Dziendobry :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kosiniak
    • 2025.12

Dziendobry :)

Witam.
    Jako ,ze lubię piwko ,ale piwko, a nie siki serwowane nam w sklepach przez wielkie marki, zacząłem szukać. I trafilem tutaj. Kilka niezlych(wydaje mi sie) piw juz próbowałem bo na szczęście mam na podorędziu niezły sklep. Moze moglibyście polecić coś na początek żeby sobie nieco smak wyrobić. Ograniczmy się do polskich browarów

Related Topics

Collapse

• abelincoln
    Santiago, Amunategui 74, Cervecería Delibeer
    abelincoln
    Trafiłem przypadkiem szlajając się po centrum - był akurat dzień wyborów prezydenckich i sporo rzeczy było pozamykanych, a 30 stopni wywoływało pragnienie. Miejscówka mała, ale przemiły pan za barem, pomimo problemów z dogadaniem się, spowodowało że zechciało mi się to miejsce opisać....
    2025-11-24, 19:59
  • ART
    Chmielowe aromaty bez chmielu....
    ART
    Od stosunkowo niedawna dostępne są dla piwowarstwa specyfiki oddrożdżowe, w których te organizmy produkują aromaty znane nam z chmielu.

Np.

Czyli może to zastąpić częściowo lub całkowicie użycie chmielu aromatycznego. Na razie piszą o zastosowaniu w piwach...
    2025-11-01, 09:24
  • dadek
    Niemcy, Leezen, Schloßstraße 1 a, Handwerksbrauerei Hennings
    dadek
    18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera...
    2025-09-28, 01:39
  • dadek
    Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
    dadek
    W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
    Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
    2023-09-07, 00:42
  • bastion
    Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
    bastion
    Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
    W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
    Akurat miałem to szczęście...
    2023-07-31, 20:14
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...