Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kurczak na puszce piwa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #16
    Przepis znałem w wersji domowej z butelką w tyłku i w piekarniku Zastanawia mnie tylko czy aluminium z puszki pod wpływem temperatury nie wchodzi w reakcję z ptakiem:P

    Comment


    • #17
      Tak na szybko, temperatura topnienia stopu aluminium, stosowanego do produkcji puszek i temperatura grilla to najmarniej jakieś 300-400 stopni Celsjusza różnicy - jak doprowadzisz grilla do temperatury topnienia aluminium to już kurczaka (ani grilla chyba też) nie wykorzystasz...

      Comment


      • #18
        Aluminium się nie stopi, za to ptak może nasiąknąć oparami chemikaliów z wyściółki i lakieru puszki...
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

        Comment


        • #19
          właśnie bardziej mi o te lakiery i chemiczne syfy chodziło, niż o samo alu

          Comment


          • #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chmielowazupa Wyświetlenie odpowiedzi
            właśnie bardziej mi o te lakiery i chemiczne syfy chodziło, niż o samo alu
            Chemiczne syfy jak najbardziej, ja to robiłem chyba na Żubrze i Kasztelanie... .

            Comment


            • #21
              wniosek jaki z tego płynie mógłby niejednego zaskoczyć, bo wychodzi: że jeśli nadziewać ptaka to najlepiej na żubra

              Comment

              Working...
              X