Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Hanzo
    replied
    Ale może przynajmniej piwo było dobre?

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Niczego nie chcę tłumaczyć, bo z racji odległości ani mnie ten lokal grzeje, ani ziębi.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Może swoje już przejadłeś? Wypaliło i bardziej ostro już nie będzie?
    Żona, która ze mną jadła to potwierdza więc o "wypaleniu" nie może być mowy.
    W ten sposób tez chcesz wytłumaczyć zimne placki oraz wodnistą po odmrożeniu fasolkę z groszkiem i marchewką? Te warzywa powinno się dłużej na patelni potrzymać aby woda z nich wyparowała, nawet ja nie będący kucharzem o tym wiem.
    Nic dziwnego, skoro dania były ciepłe, a nie gorące jak zawsze.

Porażka i mi nawet już nie przypominaj, całe szczęście, ze podobna i smaczna kuchnię mam koło siebie, Chmielarnia pod względem konsumpcyjnym jest dla mnie skończona.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Może swoje już przejadłeś? Wypaliło i bardziej ostro już nie będzie?
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2016-11-14, 16:23.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Do tej pory Chmielarnia była jedna z moich kulinarnych Mekk, do dzisiaj.
    Podany chlebek nan, zimny. Warzywa Balti z serem...nie sądziłem, ze kuchnia tajsko-nepalska opiera się mrożonkach z Hortexu czyli marchewka z groszkiem i fasolka uzupełniona w nowym wydaniu Chmielarni o ser i przyprawy. Posmak odmrożonej fasolki, wodnistej w środku to ma być ten orientalny smak?
    W menu lokal się szczyci tym, że dania są serwowane w oryginalnej ostrości, bez łagodzenia smaku. Do tej pory, wszystko co tam jadłem, było tak ostre, że za każdym razem pociłem się, czasem tak, że ledwo kończyłem potrawę. Balti, mające "3 papryczki" w skali ostrości czyli bardzo ostre, w ogóle ostre nie było. No przepraszam lekko pikantne. Na pewno nie tego się spodziewałem po jednej z najostrzejszych potraw w menu.
    Zimne, mało smaczne, ostrość niezgodna z kartą.

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    3 Urodziny Chmielarni na Twardej

Info dla nie-twarzoksiążkowców.
    W najbliższą sobotę 4 czerwca świętujemy 3 urodziny Chmielarni na Twardej - Matki wszystkich Chmielarni ( czyli dwóch i sklepiku ).
    Jak to mamy w zwyczaju, Kuba z Grześkiem pochowali z odpowiednim wyprzedzeniem, adekwatne do tej okazji, piwne przysmaki.
    Oficjalny start o 20.00, ale kto by się tym szczegółem przejmował - ja będę wcześniej.
    Serdecznie zapraszam,
    Sławek

Leave a comment:

• abelincoln
    replied
    Do świąt duże polskie piwo w cenie średniego.

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Przypominajka urodzinowa

Bawimy się w sobotę 20 czerwca - tak, tak to już 2 latka.
    Szczegóły już tradycyjnie na fb.
    Przybywajcie i bawcie się dobrze.
    Sławek

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Ogródek składamy jutro a startujemy w piątek wieczorem lub w sobotnie południe. Zazapraszam serdecznie

Leave a comment:

• abelincoln
    replied
    W tym roku planowany jest ogródek?

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Zapraszam w czwartek, piątek i sobotę - każde duże polskie piwo na kranie w cenie 0,3.
    Takie małe pocieszenie za brak otwarcia Marszałkowskiej w pierwszym planowanym terminie.
    Zapraszam

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Nasze zaangażowanie w nowe dziecko jest i będzie przez najbliższe 6 tyg olbrzymie, co nie znaczy, że matczyna kolebka na Twardej leży odłogiem.
    Kuba z Grześkiem rozkręcają się coraz śmielej - tym razem w sobotę 17 stycznia o g. 20.00 odpalamy NA PRZEKÓR PROHIBICJI.
    Zapraszamy wszystkich nie feriujących - będzie się działo.
    Więcej szczegółów chłopaki na fb dawkować będą.
    Sławek

Leave a comment:

• abelincoln
    replied
    Powody podwyżek o których pisał Warzechow są dla mnie jasne i zrozumiałe - ale żeby lać Pilsa z Manufaktury za dychę - to jednak przesada

Leave a comment:

• legart
    replied
    To i ja podziękuję za logiczne odpowiedzi. Tak coś czułem że kiedyś się skończą mikelerki po 13

Leave a comment:

• TTOP
    replied
    Ja też po wywołaniu do tablicy się odezwę i podziękuję za info. Nie mieszkam już niestety (stety?) na stałe w PL stąd też było moje zdziwienie jak przypadkiem zajrzałem na fejsa... A "nową" Chmielarnię odwiedzę, zjem i popiję już w ten czwartek

Leave a comment: