Warka #126 Bitter zabutelkowana dn.23.03.12r
Warka #127 Pils na cichą dn.27.03.12r
Warka #123 Porter zabutelkowana dn.30.03.12r
Warka #129 z dn.30.03.2012r.
Witbier
Skład
pilzneński 6,35kg
zakwaszający 0,10kg
melanoidowy 0,5kg
pszenica niesłodowana 6kg
Zacieranie
53/zasyp
65/40min
72/30min
78-filtracja
W tym czasie pszenica niesłodowana wsypana do 48/30min i po tym czasie temp. podniesiona do 100st. Porcjami wlane podczas podnoszenia temp. do 72st.
Chmielenie/dodatki
EKG 50g/60min
Lubelski 60g/15min
Kolendra 15g/5min
Curacao 40g/5min
Słodka pom. 20g/5min
Drożdże
Wyeast 3944 Belgian Wit
Warka #127 Pils w dn.31.03.12r poszła do kegów i we flaszki.
Warka #127 Pils na cichą dn.27.03.12r
Warka #123 Porter zabutelkowana dn.30.03.12r
Warka #129 z dn.30.03.2012r.
Witbier
Skład
pilzneński 6,35kg
zakwaszający 0,10kg
melanoidowy 0,5kg
pszenica niesłodowana 6kg
Zacieranie
53/zasyp
65/40min
72/30min
78-filtracja
W tym czasie pszenica niesłodowana wsypana do 48/30min i po tym czasie temp. podniesiona do 100st. Porcjami wlane podczas podnoszenia temp. do 72st.
Chmielenie/dodatki
EKG 50g/60min
Lubelski 60g/15min
Kolendra 15g/5min
Curacao 40g/5min
Słodka pom. 20g/5min
Drożdże
Wyeast 3944 Belgian Wit
Warka #127 Pils w dn.31.03.12r poszła do kegów i we flaszki.
Teraz trzeba będzie wypić co się uwarzyło a nazbierało się tego jakieś skromne 1546L
Na nas dwóch i na pomocników współpijców pewnie i tak będzie za mało. Do zobaczyska online w następnym sezonie piwowarskim, a na imprezach live
warka 135 Robust Porter zszedł nie za nisko, bo tylko do 5Blg, ale że nie wykazywał żadnych ruchów, więc go siup we flaszki, a ostatnia warka z tego roku z numerem 136 English IPA zeszła do 3 Blg i trafiła do kegów i w butelki. W styczniu zaczniemy erę lagerów, bo trzeba napełnić puste "naczynia", bo już i tak za długo się kurzą
Comment