.
Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
No tak, ale teraz mamy temperaturę w ciagu dnia ponad 20 stopni. Kiedy podłączaliście Vanilla Shake było pewnie około 10, a może i mniej. Grzesio mi nalewał - piwo czekało około 20 min - w tym czasie wziąłem inne - a i tak VS było za zimne. Może warto dopasowywać temperaturę do pory roku. I wreszcie - podłączcie Vanilla Shake jeszcze raz teraz albo w lecie
.
-
BRAWO.Kochani,
z przyjemnością informuję, że wstępnie anonsowany przez Masona ogródek piwny, staje się faktem. W piątek zaczynamy montować odpowiednią infrastrukturę. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem startujemy od maja (dokładną datę podam później - celujemy w majówkę ). Będzie zewnętrzny barek z trzema nalewakami. A wszystko w otoczeniu pięciu drzew, z pięknym widokiem na budowaną stację metra ONZ. Działamy tylko do g. 22.00, na noc schodzimy do wędkarskich podziemi.
ps. Kiedy zreperujecie piłkarzyki
Ostatnia zmiana dokonana przez VanPurRz; 2014-04-23, 20:33.Leave a comment:
-
-
Kwestia do rozpatrzenia przez Masona, natomiast jak mierzyliśmy testowo temperatury w pierwszym okresie działalności, to nie pamiętam temperatury niższej niż 10 st na ostatniej czwórce - najczęściej 11-12 st. Wiem, że mierzysz, więc pewnie tyle było - pomierzymy, zobaczymy.U Was niestety zaczynamy od około 9 i właściwie niemożliwe jest doczekać odpowiedniej temperatury. Może warto, gdy macie tak wyjątkowe piwo, zmienić ustawienia chłodziarki dla tych ostatnich 4 kranów na jeszcze cieplejsze? Generalnie piwa są podawane w Polsce zdecydowanie za zimne :Wy jesteście zwykle chlubnym wyjątkiem, ale w tym wypadku / i podobnych/ może warto pójść jeszcze dalej z temperaturą...Leave a comment:
-
Kochani,
z przyjemnością informuję, że wstępnie anonsowany przez Masona ogródek piwny, staje się faktem. W piątek zaczynamy montować odpowiednią infrastrukturę. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem startujemy od maja (dokładną datę podam później - celujemy w majówkę ). Będzie zewnętrzny barek z trzema nalewakami. A wszystko w otoczeniu pięciu drzew, z pięknym widokiem na budowaną stację metra ONZ. Działamy tylko do g. 22.00, na noc schodzimy do wędkarskich podziemi.Leave a comment:
-
Piłem dzisiaj Vanilla Shake Mikkellera z butelki. To jest wspaniałe piwo - gęste , pięknie kawowe i czekoladowe,, jest też ta nieszczęsna wanilia /chociaż nie aż taka, jak na tym sławnym filmie na You Tube/. Zastanawiałem się , dlaczego gdy piłem je u Was dwukrotnie, średnio mi smakowało. Teraz już wiem. W domu piłem je w temperaturze od 13 na starcie do 16 na finiszu. I taka wydaje mi się optymalna dla tego piwa. U Was niestety zaczynamy od około 9 i właściwie niemożliwe jest doczekać odpowiedniej temperatury. Może warto, gdy macie tak wyjątkowe piwo, zmienić ustawienia chłodziarki dla tych ostatnich 4 kranów na jeszcze cieplejsze? Generalnie piwa są podawane w Polsce zdecydowanie za zimne :Wy jesteście zwykle chlubnym wyjątkiem, ale w tym wypadku / i podobnych/ może warto pójść jeszcze dalej z temperaturą...Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2014-04-23, 19:56.Leave a comment:
-
-
-
Przydatna informacja: w niedzielę i poniedziałek w Chlarni nie pochlacie, jesteśmy zamknięci.
Ale jakby co, to dzięki nowej dostawie butelek z Hornbeer i Beer Here nie uschniecie przez te dwa dni
A tymczasem za porter z Cieszyna wszedł Grenadier z To Ol. Tripel z jednego słodu, dwóch odmian chmielu, trzech szczepów drożdży, a do tego owoce granatu. Spełnia rolę jasnego, mocnego, owocowego
Leave a comment:
-
I to zasadniczo jest dobra koncepcja. Nie dość, że aby pójść do lokalu nie trzeba do niego wchodzić, to jeszcze trzeba zabrać własne krany.
Tylko nie wiem czy to już nie kontrrewolucja
Leave a comment:
-
A na kranach...
01. Kot nad Szumawą
02. Pan Fircyk
03. Apetyt na Rzycie
04. Coisbo Urban Haze (pale ale z bzem)
05. Lindemaus Framboise
06. Das IPA (jako pils)
07. Amber Janusz
08. Dr Brew AIPA
09. Rogue Captain Sig's Northwestern Ale (AIPA dedykowana reality show o krabach)
10. Łowiecka Owsianka
11. Żadnie IPA
12. Rowing Janusz
13. Imperium Wakatuje
14. Porteru z Cieszynu
15. Nogne O #100 (norweski barley wine w amerykańskim stylu)
16. Jule Maelk (imperialny sweet stout, 15% alko)
Ogródek jest na etapie walki z pozwoleniami, chcemy się wyrobić na majówkę. Będzie parę kroków od lokalu, ale za to z własnymi kranami
Leave a comment:
-
O Harviestoun Ola Dubh 18 Komar już pisał, ja mogę tylko potwierdzić że warto
A dzisiaj z rana na kran wskoczyło StaroGdańskie. Dobry polski pils za... dziesięć złotych
Leave a comment:
-
Wczoraj na kran 15 wskoczył Ola Dubh 18 z Harviestoun. Warto spróbować.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 15:52 -
-
Następne miejsce otwarte dużo później niż ja się tam znalazłem. Co prawda na ich stronie nie znalazłem nic o piwach, ale na tablicy przy wejściu na zdjęciu są butelki kraftowego piwa...-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 15:25 -
-
Prawdopodobnie w miejscu dawnego Natu jest tera Azyl. Ponieważ jeszcze było zamknięte załączam fotki zrobione na zewnątrz...-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 15:09 -
-
Widzę że KiKów napączkowało w Warszawie. Taki tam kawiarniany klimat z widokiem na często patrolowaną ulicę. Ciekawy czarnolustrzany sufit.
Kranów piwnych 11. Piwa w dobrej formie.
Ale co przykuło uwagę w szczególności - któż to na ten super pomysł wpadłbył?!...-
Channel: Warszawa
-
-
To forum rzeczywiście chyba umiera, skoro nikt nie zarejestrował otwarcia pubu Pinty w Warszawie…
Zauważony przypadkiem afisz reklamowy na Chmielnej ostatniego dnia pobytu w Warszawie pozwolił mi tylko na jedną, krótką wizytę w tym przybytku. Pub można znaleźć przechodząc przez...-
Channel: Warszawa
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: