E tam, bez przesady. Przecież to nie jest tak, że mam 3 pomieszczenia w piwnicy tylko i wyłącznie na potrzeby piwne. Trochę muszę kombinować coby jakoś wszystko pomieścić i nie zabić się przechodząc między gratami.
Pytanie nowicjusza
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angascMasz gdzieś pod ręką więcej informacji na temat ferm. hybrydowej, czy raczej mam Goglewicza uruchomić?
A więcej mam niestety tylko w wersji papierowej ("Designing Great Beers" Raya Danielsa). Polecam też książki na temat poszczególnych styli piwnych z serii Classic Beer Styles, do nabycia na Amazon. Alta i Koelscha akurat z nich nie posiadam.Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseTu [/URL]jest mirror.Comment
Related Topics
Collapse
-
Cześć, wazę swoje pierwsze piwo z brekwitu Gozdawa Amber Lager i mam pytanie bo nie wiem czy do końca wszystko dobrze robię. Wszystko zrobiłem tak jak pisze w instrukcji na początku fermentacji było 14-15 blg trzymałem przez 48h w 21* a następnie schłodziłem, ze względu ze nie miałem żadnego...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam,
Mam pytanie odnośnie uwarzonej jakiś czas temu Mango Milkshake IPA.
Po uwarzeniu i 2 tygodniach burzliwej fermentacji piwo zeszło do 7,5 BLG (z poczatkowych 17) i przestało fermentować.
Po zlaniu na cicha i dodaniu 1 kg puree z mango piwo już 3...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.
Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły... -
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment