Witajcie, jestem nowy na forum,
dwa dni temu nastwawilem piwko z BioWinu - tzw. gotowiec.
Wszystko robilem zgodnie z przepisem i sterylnoscia, jednak widze ze po 2 dniach nie wytracila mi sie zadna piana. Rurka feremntacyjna od czasu do czasu puka, a jak zamieszam nbaniakiem to nawet bardzo.
Nastaw 23litrowy w balonie 54 litrowym.
Zastanawiam sie co jest!!????? Moze to dlatego ze w miejscu gdzie trzymam balon jest 27 st. C?
Co mam robic. Boje sie troche ze nie wyjdzie?
Pozdrawiam
Piwniczka winna
dwa dni temu nastwawilem piwko z BioWinu - tzw. gotowiec.
Wszystko robilem zgodnie z przepisem i sterylnoscia, jednak widze ze po 2 dniach nie wytracila mi sie zadna piana. Rurka feremntacyjna od czasu do czasu puka, a jak zamieszam nbaniakiem to nawet bardzo.
Nastaw 23litrowy w balonie 54 litrowym.
Zastanawiam sie co jest!!????? Moze to dlatego ze w miejscu gdzie trzymam balon jest 27 st. C?
Co mam robic. Boje sie troche ze nie wyjdzie?
Pozdrawiam
Piwniczka winna
Comment