Hmmm, zauważyłem, ze ostatnio popularne zrobiło się zacieranie "na lenia". W związku z tym mam pytanie. Jakich różnic, w dojrzałym piwie, należy się spodziewać pomiędzy zacieraniem 72°C->65°C a zacieraniem w przerwach 37C->50C->70C->75C, jak jest zalecane przy Grodziszu z BA?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69
Czy ten nWes 04 różni się czymś od standardowego nachmielonego ekstraktu WESa?
Moje piweczko na piWES-04 właśnie kończy fermentacje i zapowiada się całkiem spoko . Z moich obserwacji jest to prawdopodobnie nachmielony ekstrakt bursztynowy, ale z super aromatem i wyraźniejszą goryczka niż jasny nachmielony. Na razie sza testy trwają
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
Browar kontraktowy z miasteczka Nové Strašecí w Czechach Środkowych. Warzą komercyjnie od 2017 r. (wcześniej piwowarzy domowi).
Piwo uwarzone z okazji mistrzostw świata w hokeju.
Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.
Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...
Comment