Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• TTOP
    replied
    Właśnie wróciłem z dziewczyną z Chmielarni. Miejsce to w przeciągu ostatnich kilku miesięcy (od zmiany barmanek/kelnerek) bardzo się zmieniło. Ale po kolei.

Przyszliśmy zaraz po pracy, udało nam załapać się na lunch. Dwa razy kurczak tikka masala na ostro. Jedzenie bezbłędne - to jest w tej knajpie konstans i chwała za to. Poszedłem zamówić na spokojnie piwo przy barze. Wybór padł na Artezana Nutcrackera. Barman nalał mi go i ściągnął (ściął?) pianę z nad shakera nożem... Otworzyłem szeroko wszystkie otwory twarzy ze zdziwienia, nie widziałem takich akcji od czasu barów nad jeziorem w letnich przerwach międzysemestralnych na studiach (z 5-7 lat będzie).

Nic to, siedzimy, czekamy na jedzenie. I nagle - bach - pani kelnerka przyniosła na nasz stolik kartkę z rezerwacją i poinformowała nas, że " jest rezerwacja, więc macie czas do 20tej"... yyy, aha. 2 stoliki obok było miejsce o takiej samej pojemności, tam kartka z rezerwacją się nie znalazła.

Na deser - dobre piwo w ilości degustacyjnej. 3 razy zamawiałem u tej pani krieka i saisona, skończyło się na pokazaniu palcem w menu, że chcemy "o to".

Podsumowując - kelnerki tragedia totalna, brak wyczucia czasu, taktu, czegokolwiek o znajomości piw na kranach nie wspominając. Barman (ten grubszy o wyglądzie typu ninja 20 lat później) też pełna profeska. Szkoda tylko, że to wszystko dzieje się na zmianie Masona, który podczas owego procederu siedział przy stoliku obok... Nie idźcie tą drogą!
    Ostatnia zmiana dokonana przez TTOP; 2014-03-07, 20:34.

Leave a comment:

• olie
    replied
    A jak dzisiaj z premierami (Duch i Ednary)?

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Zamówienie poszło w poniedziałek, a jednak za późno. Nic to, następnym razem postaram się działać szybciej.

Leave a comment:

• emes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
    Nowe IPY? Nie załapaliśmy się, za ciency jesteśmy
    Może po prostu wystarczy złożyć zamówienie w poniedziałek, a nie w środę, jak już jest wszystko wyprzedane

Leave a comment:

• Cez
    replied
    Odwiedziłem i wrócę jeszcze. Zacny wybór, a czeka jeszcze kuchnia.

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Nowe IPY? Nie załapaliśmy się, za ciency jesteśmy

Leave a comment:

• olie
    replied
    Artezany też będą?

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Ten tego... Oficjalnie polewamy jutro od 18.

Leave a comment:

• Komar_Pafnucy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
    Oszołomiony jestem tą huczną reklamą I weź teraz jeszcze wyciągaj dokładnie kiedy, o której, czy Mason będzie przemawiał i czy będą jakieś country przekąski
    No właśnie. Piątek czy sobota? O której dokładnie? Będzie jakieś zakażenie? Albo chociaz deemes - nie mylić z Emes?

Leave a comment:

• emes
    replied
    Oszołomiony jestem tą huczną reklamą I weź teraz jeszcze wyciągaj dokładnie kiedy, o której, czy Mason będzie przemawiał i czy będą jakieś country przekąski

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Fiu fiu

Leave a comment:

• Mason
    replied
    SCHPA
    Single Country Hops Pale Ale

Lub jeśli wolisz:
    ELHHB
    Einzige Land Hopfen Helles Bier

Lub z pomocą Google Translator w języku zulu:
    Izwe Abangabodwa Uhobhane Njengoba ayesephaphathekile Ale

Leave a comment:

• Seta
    replied
    AIPA?

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Tam od razu piw. Jedno piwo na pierwszy ogień . Oczywiście będzie

Leave a comment:

• emes
    replied
    To jak tam z tą premierą piw z Browaru Mason w ten weekend w Chmielarni ?

Leave a comment: