Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Niczego nie chcę tłumaczyć, bo z racji odległości ani mnie ten lokal grzeje, ani ziębi.Leave a comment:
-
W ten sposób tez chcesz wytłumaczyć zimne placki oraz wodnistą po odmrożeniu fasolkę z groszkiem i marchewką? Te warzywa powinno się dłużej na patelni potrzymać aby woda z nich wyparowała, nawet ja nie będący kucharzem o tym wiem.
Nic dziwnego, skoro dania były ciepłe, a nie gorące jak zawsze.
Porażka i mi nawet już nie przypominaj, całe szczęście, ze podobna i smaczna kuchnię mam koło siebie, Chmielarnia pod względem konsumpcyjnym jest dla mnie skończona.Leave a comment:
-
Do tej pory Chmielarnia była jedna z moich kulinarnych Mekk, do dzisiaj.
Podany chlebek nan, zimny. Warzywa Balti z serem...nie sądziłem, ze kuchnia tajsko-nepalska opiera się mrożonkach z Hortexu czyli marchewka z groszkiem i fasolka uzupełniona w nowym wydaniu Chmielarni o ser i przyprawy. Posmak odmrożonej fasolki, wodnistej w środku to ma być ten orientalny smak?
W menu lokal się szczyci tym, że dania są serwowane w oryginalnej ostrości, bez łagodzenia smaku. Do tej pory, wszystko co tam jadłem, było tak ostre, że za każdym razem pociłem się, czasem tak, że ledwo kończyłem potrawę. Balti, mające "3 papryczki" w skali ostrości czyli bardzo ostre, w ogóle ostre nie było. No przepraszam lekko pikantne. Na pewno nie tego się spodziewałem po jednej z najostrzejszych potraw w menu.
Zimne, mało smaczne, ostrość niezgodna z kartą.Leave a comment:
-
3 Urodziny Chmielarni na Twardej
Info dla nie-twarzoksiążkowców.
W najbliższą sobotę 4 czerwca świętujemy 3 urodziny Chmielarni na Twardej - Matki wszystkich Chmielarni ( czyli dwóch i sklepiku).
Jak to mamy w zwyczaju, Kuba z Grześkiem pochowali z odpowiednim wyprzedzeniem, adekwatne do tej okazji, piwne przysmaki.
Oficjalny start o 20.00, ale kto by się tym szczegółem przejmował - ja będę wcześniej.
Serdecznie zapraszam,
SławekLeave a comment:
-
Przypominajka urodzinowa
Bawimy się w sobotę 20 czerwca - tak, tak to już 2 latka.
Szczegóły już tradycyjnie na fb.
Przybywajcie i bawcie się dobrze.
SławekLeave a comment:
-
Ogródek składamy jutro a startujemy w piątek wieczorem lub w sobotnie południe. Zazapraszam serdecznieLeave a comment:
-
Zapraszam w czwartek, piątek i sobotę - każde duże polskie piwo na kranie w cenie 0,3.
Takie małe pocieszenie za brak otwarcia Marszałkowskiej w pierwszym planowanym terminie.
ZapraszamLeave a comment:
-
Nasze zaangażowanie w nowe dziecko jest i będzie przez najbliższe 6 tyg olbrzymie, co nie znaczy, że matczyna kolebka na Twardej leży odłogiem.
Kuba z Grześkiem rozkręcają się coraz śmielej - tym razem w sobotę 17 stycznia o g. 20.00 odpalamy NA PRZEKÓR PROHIBICJI.
Zapraszamy wszystkich nie feriujących - będzie się działo.
Więcej szczegółów chłopaki na fb dawkować będą.
SławekLeave a comment:
-
Powody podwyżek o których pisał Warzechow są dla mnie jasne i zrozumiałe - ale żeby lać Pilsa z Manufaktury za dychę - to jednak przesadaLeave a comment:
-
To i ja podziękuję za logiczne odpowiedzi. Tak coś czułem że kiedyś się skończą mikelerki po 13Leave a comment:
-
Ja też po wywołaniu do tablicy się odezwę i podziękuję za info. Nie mieszkam już niestety (stety?) na stałe w PL stąd też było moje zdziwienie jak przypadkiem zajrzałem na fejsa... A "nową" Chmielarnię odwiedzę, zjem i popiję już w ten czwartekLeave a comment: