
Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
-
Nie mogłem się powstrzymać i wklejam jedną z recenzji Chmielarni na portalu kulinarnym Gastronauci
dzikant 94 recenzje .
01.10.2013, 11:05 napisał:
Zależy czego się oczekuje...
Ja się zawiodłam, bo wystrój był trochę hmm "pubowy". Myślałam, że będzie to wyższa klasa. Taki osiedlowy barek, z kapslami i etykietami na słupach, z małym barem i telewizorem. Nie jedliśmy, więc nie wypowiem się co do jedzenia. Wyglądało w porządku. Natomiast deska piw (15 zł za 5 x 100 ml) była niewypałem. Piwa są faktycznie mocno "specyficzne". Nie wypiłabym żadnego w dużej ilości. Nuty cytrusowe, kawowe... Trzeba to lubić. Mieliśmy dłużej siedzieć, ale bałam się zamawiać kolejne. Ceny butelkowych były bardzo wysokie, a również nie poznawałam marek. To coś dla odważnych
I tak, odważne chłopaki, wyszło, że mamy nierozpoznawalne marki - trza sięgnąć po asortyment z trumno-sarkofagu
Nie ma to jak kompetentna recenzja na odpowiedni temat zamieszczona w dedykowanym ku temu miejscuLeave a comment:
-
Najlepsze są te piosenki które już znamy. Wielu klientów przychodząc do knajpy oczekuje piw/smaków które już dobrze zna a róznica między lokalem dobrym i złym jest taka, że w jednym wystrój jest surowy a Warka za 3 zł za okazaniem legitymacji studenckiej, w a w drugim są biale obrusy, nieco lepiej odziana obsługa i ta sama Warka za 12 zł.Leave a comment:
-
Być może są klienci, których przed podaniem deski piw trzeba walnąć tą deską w łeb.Leave a comment:
-
Nie mogłem się powstrzymać i wklejam jedną z recenzji Chmielarni na portalu kulinarnym Gastronauci
dzikant 94 recenzje .
01.10.2013, 11:05 napisał:
Zależy czego się oczekuje...
Ja się zawiodłam, bo wystrój był trochę hmm "pubowy". Myślałam, że będzie to wyższa klasa. Taki osiedlowy barek, z kapslami i etykietami na słupach, z małym barem i telewizorem. Nie jedliśmy, więc nie wypowiem się co do jedzenia. Wyglądało w porządku. Natomiast deska piw (15 zł za 5 x 100 ml) była niewypałem. Piwa są faktycznie mocno "specyficzne". Nie wypiłabym żadnego w dużej ilości. Nuty cytrusowe, kawowe... Trzeba to lubić. Mieliśmy dłużej siedzieć, ale bałam się zamawiać kolejne. Ceny butelkowych były bardzo wysokie, a również nie poznawałam marek. To coś dla odważnych
I tak, odważne chłopaki, wyszło, że mamy nierozpoznawalne marki - trza sięgnąć po asortyment z trumno-sarkofaguLeave a comment:
-
Nie mogłem się powstrzymać i wklejam jedną z recenzji Chmielarni na portalu kulinarnym Gastronauci
dzikant 94 recenzje .
01.10.2013, 11:05 napisał:
Zależy czego się oczekuje...
Ja się zawiodłam, bo wystrój był trochę hmm "pubowy". Myślałam, że będzie to wyższa klasa. Taki osiedlowy barek, z kapslami i etykietami na słupach, z małym barem i telewizorem. Nie jedliśmy, więc nie wypowiem się co do jedzenia. Wyglądało w porządku. Natomiast deska piw (15 zł za 5 x 100 ml) była niewypałem. Piwa są faktycznie mocno "specyficzne". Nie wypiłabym żadnego w dużej ilości. Nuty cytrusowe, kawowe... Trzeba to lubić. Mieliśmy dłużej siedzieć, ale bałam się zamawiać kolejne. Ceny butelkowych były bardzo wysokie, a również nie poznawałam marek. To coś dla odważnych
I tak, odważne chłopaki, wyszło, że mamy nierozpoznawalne marki - trza sięgnąć po asortyment z trumno-sarkofaguLeave a comment:
-
W piątek 1 listopada nie pracujemy, w sobotę i niedzielę działamy w typowych weekendowych godzinach. Pozdrawiam.Leave a comment:
-
Piwka pierwsza klasa. Odkąd znajomy polecił mi ten pub witam do Was przynajmniej 2x w tygodniu. Niebywałe połączenie przepysznej kuchni i wspaniałych piw. Jestem pod wrażeniem. Tylko plz... jeśli rezerwujemy stolik koniecznie z prośbą o dobry widok na ekran (mecz) to proszę mieć to na uwadze...... Pozdrowienia dla bliźniaczek Pani A. i Pani O. ! fajne dziewczyny !Leave a comment:
-
A ja w imieniu własnym i znajomych pozdrawiam miłą panią obsługującą nasz stolikLeave a comment:
-
Back to normal. Czyli znakomite jedzenie /kalmary i chilli chicken/, świetny Pacific, coraz lepsza lodówka /3 Mikkellery Single Hop/, na deser cudowny Stout Beer Geek Breakfast.
Baaaardzo fajnie.Leave a comment:
-
-
-
Kokolobolo już się skończyło, taki niefart.
Dzisiaj na kranach obecne:
01. Limburgse Witte
02. Manufakturowy Pils
03. Lupulus Fructus
04. Hey Now (a potem Primator Weizen)
05. Lindemans Kriek (a potem Geuzue)
06. Dziki Cydr
07. Primator Pale Ale
08. Artezan IPA
09. Birra Amiata Crocus
10. Artezan Grodziskie
11. Artezan Pacific
12. Left Hand 400 Pound Monkey
13. Sint Gummarus Tripel
14. Porter z Cieszyna
15. Avesnois Blonde (a potem Klasztorne z Jabłonowa)
16. Mikkeller Rauch Geek Breakfast
Jedzie do nas Deszcz w Cisnej, a na początku przyszłego tygodnia dotrzeć powinien Porter Łódzki, w beczce ma się rozumieć!Leave a comment:
-
Poproszę plan nalewaków na jutro. Mam nadzieję, że się na Kokolobolo załapięLeave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:52 -
-
Następne miejsce otwarte dużo później niż ja się tam znalazłem. Co prawda na ich stronie nie znalazłem nic o piwach, ale na tablicy przy wejściu na zdjęciu są butelki kraftowego piwa...
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:25 -
-
Prawdopodobnie w miejscu dawnego Natu jest tera Azyl. Ponieważ jeszcze było zamknięte załączam fotki zrobione na zewnątrz...
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:09 -
-
Widzę że KiKów napączkowało w Warszawie. Taki tam kawiarniany klimat z widokiem na często patrolowaną ulicę. Ciekawy czarnolustrzany sufit.
Kranów piwnych 11. Piwa w dobrej formie.
Ale co przykuło uwagę w szczególności - któż to na ten super pomysł wpadłbył?!...-
Channel: Warszawa
2024-04-24, 20:05 -
-
To forum rzeczywiście chyba umiera, skoro nikt nie zarejestrował otwarcia pubu Pinty w Warszawie…
Zauważony przypadkiem afisz reklamowy na Chmielnej ostatniego dnia pobytu w Warszawie pozwolił mi tylko na jedną, krótką wizytę w tym przybytku. Pub można znaleźć przechodząc przez...-
Channel: Warszawa
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: