W Polsce ciężko było kupić dobre serdelki pod utopence, ale ostatnio w Lidlu pojawiły się serdelki wieprzowe z Sokołowa. Okazały się bardzo dobrym substytutem czeskich. Dobrze przegryzają się z marynatą. 
Od dwóch-trzech lat stosuję przepis na utopence w składzie z odrobiną musztardy, kapustą kiszoną, ogórkiem kiszonym, cebulą i ostrą papryczką - dla mnie nie ma lepszego od tych co już przetestowałem.
Jeszcze tylko chleb z kminkiem ciężko dostać 
							
						
					Od dwóch-trzech lat stosuję przepis na utopence w składzie z odrobiną musztardy, kapustą kiszoną, ogórkiem kiszonym, cebulą i ostrą papryczką - dla mnie nie ma lepszego od tych co już przetestowałem.
Jeszcze tylko chleb z kminkiem ciężko dostać
 
							
						 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	
 
							
						 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	
Comment