Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• VanPurRz
    replied
    Warzechow - tak komunikacja powinna być standardem dla innych właścicieli lokali i browarów (a nie obrażanie się i znikanie z forum jak to w kilku przypadkach było) - dzięki za wyjaśnienia.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP
    A mi to pasowało, zwykle zamawialiśmy ostrą szamę i piwko "za szóstkę" jako popitkę. Dopiero po posiłku Chmielarnia zamieniała się dla nas w multitap i lecieliśmy z ciekawszymi piwami.
    Dla mnie akurat multitap się w sumie kończył po szamie, bo kuchnia tego typu - którą uwielbiam - jest bardzo sycąca i po posiłku miałem wrażenie, że wlewam pod korek. A z tymi zapachami zwykle nie daję rady nie zamówić żarcia.

Dla warzechowa podziękowania za (gineko)logiczne wyjaśnienia. Zawsze w cenie z drugiej strony frontu widzenie. Bo piwo to war zone.

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Kochani,
    troszkę wywołany do tablicy pytaniem o oficjalną linią Chmielarni stawiam się i piszę różności.
    Nie wiele się udzielałem przez ostatnie miesiące na forum. Po części z winy fb ( chcemy, czy nie chcemy , to jednak te społecznościowe medium dla knajpy, która też karmi stało się podstawą komunikacyjną ).
    Każdy bez logowania ( ja dla przykładu nie mam rejestracji fb) może wejść i poczytać o aktualnościach kranowych na wordpressie ( wiem - nie zawsze aktualnym ), częściej uaktualnianym spisie "Na kranach" , rozpisce lanczowej i nadchodzących wydarzeniach.
    Dla naszego piwnego grona nie było też jakiś rewolucyjnych informacji po odejściu Masona w październiku. Kuba przy pomocy Grześka robi mnóstwo świetnej roboty, a asortyment piwny trzyma poziom. Coś tam zawsze zmieniamy - mamy wszystkie nowe krzesła, fajne hokery, w środę wjeżdżają kanapy. Ludzie przychodzą, jedzą, piją - jest bardzo tłoczno praktycznie co wieczór - mamy zdecydowanie za mało miejsca - odmawiamy dużej liczbie rezerwacji. Mamy już dwóch kierowców na dowozy, lancze też się zagęszczają - rozwijamy się i dobrze.
    Było kilka pytań ( komentarzy ), wiec i odpowiedzi.
    TTOP - gdyby zasada jedno piwko za 6 odeszła z Masonem, trzeba by jej było szukać w 1/3 ( byłem tam ze 3 razy - chyba jej nie widziałem ). Ceniłem sobie to piwko za 6, że jest, ale nasza księgowa nie miała o nim zbyt dobrego zdania. I tyle ( jak napisał yoda79 - ŻYCIE ).
    VanPurRze, legarcie i żą - teraz o 0,25. Ładnie brzmi i pięknie się czyta o Chmielarni, jako wyjątkowym miejscu na mapie Warszawy z proporcjonalnymi cenami, i że wyznaczamy standarty - gdzieś ktoś tak ładnie napisał. Natomiast to tak nie działa. Liczyliśmy to na sto sposobów - większa ilość szkła, więcej mycia, częstsze zlewanie z wężyków - nie ma jak tego zbilansować. Co gorsza, dużo wypijanych 0,25 dotyczy piw droższych i bardzo drogich ( słabo zmarżowanych, bo już na starcie miewają chore ceny ). Nie dało sie tego utrzymać w tej formie.
    Na koniec trzy słowa co do planów na 2015.
    Przede wszystkim chcemy na wiosnę zwiększyć powierzchnię, której nam tak brakuje i temat ten krystalizuje się coraz ładniej.
    Więcej wydarzeń kulinarno-piwno-artystycznych.
    I takie tam inne duperele.
    Pozdrawiam, Sławek
    I tak sobie myślę, że właśnie po to jest takie węższe, bardziej zamknięte forum, aby pisać np wyjaśnienia 250 ml ( nigdy bym nie napisał tego na fb ).

Leave a comment:

• TTOP
    replied
    A mi to pasowało, zwykle zamawialiśmy ostrą szamę i piwko "za szóstkę" jako popitkę. Dopiero po posiłku Chmielarnia zamieniała się dla nas w multitap i lecieliśmy z ciekawszymi piwami. Ciekawe, jaka jest oficjalna linia Chmielarni

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Szkoda... Choć jeśli chodzi o piwo za 6 zł, to jasny lager jest ostatnią rzeczą, o jakiej myślę w knajpie typu wielokran.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    W ogóle nie kosztują proporcjonalnie tylko dużo drożej w stosunku do 0,5. Zmiany na gorsze, ale jedzenie ciągle dobre.

Leave a comment:

• legart
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP
    Długa przerwa w tym wątku więc ją przerwę. Zajrzałem dziś na fb, a tam Chmielarnia pokazuje aktualną tablicę piwną. I co widzę - najtańsze piwo 10zł/0.5l, reszta co najmniej 12. Ja się pytam, co się stało z zasadą jedno piwko na tablicy za 6zl/0.5l? Odeszła razem z Masonem?
    I 0,25 nie wszystkie kosztuja już proporcjonalnie.

Leave a comment:

• Livres
    replied
    Wydaje mi się, że odeszła na długo przed Masonem. W ogóle duże piwo w multitapie w cenie poniżej 10 zł to ostatnio towar mocno deficytowy.

Leave a comment:

• yoda79
    replied
    To i tak nieźle,że za 10 było Jakieś 2 tygodnie temu dłużej posiedziałem w tym przybytku i najtańsze było po 12. Życie.

Leave a comment:

• TTOP
    replied
    Długa przerwa w tym wątku więc ją przerwę. Zajrzałem dziś na fb, a tam Chmielarnia pokazuje aktualną tablicę piwną. I co widzę - najtańsze piwo 10zł/0.5l, reszta co najmniej 12. Ja się pytam, co się stało z zasadą jedno piwko na tablicy za 6zl/0.5l? Odeszła razem z Masonem?

Leave a comment:

• Mason
    replied
    No i stało się - jutro po raz ostatni pojawiam się w Chmielarni jako pracownik, potem już tylko jako gość.
    Ale jest też dobra wiadomość (albo druga dobra wiadomość, zależy): moje obowiązki przejmuje Kuba, z pomocą Grześka. Tak więc w kwestiach piwnych nie będzie zmian na gorsze.

Leave a comment:

• yoda79
    replied
    Z Pacyficiem to pojechaliście, jedna nieudana warka na miliard i już hejt na tablicy

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano
    Korona Olbrachta
    O, dzięki wielkie. Masz piwo na koszt Chmielarni.

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Przejściowe problemy za nami, tablica na wordpress już aktualna . Więcej takich przestojów nie powinno być.

Leave a comment:

• fuliano
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    jak się nazywa ten pils a'la koelsch Olbrachta?
    Korona Olbrachta

Leave a comment: