Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
-
Ale w Korei Północnej są ceny i wschodnie i zarobki też wschodnie. Wszystko tak się pięknie układa, że ludzie jedzą trawę, żeby przeżyć.A za inne poglądy obóz pracy, więzienie, albo śmierć.Leave a comment:
-
-
Leave a comment:
-
Aby nie zostawić Masona gołosłownym wklejam dla przykładu fragment cennika z 27 lipca
Obecnie na kranach:
01. Tucher Weizen 9/7/5
02. Svijany Desitka 6/5/3
03. Artezan Witbier 10/7/5
04. Policka Desitka 6/5/3
05. Opat Kolendrowy 8/6/4
06. Limburgse Witte 13/9/7
Nigdy nie mieliśmy cen z 50 gr i wszystkie nieparzyste kwoty za 0,5 litra miały zaokrąglane ceny 0,25. Jedynym wytłumaczeniem dla Żą jest fakt, iż był wtedy pozbawiony swoich lenonekLeave a comment:
-
Tu akurat będę bronił Chmielarni. Uważam, Ironie, że nieco się czepiasz. Chcmielarnia jako jedyna w ogóle daje możliwość wypicia 0,25, i z reguły jest to 50% ceny dużego. Inną sprawą są absurdalnie wysokie ceny w ogóle piw rzemieślniczych ale o tym już dyskutowaliśmy,Leave a comment:
-
Tu akurat będę bronił Chmielarni. Uważam, Ironie, że nieco się czepiasz. Chcmielarnia jako jedyna w ogóle daje możliwość wypicia 0,25, i z reguły jest to 50% ceny dużego. Inną sprawą są absurdalnie wysokie ceny w ogóle piw rzemieślniczych ale o tym już dyskutowaliśmy,Leave a comment:
-
Oczywiście, dlatego tak pozytywnie odebraliśmy proporcjonalność 0,25 l w Chmielarni. Ale skoro to już przeszłość, to macie na forum PRZEJ... ABŁKOWANE, a ty już nie jesteś my, tylko wy.
PS Jako rdzenny Polak nie mam nic przeciwko połówce.Leave a comment:
-
Ech, chciałbym tylko zauważyć, że taki system został wprowadzony już w lipcu :]. Poza tym pokażcie mi lokal piwny, w którym ceny za piwo duże/małe/średnie są proporcjonalne. Ja takiego nie znam, zawsze za mniejsze piwo wychodzi drożej.Leave a comment:
-
Ale ciągle to "zmiany, zmiany, zmiany" - tak dziwnym trafem na korzyść sprzedawcy, nie kupującego...
Myślę, że zaokrąglenie w dół - jakkolwiek niezgodne z regułami matematyki - mimo straty 50 groszy na "małej sztuce" zrobiły by Wam więcej korzyści marketingowych niż podwyższenie ceny małego niby niewiele, ale w stronę, którą konsument zawsze będzie interpretował jednoznacznie - zdrożało, pewnie niedługo będzie jeszcze droższe w stosunku do objętości...Leave a comment:
-
Ależ nie odeszliśmy, tylko zaokrągliliśmy ceny żeby nie było połówek. Przykładowo jeśli 0,5 kosztuje 11, to 0,25 kosztuje nie 5,5 tylko 6.Leave a comment:
-
Faktycznie było dobrze. Tylko dwa piwa takie sobie, ale raczej nie przez przerwę świąteczną. Szkoda tylko, że przy części piw odeszliście od schematu 0,25 za pół ceny, dlaczego akurat taki wybór? Jeśli to nie tajemnica zawodowa.Leave a comment:
-
A na kranach meldują się:
01. Pracownia Piwa Hey Now 10/7/5
02. Ciechan Lagerowe 6/4/3
03. Svijany Kneżna 8/6/4
04. Primator Weizen 9/7/5
05. Lindemand Kriek 16/11/8
06. Olimp Afrodyta 11/8/6
07. Pracownia Piwa Crack 10/7/5
08. Pinta Żytorillo 11/8/6
09. Buxton/To Ol Collaboration Carnage 22/15/11
10. Artezan pacific 10/7/5
11. AleBrowar Brown Foot 11/8/6
12. Olimp Hermes 11/8/6
13. Fortuna Komes Porter 10/7/5
14. Delirium Noel 19/13/10
15. Thornbridge Halcyon 18/12/9
16. To Ol Black Ball 22/15/11Leave a comment:
-
Przeszukałem Internet i faktycznie nie wiadomo, więc jak najbardziej można dorzucić do zestawu!Leave a comment: