Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow
    23.06.2014 PONIEDZIAŁEK
    Od g.18 do końca beczki Beczka czeskiego piwa za darmo
    Tylko czy ta beczka bedzie swiezo podpieta czy resztkowa z piana

Leave a comment:

• iron
    replied
    O - to ten 23ci do mie przemawia, chyba wiem, gdzie spędzimy 13stą rocznicę ślubu

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    W temacie piątku na mnie nie licz, sorry Żą.

Natomiast w temacie urodzin sprawa wygląda tak - uznaliśmy, że robimy tydzień urodzinowy, co pozwoli Wam i nam rozłożyć równomiernie siły

Plan urodzin Chmielarni

23.06.2014 PONIEDZIAŁEK

24.06.2014 WTOREK
    Od g. 18 do końca zapasów Skrzydełka

25.06.2014 ŚRODA
    Od g.18 do końca dwóch beczek Pacific (lub inne pale ale) w promo-cenie

26.06.2014 CZWARTEK
    Od g. 18 do końca zapasów Krążki cebulowe

27.06.2014 PIĄTKOWA KULMINACJA
    Od g. 18 do końca zapasów Naany
    Od g.18 do końca dwóch beczek 2 x IPA z Artezana w promo-cenie

28.06.2014 SOBOTA POKULMINACYJNA
    Od g. 18 do końca zapasów Chrupiące placki
    Od g. 18 do 22 Wybrane 10 kranów: duże w cenie średniego

Jakoś tak to sobie wyobrażamy

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Pamiętacie może menu kranowe ze z piątku? Zapomniałem uzupełnić dziennik piwny i nie mogę znaleźć rachunku...

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Jest dobrze. Słoneczko się pojawiło - odpalamy ogródek ( pewnie od g.15 ). Jak komu za ciepło to nowe klimy dają do pieca jak należy. A najlepsze na koniec - ograłem ( w pojedynkę i na trzeźwo) Mikołaja z Ramem w piłkarzyki. Zaprawdę doskonale wydane 2 złote.

Leave a comment:

• Krocz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc
    God - when I die - please take me to the next edition of a late phase of Kuba's birthday-
    Kuba trying to hold his own, Grzesio bettering one beer over another, a friend of mine having a speech even longer than on the same subject on a previous occasion, me sampling another miracle from a cellar without end, world without end , world without end...
    Doskonałe

Leave a comment:

• purc
    replied
    God - when I die - please take me to the next edition of a late phase of Kuba's birthday-
    Kuba trying to hold his own, Grzesio bettering one beer over another, a friend of mine having a speech even longer than on the same subject on a previous occasion, me sampling another miracle from a cellar without end, world without end , world without end...

Leave a comment:

• Antylop
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc
    Pomiar wczoraj. Oba Mikkellery /Black i Beer Geek/ na starcie 13,5 st. Ideał. Piwa marzenie w tej temperaturze. Taki duet to prawdziwy piwny skarb. Chmielarnia jest wielka / bo potrafią wziąć pod uwagę sugestie wiernych klientów - inne puby - mimo wielokrotnych uwag - dalej leją piwo w temperaturze, w której bolą zęby / KiK, CnK, PiwPaw/.
    Masz rację - zbyt schłodzonym piwom (tym, które znacznie lepiej smakują w wyższych temperaturach) mówimy NIE !
    Sam najczęściej pijam piwa wymagające wyższych temperatur, więc dobrze wiem w czym rzecz.
    W Gdańsku też "walczę" o odpowiednie temperatury serwowania piwa ale (poza Lamusem, który pod tym względem jest jak Chmielarnia) jest ciężko... jednak jestem optymistą

Leave a comment:

• purc
    replied
    Pomiar wczoraj. Oba Mikkellery /Black i Beer Geek/ na starcie 13,5 st. Ideał. Piwa marzenie w tej temperaturze. Taki duet to prawdziwy piwny skarb. Chmielarnia jest wielka / bo potrafią wziąć pod uwagę sugestie wiernych klientów - inne puby - mimo wielokrotnych uwag - dalej leją piwo w temperaturze, w której bolą zęby / KiK, CnK, PiwPaw/.
    Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2014-05-15, 00:52.

Leave a comment:

• yoda79
    replied
    Jest szansa na Twin Peaks z Thornbriddge? Miewacie ich piwa, może i to z beczki kiedyś polejecie?

Leave a comment:

• Seta
    replied
    W sumie gupi jestem, bo było powyżej, ale dzięks. Sam sprawdzę zapewne pojutrze.

Leave a comment:

• olie
    replied
    Można.

Leave a comment:

• Seta
    replied
    A czy na ogródek można przenieść piwo "z dołu"?

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Jest dobrze.
    Ogródek odpalony, zjedliśmy z Mikołajem środowego lancza testując miejsce. Drzewa, ptaszki, parasole, mało samochodów - jest fajnie. Z kija Pacific, primatorska pszenica i kriek lindemansowy.
    I tym ruchem staliśmy się multitapem 19-kranowym ( w sezonie letnim )
    Zapraszam

Leave a comment:

• purc
    replied
    Ich IPA Mosaic /marzec 2014/ to jak na razie najlepsza europejska IPA, jaką piłem - ale powinna być świeża prosto z kega. Może doczekamy czasów , kiedy pojawi się w Chmielarni.

Leave a comment: