Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Barman był równie zaskoczony jak ja. Nawet nie potrafił odpowiedzieć, czy jest szansa wrócić wieczorem. Po prostu telefon od szefa, że się goście schodzą i zamykać. Ok, jakieś rezerwacje leżały na kilku stolikach, ale żeby zaraz całą restaurację zamykać? -
Nigdy nie miałem takiej sytuacji, co więcej siedziałem nieraz dłużej niż godziny otwarciaLeave a comment:
-
Odwiedziłem dziś po raz pierwszy 'Chmielarnię'. Wystrój całkiem ładny, obsługa bardzo kompetentna, 16 kranów faktycznie daje wrażenie. Zamówiliśmy z kolegą po piwku, wypiliśmy, i idę zamówić drugie, na co słyszę od kelnera:
- restauracja dziś już nieczynna
A była godzina grubo przed 17
Więc się pytam, czy dobrze rozumiem, że jedzenia nie dostaniemy, ale piwko zamówić można, na co kelner:
- nie, całość jest zarezerwowana i restauracja zostaje zamknięta
Nie mogąc wyjść ze zdziwienia pytam, jak to tak, żadnej informacji przy wejściu nie było, na co kelner
- też dowiedzieliśmy się sekundę temu
Po czym z góry zeszła jakaś grupka, chyba pracowników pobliskiej firmy.
Spotkaliście się tam z czymś podobnym? Mam nadzieję, że była to wyjątkowa sytuacja a nie reguła w tym miejscu.Leave a comment:
-
Jeżeli są chętni, a Chmielarnia ,a C+ Family to chętnie bym się spotkał w celu obejrzenie meczu Ruch vs. Górnik.Leave a comment:
-
Grunt że z nalewaka nie leci ta "woda", z mydłem czy bez...
A czy nowa Pinta już "weszła na kran"?Leave a comment:
-
-
-
-
-
Kolejna udana wizyta
Co prawda Kapelusz mnie nie powalił, a Opat był jakoś mało pieprzowy, ale reszta była pyszna
Transmisje meczy to jest to, czego mi brakowało na początku. Bardzo fajnie to wczoraj wyglądało, pomimo początkowych problemów z obrazem i dźwiękiem
Jedyny mankament na tę chwilę to łazienka, szczególnie jak jest mokra podłoga (nie wiem czy rura przecieka czy ktoś po prostu wylał wodę) trzeba uważać żeby się nie poślizgnąć. No i brak mydła :PLeave a comment:
-
Miła obsługa, dobry wybór piw w znośnych (jak na sporadyczną wizytę) cenach. Jedzenia nie próbowałem, bo tutaj już ceny dla mnie za wysokie, a kulinaria nie są moim hobby. Wystrój dość prosty, ale dzięki temu człowiek skupia się na piwie i ewentualnych towarzyszach. Nie bardzo pasuje mi podłoga - nadaje lekkiego stołówkowego sznytu, niepożądanego raczej w takim miejscu. Ja preferuję wszelakie wykładziny dywanowe, choć rozumiem, jaka to uciążliwość dla obsługi... W wątku podłogi nie podoba mi się jeszcze jedno: trumna z puszkami. Niepotrzebny ideologiczny wtręt. Lokal powinien być pro, nie anty. Takim elementem "wystroju" dajecie tylko do zrozumienia, że macie z tymi piwami jakiś emocjonalny problem - a tymczasem powinniśmy o nich... milczeć, szczególnie w pubie z dobrym piwem.
BTW - znakomita IPA z TO OL.Leave a comment:
-
W tej "trumnie" brakuje tylko do kompletu buta lub rękawicy bokserskiej z logo chmielarni
Jedzenie super, piwo jeszcze lepsze.
Jedyne czego mi brakuje to jakiegoś talerzyka/popielniczki na zużyte serwetki.
Pozdrawiam i oby tak dalejLeave a comment: