Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Jagiellońska 22, Po Drugiej Stronie Lustra [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piecia
    Senior
    • 02-2002
    • 3307

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzi
    Byliśmy z Madomem do 20.30. Był Sęp i Haust bez szans na zmianę. Do zobaczenia następnym razem.
    Zmiana się pojawiła - zamiast Hausta: Parowe byłem chwilkę, od ok 21.30 do 22.45. Ludzi full.
    Koniec i bomba,
    Kto nie pije ten trąba !!!
    __________________________
    piję bo lubię!

    Comment

    • VanPurRz
      Senior
      • 09-2008
      • 4229

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
      Wersja beczkowa słabizna ale o tym niedługo w odpowiednim temacie.
      Moja butelkowa była naprawdę OK. Niestety zaczynają się pojawiać (w przypadku rzemieślniczych) ogromne kłopoty z różnicami - piwa smakują inaczej w różnych lokalach (coś z nalewaniem do beczek?), inaczej z butelki niż z beczki. Wreszcie każda warka może być kompletnie inna.
      Nie wymagam nijakiej koncernowej powtarzalności ale jednak należy ten problem zauważyć i mu zaradzić. Piwa te są bardzo drogie, ludzie często piją je z dużym wyrzeczeniem się innych rzeczy i nie powinno tak być, że za 10 złotych dostaje się produkt słaby, z wadami.
      Last edited by VanPurRz; 05-01-2013, 09:28.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

      Comment

      • docent
        Senior
        • 10-2002
        • 5205

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
        Moja butelkowa była naprawdę OK. Niestety zaczynają się pojawiać (w przypadku rzemieślniczych) ogromne kłopoty z różnicami - piwa smakują inaczej w różnych lokalach (coś z nalewaniem do beczek?), inaczej z butelki niż z beczki. Wreszcie każda warka może być kompletnie inna.
        Nie wymagam nijakiej koncernowej powtarzalności ale jednak należy ten problem zauważyć i mu zaradzić. Piwa te są bardzo drogie, ludzie często piją je z dużym wyrzeczeniem się innych rzeczy i nie powinno tak być, że za 10 złotych dostaje się produkt słaby, z wadami.
        Dokładnie to zjawisko było jednym z powodów dlaczego popełniłem tekst o ocenach piwa. Różnice są tak duże, że "obiektywizacja" oceny przestała mieć jakikolwiek sens.
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

        Comment

        • Pancernik
          Senior
          • 09-2005
          • 9733

          Pytanko do stałych bywalców, ew. mieszkańców DBW (Drugiego Brzegu Wisły ): czy w bezpośredniej bliskości PDSL jest miejsce, gdzie można wzmocnić siły (i żołądek) PRZED przejściem przez lustro? Planuję pokonać rzekę, a nie przepadam za degustacją na pusty żołądek...

          Comment

          • tfur
            Senior
            • 05-2006
            • 1303

            vis a vis znajduje się kluborestauracja 'bazar'
            która na pewno ma kuchnię i serwuje dania
            nie jadłem tam, ale w necie widzę pochwały
            popić posiłek będziesz mógł czeską koncernówką
            libo ciechanem webornem, jeśli dobrze pamiętam
            veni, emi, bibi

            Comment

            • docent
              Senior
              • 10-2002
              • 5205

              A dla mniej wybrednych jest jakiś azjata naprzeciwko. No i niedaleko masz CH Wileńska z pełnym wyborem dżank fooda
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

              Comment

              • Pancernik
                Senior
                • 09-2005
                • 9733

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzi
                vis a vis znajduje się kluborestauracja 'bazar'
                która na pewno ma kuchnię i serwuje dania
                nie jadłem tam, ale w necie widzę pochwały
                popić posiłek będziesz mógł czeską koncernówką
                libo ciechanem webornem, jeśli dobrze pamiętam
                I tego mi było trzeba, dzięki!

                Comment

                • purc
                  Senior
                  • 02-2009
                  • 650

                  Cóż, tak sobie człowiek wchodzi po długim spacerze niedzielnym na jedno piwo - a tu Angielskie Śniadanie, Red IPA , Sęp i Rowing Jack wszystkie do wzięcia od zaraz...
                  Wciąż super miejsce i numer jeden w Warszawie.

