A jak klient prosi o zapalenie światła nad stolikiem, to się mu zapala, a tłumaczenia w stylu, że obok też się w tedy zapali, a w ogóle to nie wiem czy to działa są dosyć słabe...
Jak my powiedzieliśmy, że jest za ciemno to kelnerka przyniosła nam dwie dodatkowe świeczki na stół
Może przy piwie to "wsio-rawno" ale przy konsumpcji to lubię widzieć co jem i te świeczki nie były rozwiązaniem problemu
Mam nadzieję, że pozycje 6 i 7 to już historia. W niedzielę oba były kwaśne a Petrus dodatkowo zalatywał kanałem... A jak klient prosi o zapalenie światła nad stolikiem, to się mu zapala, a tłumaczenia w stylu, że obok też się w tedy zapali, a w ogóle to nie wiem czy to działa są dosyć słabe...
To sobie ponarzekałem, co nie zmienia faktu, że nadal jesteście moim nr 1 na liście niedzielnych piwnych wypadów, a Nøgne Ø Sunturnbrew było rewelacyjne. Pozdrawiam
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Piwa lane i obsługa to największy plus tego lokalu. No i nie należy zapomnieć o jedzeniu. Smaczne. Ceny wielkomiejskie, ale nie przesadne. Minusem jest brak klimatu. Wnętrze to kompletny misz-masz od czapy.
Trochę w tym racji, ale klimat tworzą także ludzie
Piwa lane i obsługa to największy plus tego lokalu. No i nie należy zapomnieć o jedzeniu. Smaczne. Ceny wielkomiejskie, ale nie przesadne. Minusem jest brak klimatu. Wnętrze to kompletny misz-masz od czapy.
01. Liefmans Cuvee Brut 18/12/9
02. Skalak 11 6/4/3
03. Hey Now 10/7/5
04. Primator Weizen 9/6/5 (a jak się skończy to wejdzie Tucher Weizen, cena taka sama)
05. Lindemans Faro 16/11/8
06. Petrus Blond 16/11/8
07. Ninkasi N13.C 11/8/6
08. Amber Boy 10/7/5
09. Thornbridge Tzara 16/11/8
10. Haust Dr Citra 12/8/6
11. SzałPiw Bżdziągwa 11/8/6
12. Ciechan Grand Prix 10/7/5 (a jak się skończy to wchodzi Birbant American Brown Ale 11/8/6)
13. Smoky Joe 10/7/5
14. Artezan Warmer 10/7/5
15. Nøgne Ø Two Captains 22/15/11
16. Nøgne Ø Sunturnbrew 22/15/11
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
Następne miejsce otwarte dużo później niż ja się tam znalazłem. Co prawda na ich stronie nie znalazłem nic o piwach, ale na tablicy przy wejściu na zdjęciu są butelki kraftowego piwa...
To forum rzeczywiście chyba umiera, skoro nikt nie zarejestrował otwarcia pubu Pinty w Warszawie…
Zauważony przypadkiem afisz reklamowy na Chmielnej ostatniego dnia pobytu w Warszawie pozwolił mi tylko na jedną, krótką wizytę w tym przybytku. Pub można znaleźć przechodząc przez...
Leave a comment: