001
                        • 20211

                        Marusia napisał(a)
                        Przedwczoraj "uwarzyłam" kolejne utopence. Dodałam pokrojonej w cienkie krążki ostrej papryczki (świeżej) oraz po kilka ziarem pieprzu.
                        Próbowałam właśnie - pycha! Fajnie lekko pali w język (aż się boję, co będzie po tygodniu
                        Zastanawiam się, czy te papryczki oddały już całą ostrość i je zostawić, czy może lepiej wieczorkiem nie przelać zawartości słoików do michy, nie wybrać papryczek i nie wsadzić zawartości z powrotem już bez nich. Bo już parówy i cebula są wystarczająco pikantne. Ma ktoś doświadczenia w tej kwestii?
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • arcy
                          Senior
                          • 07-2002
                          • 7538

                          Najbardziej pikantne są pestki, myślę więc że miąższ możesz zostawić. Poza tym, i tak chodzi o to, aby wywołać pragnienie i potem je zawzięcie gasić

                          Comment

                          • ZIOMEK2
                            Gość
                            • 09-2004
                            • 2523

                            dla Marusi.

                            Moim zdaniem musisz je zjeść - nic nie wybieraj bo stracą " glanz ".Szkoda, że tak daleko mieszkam...

                            Comment

                            • Marusia
                              Senior
                              • 02-2001
                              • 20211

                              Pestek nie dawałam, po za tym to były takie malutkie papryczki, ok. 10 cm długości i one prawie pestek nie miały. W każdym razie wściekle ostre, skoro po półtorej doby już tak zdążyła cebulka i zaprawa przesiąknąć - parówy jeszcze się jako tako trzymają
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment

                              • Krzysiu
                                Krzysiu
                                • 02-2001
                                • 14936

                                Przypuszczam, że będzie tak, jak z piwem - z czasem smaki się wyrównują. Wystarczy poleżakować trzy miesiące ...

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X