                  Comment

                  • docent
                    Senior
                    • 10-2002
                    • 5205

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzi
                    Cóż, tak sobie człowiek wchodzi po długim spacerze niedzielnym na jedno piwo - a tu Angielskie Śniadanie, Red IPA , Sęp i Rowing Jack wszystkie do wzięcia od zaraz...
                    Wciąż super miejsce i numer jeden w Warszawie.
                    W niedzielę zazwyczaj są inne ceny niż w piątek i sobotę, tym razem też tak było?
                    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                    Comment

                    • purc
                      Senior
                      • 02-2009
                      • 650

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                      W niedzielę zazwyczaj są inne ceny niż w piątek i sobotę, tym razem też tak było?
                      Chyba nie - wszystkie 4 po 10, Rześkie 7.

                      Comment

                      • Po_Drugiej_Stronie_Lustra
                        Member
                        • 10-2012
                        • 52

                        We środę nalewamy Koniec Świata do gara - kto jeszcze nie próbował tego "prapiwa", informujemy, że dojrzewa z każdym dniem i zmienia swój smak. Jest więc pretekst, żeby zacząć weekend już od środy
                        We czwartek Szranki i Konkury- a w nich dwa piwa pszeniczne: Edelweiss vs Baltas
                        W piątek pijemy haustem i z Haustem - z kranów poleje się Red AIPA, American FreeLager i Ciemne Koźlak (jest super!)
                        Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
                        A w sobotę.. w sobotę niespodzianka.. duża! ale o tym sza

                        Comment

                        • Mason
                          Senior
                          • 02-2010
                          • 3280

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Po_Drugiej_Stronie_Lustra Wyświetlenie odpowiedzi
                          Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
                          Borsuk to dymiony porter.
                          JEDNO PIVKO NEVADI!

                          Comment

                          • Pancernik
                            Senior
                            • 09-2005
                            • 9733

                            Ciekawy, klimatyczny wystrój. W środku tygodnia jednak pustawo (wtorek) i sennie, nawet dla osoby w tak średnim wieku , jak ja. Fajna lodówka z piwem.
                            Zero żarcia, bo zafoliowanych kabanosów na szynkwasie do kategorii jedzenia trudno zaliczyć. To przyczynek do dyskusji o knajpach, bo ja, piwnie biesiadując, lubię cokolwiek przegryźć.
                            Nie musi od razu być golonka czy żeberka, ale chleba ze smalcem PDSL też już nie prowadzi . Zajrzę następnym razem, jak wiosna będzie bliżej .

                            Comment

                            • VanPurRz
                              Senior
                              • 09-2008
                              • 4229

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Po_Drugiej_Stronie_Lustra Wyświetlenie odpowiedzi
                              We środę nalewamy Koniec Świata do gara - kto jeszcze nie próbował tego "prapiwa", informujemy, że dojrzewa z każdym dniem i zmienia swój smak. Jest więc pretekst, żeby zacząć weekend już od środy
                              We czwartek Szranki i Konkury- a w nich dwa piwa pszeniczne: Edelweiss vs Baltas
                              W piątek pijemy haustem i z Haustem - z kranów poleje się Red AIPA, American FreeLager i Ciemne Koźlak (jest super!)
                              Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
                              A w sobotę.. w sobotę niespodzianka.. duża! ale o tym sza
                              OOOOOOOOO Jak tu nie być jak trzeba być
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                              Comment

                              • Po_Drugiej_Stronie_Lustra
                                Member
                                • 10-2012
                                • 52

                                Jedzenie w PDSL

                                Kończąc temat: w naszym lokalu będzie duży wybór piwa i tylko "jednorazowe" przekąski (z folii) - to taki całościowy pomysł na knajpę. Moim zdaniem społeczeństwo "grubnie" To naprawdę bez sensu jeść jeszcze więcej niż jemy, średnio, aktualnie, tylko dlatego, że wypiło się, kaloryczne w końcu, piwo. Jestem przeciw.. Jeśli natomiast jest to jakiś prawdziwy potencjał to na pewno już niedługo taka knajpa się pojawi, żeby zaspokoić zapotrzebowanie. Akurat w gastronomii mamy możliwość zakosztować w miarę wolnego rynku. Jeśli się nie pojawi.. - coż, są to rozważania wirtualnych "erotomanów - gawędziarzy"

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