Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• robox
    replied
    Wersji "kapslowanej" tego piwa nie ma ?

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    USA 1400

Dawno nie zajmowalem sie galeria a tu okazalo sie, ze amerykanskich kapsli mam juz ponad 1400, a dokladnie 1404
    Z tej okazji walne sobie Ten Fidy Bourbon Barrel Aged Imperial Stout.
    Ten mocarz ma 12.9% alkoholu, 75 IBU i smakuje jak czekoladowo waniliowe espresso, pychota.
    Dostalem go pod choinke w szesciopaku, wiec jedno moze uswietnic dzisiejszy wieczor.

Click image for larger version

Name:	image_76109.jpg
Views:	448
Size:	81,8 KB
ID:	2064158
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2022-05-24, 17:01.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Mialo wiecej nie byc (w tym roku), ale ze mam dosc slaba wole jesli chodzi o piwo, to po prawie dwumiesiecznej przerwie rekonwalescencyjnej,
    znow w galerii pojawily sie nowe kapsle.
    A wsrod nich rarytasik od Kasi:

Name:	image_76107.jpg
Views:	526
Size:	15,8 KB
ID:	2064156
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2022-05-24, 17:00.

Leave a comment:

• rivendel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    Dolaczylem dzis do galerii ostatnie 5 kapsli oczekujacych na zeskanowanie w tym roku.
    Trzy z nich zdobyl dla mnie rivendel, a przywiozla mi je z Polski Kasia.
    Wielkie dzieki!
    W tym roku zamierzalem zdobyc 260 kapsli, tak by kazdego tygodnia znalezc 5 nowych.
    Udalo sie przekroczyc te liczbe, bo jest ich w tym roku 265.
    Niestety w tym roku wiecej ich juz nie bedzie, poniewaz musze zajac sie innymi waznymi dla mnie sprawami.
    Jak wszystko dobrze pojdzie, to od nowego roku znow zaczne szukac nowych kapsli na piwach.
    Wasze
    WSZYSTKO PÓJDZIE OK

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dolaczylem dzis do galerii ostatnie 5 kapsli oczekujacych na zeskanowanie w tym roku.
    Trzy z nich zdobyl dla mnie rivendel, a przywiozla mi je z Polski Kasia.
    Wielkie dzieki!
    W tym roku zamierzalem zdobyc 260 kapsli, tak by kazdego tygodnia znalezc 5 nowych.
    Udalo sie przekroczyc te liczbe, bo jest ich w tym roku 265.
    Niestety w tym roku wiecej ich juz nie bedzie, poniewaz musze zajac sie innymi waznymi dla mnie sprawami.
    Jak wszystko dobrze pojdzie, to od nowego roku znow zaczne szukac nowych kapsli na piwach.
    Wasze

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Po dolaczeniu kapsli z piw z Marina Market okazalo sie, ze w kolekcji jest juz ponad 4100 kapsli
    Jubileuszowy kapsel z browaru Elevation:

Name:	image_75075.jpg
Views:	609
Size:	17,7 KB
ID:	2063369
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2022-05-24, 17:00.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dzis dzieki uprzejmosci Gambrinusa i jego brata, dotarly do mnie cztery piwa z Polski i paczka ze sklepu Marina Market w stanie Washington,
    ktory prowadzi rowniez sprzedaz internetowa. Paczka zostala zamowiona na adres Gambrinusa.
    Przypomne, ze ja mieszkam w takim nieszczesnym stanie, ktory zabrania sprowadzania piw ze sklepow internetowych.
    Piwa zapakowane naprawde solidnie, na zdjeciu, te z wielopakow zapakowane pojedynczo a czteropaki wsuniete obok piw.
    Z zamowionych, w ciemno, 8 piw, udalo mi sie trafic 7 z nowymi dla mnie kapslami, na zdjeciu, mam wiec calkiem niezla skutecznosc
    W paczce znalazlem tez kilka podkladek pod piwo z browarow, ktore zamowilem. Milo z ich strony.
    Jesli jestescie ciekawi ich oferty, mozecie odwiedzic ich strone w necie www.marinamarket.com
    Bardzo sie ciesze, ze nie musialem jechac 3 tysiecy mil w jedna strone, by cos u nich kupic

Name:	image_74959.jpg
Views:	560
Size:	43,6 KB
ID:	2063034Click image for larger version

Name:	image_74960.jpg
Views:	561
Size:	48,1 KB
ID:	2063035
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2022-05-24, 16:59.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea
    Może rozlali specjalnie dla Ciebie?
    Mysle, ze rivendel jest po prostu farciarzem jesli chodzi o znajdowanie nowych piw, a gdyby jeszcze zawsze od razu kupowal to co znalazl, to tych piw byloby jeszcze wiecej

Leave a comment:

• genea
    replied
    Jest wsrod nich kapsel z browaru, ktory na swojej stronie internetowej podaje, ze rozlewa tylko do puszek, a ze Polak potrafi, to rivendel zdobyl piwo z kapslem na butelce
    To ten:
    Może rozlali specjalnie dla Ciebie?

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pora na male podsumowanie dzialalnosci kolegi rivendela w tym roku.
    Dzieki jego zaangazowaniu moja kolekcja wzbogacila sie o 42 nowe kapsle, w tym przywiozl 5 z Polski.
    Najwieksze rodzynki z nich zamiescilem wlasnie w galeriach.
    Jest wsrod nich kapsel z browaru, ktory na swojej stronie internetowej podaje, ze rozlewa tylko do puszek, a ze Polak potrafi, to rivendel zdobyl piwo z kapslem na butelce
    To ten:
    Attached Files

Leave a comment:

• Maremali
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441
    Ale w przyjaźni z innymi zwierzętami.
    jaka to przyjaźń jeśli frontem do siebie stoją

Leave a comment:

• Micho441
    replied
    Ale w przyjaźni z innymi zwierzętami.

Leave a comment:

• Horse1963
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441
    Piękny misio
    E tam piękny, ledwo go widać...

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    200

Zeby nie bylo, ze w wakacje nic nie robie tylko czekam na kapsle od rivendela, dzis wrzucilem do galerii duza paczke kapsli, ktore sam kupilem.
    Wsrod nich znalazl sie dwusetny kapsel w tym roku:
    Attached Files

Leave a comment:

• Micho441
    replied
    Dzis do obu galerii trafily kolejne kapsle od rivendela, w tym taki sliczny:
    Piękny misio

Leave a comment: