Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• kloss
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher
    Miło by też było gdyby kelnerka poza pozostawieniem menu wracała potem do stolika i przyjmowała zamówienie.
    Już dwa razy chciałem coś zamówić z karty, ale bezskutecznie.
    Nie miałem takich problemów. Kelnerka przyniosła karty a po paru minutach się pojawiła, żeby przyjąć zamówienie. Ale fakt, że piwa zamiawiałem przy barze, bo bylo szybciej niż przez kelnerkę, chociaz trzeba przyznać, że było duzo klientów, więc dziewczyny mialy sporo pracy.

Leave a comment:

• Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz
    ^ Widzisz... Gdyby tej trumny nie było, nikt by nie narzekał, że w lokalu czegoś brakuje. A gdy jest, trafił się taki upierdliwiec jak ja, który ma opory przed wizytą w lokalu właśnie z tego powodu, konstruktywnie je uzasadniwszy.
    Dla mnie to jest fajny wtręt, zaznaczenie, po której stronie lokal stoi. Niedobrze się już robi od powszechnej politycznej poprawności i cieszę się, że Chmielarnia ma choć drobny element wystroju świadczący o posiadanych jajach.

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    Niestety nigdy się wszystkim nie dogodzi. Tobie to się nie podoba a mnie z kolei przyciąga, pokazuje zaangażowanie właścicieli w "piwną sprawę" i jasno obrazuje po której stronie mocy się opowiadają. BrewDog robił znacznie gorsze rzeczy z koncerniakami i też go bojkotujesz?

Leave a comment:

• sandacz
    replied
    ^ Widzisz... Gdyby tej trumny nie było, nikt by nie narzekał, że w lokalu czegoś brakuje. A gdy jest, trafił się taki upierdliwiec jak ja, który ma opory przed wizytą w lokalu właśnie z tego powodu, konstruktywnie je uzasadniwszy.

Leave a comment:

• legart
    replied
    No mi też witrynka w podłodze się podoba. Jakoś nie mogę doptrzyć się nic zdrożnego w kilku zgniecionych puszkach i zbitych butelkach....Specjalne kontrowersyjne chyba też nie jest...

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Jak rozumiem, milczenie właścicieli w tym wątku oznacza zgodę i już wkrótce zdemontujecie ten śmietnik podłogowy, tak bym ja i inni podobnie myślący mogli z czystym sumieniem odwiedzać was w przyszłości celem ot tak, zwyczajnie, bezpretensjonalnie, napicia się dobrego piwa?
    Dlaczego narzucasz innym swoje zdanie? Dla mnie pomysł z tymi puszkami jest po prostu rewelacyjny. Więc dlaczego tylko Twoje zdanie ma byc brane pod uwagę?

Leave a comment:

• kosher
    replied
    Miło by też było gdyby kelnerka poza pozostawieniem menu wracała potem do stolika i przyjmowała zamówienie.
    Już dwa razy chciałem coś zamówić z karty, ale bezskutecznie.
    Przy barze otrzymałem odpowiedź: proszę zamawiać dania u kelnerki. No nie będę za nią przecież biegał po lokalu

Leave a comment:

• sandacz
    replied
    W wątku podłogi nie podoba mi się jeszcze jedno: trumna z puszkami. Niepotrzebny ideologiczny wtręt. Lokal powinien być pro, nie anty. Takim elementem "wystroju" dajecie tylko do zrozumienia, że macie z tymi piwami jakiś emocjonalny problem - a tymczasem powinniśmy o nich... milczeć, szczególnie w pubie z dobrym piwem.
    Jak rozumiem, milczenie właścicieli w tym wątku oznacza zgodę i już wkrótce zdemontujecie ten śmietnik podłogowy, tak bym ja i inni podobnie myślący mogli z czystym sumieniem odwiedzać was w przyszłości celem ot tak, zwyczajnie, bezpretensjonalnie, napicia się dobrego piwa?

Leave a comment:

• jacer
    replied
    No własnie już po zakupie biletów dowiedziałem się, że Kim odeszła. My jedziemy do Berlina.

Później już można umierać, Ostatni najważniejszy zespół XXwieku będzie zaliczony

Leave a comment:

• olie
    replied
    Nawet się zastanawiałem, ale wolałbym oryginalny skład zobaczyć. W sumie jeszcze mam szansę się zdecydować, bo dodali drugi koncert w Pradze 11X.
    A w nawiązaniu do piwa: https://vine.co/v/hK91h6BExnm

Leave a comment:

• jacer
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie
    dzięki za "Surfer Rosę"
    oooo, taka muza tam leci? To mają plusa. Jedziesz na koncert?

Leave a comment:

• olie
    replied
    Poza piwem muszę pochwalić stronę muzyczną. Muzyka leci w tle i nie zagłusza rozmów, więc jest tak jak być powinno. Można trafić na fajne płyty w całości, dzięki za "Surfer Rosę"

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Anons warsztatowy na fb umieścił Mikołaj ( bo tylko on umie robic takie smaczne foty ). Niestety zaległ biedny na łożu boleści i ciężko choruje ( ca 37 st. C pod prawą pachą ) i nie ma go na posterunku.
    Tak jak napisał warsztacimy w niedzielę 22 wrzesnia od 14.00 - pewnie ok. 2 godz.
    Podany telefon ( knajpowy ) służy tu głównie do przyjmowania zgłoszeń.
    TTOP - zadzwoń, proszę, do mnie 608-384-218 - postaram się dołozyć troszkę szczegółow.
    Sławek

Leave a comment:

• TTOP
    replied
    a ja mam pytanie odnośnie warsztatów "jedzeniowych". Jakoś w zeszłym tygodniu pojawiła się na fb zapowiedź, że szykuje się druga edycja. Będąc w pt zapytałem się barmana i kelnerki, czy coś wiedzą - pusto. W końcu jest - na fb pojawiły się (chyba wczoraj) informacje - co to za warsztat, ile to kosztuje i że trzeba się zapisać. No to moja luba zadzwoniła pod podany tel, ale i tym razem nikt nic nie wiedział. Skończyło się na tym, że podyktowałą nasze dane, kazała dopisać, że to odnośnie warsztatów (są bodajże 22.09) i tak się skończyło "zapisywanie" i "dowiadywanie się szczegółów". Pytanie brzmi - czy ktoś, kto umieszcza informacje o wydarzeniach kulinarnych nie przekazuje tej informacji nikomu z obsługi? No i komu wierzyć - fejsukowi czy żywym ludziom;PP?
    Ostatnia zmiana dokonana przez TTOP; 2013-09-11, 16:22.

Leave a comment:

• Wujcio_Shaggy
    replied
    Właśnie widać, że "nie było źle", skoro remont łazienki jest potrzebny

Leave a comment: