Nie wiedziałem gdzie wetknąć ten wątek -tu chyba najlepsze miejsce. Jestem zapalonym wielbicielem sushi (i kuchni japońskiej w ogóle), również sam przygotowuję ten specjał od czasu do czasu. Pytanie do Forumowiczów - czy są tu również tacy, którzy sami robią sushi i jakie mają w związku z tym przeżycia
No i jakie piwa piliście do sushi - ja ostatnio sobie zaserwowałem "Czarne" z Fortuny -no ciekawie było - smaki się straszliwie przemieszały
Drugie - z napojów jestem koneserem (?) herbat - ulubione to: biała: Pai Mu Tan, zielone - Gyokuro (japońska i chińska), czarne- jakieś Darjeelingi (Singbulli, Himalaya), dobre Assamy (z tych mocniejszych- Hatimara, Namdang). Ktoś jeszcze z herbaciarzy?
No i jakie piwa piliście do sushi - ja ostatnio sobie zaserwowałem "Czarne" z Fortuny -no ciekawie było - smaki się straszliwie przemieszały
Drugie - z napojów jestem koneserem (?) herbat - ulubione to: biała: Pai Mu Tan, zielone - Gyokuro (japońska i chińska), czarne- jakieś Darjeelingi (Singbulli, Himalaya), dobre Assamy (z tych mocniejszych- Hatimara, Namdang). Ktoś jeszcze z herbaciarzy?

<- w tym wypadku to czarne to herbata
). Na uroczystym bankiecie w tzw banglou nad prywatnym jeziorem pytają nas co się napijemy . Jak trafili na niego to on od razu - herbatkę . I konsternacja u gospodarzy - co jak co ale herbaty nie mieli . Nagle żona naszego gospodarza powiedziała : Nic się nie martwcie tuż obok jest dom starców zaraz przyniosę . Wszyscy oczywiście w śmiech ( ps. od tego czasu mój kolega ma pseudonim Emeryt ).
Comment