Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• iron
    replied
    Ja tam zabrałem żonę na piwo, a nie kolację

A może to Ona mnie zabrała - już nie pamiętam

No ale jak wiadomo, z żoną po 12stu latach to już nie musi być romantycznie
    Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2013-06-27, 23:31.

Leave a comment:

• Piecia
    replied
    A ja zabrałem dziewczynę na kolację - czy romantyczna - to inna kwestia, dla mnie bardzo i nie uważam, że to złe miejsce

Miejsce tworzą ludzie i w Chmielarni widać to bardzo dokładnie.

Czekam na TV, nie musiałbym uciekać do domu na mecz.

Na obecną chwilę numer jeden w Warszawie (biorąc pod uwagę sześć kryteriów: piwo, kuchnia, obsługa, ceny, atmosfera i lokalizacja)

tak trzymać!

Leave a comment:

• emes
    replied
    Jak tam z instalacją tv ? Jutro jest siatkówka w Polsacie Polska-Argentyna.

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio
    Niech zgadnę, czyżby to APA Reverend and the Makers?
    Zaiste . Choć może poczekamy z nim na cieplejszą pogodę, w końcu to summer ale.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    Chciałbym w Chmielarni portera żywieckiego z beki
    Się zobaczy

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    Celem pobocznym jest lans przed kumplami, że z takim piwnym celebem-Masonem miałem zaszczyt spać na ostatnim zlocie (że w jednym pokoju, celowo przemilczę ).
    No ba, nawet się piwami wymienialiśmy

A tymczasem na kranach zawitała czeska desitka - Tas z Cernej Hory, w cenie 6/5/3.
    I przybyły cztery beczki Pinty! Stare Ale Jare, Oto Mata IPA, Viva la Wita i Atak Chmielu
    W drodze kolejne piwa czeskie, a także zaciąg z Ciechanowa - Miodowe, Pszeniczne i Lagerowe. I tak, postaramy się sprowadzić lwóweckiego Belga w beczce

Leave a comment:

• legart
    replied
    A jak żona tez lubi piwo?

PS Jak patrzę na te 16 kranów Chmielarnii to w duszy grają mi sonety Mickiewicza i jest mi bardzo romatycznie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez legart; 2013-06-27, 09:05.

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow
    żony na romantyczną kolację bym nie zabrał.
    Hospody pomyłuj, a mieliście zamysł, żeby Wasz lokal celował w taki "target" ?!!
    Jeszcze u Was nie byłem, ale montuję męski squad na jakiś lipcowy najazd, coby pojeść i po...degustować piwa. Żadnych żon, ani cudzych, ani - tym bardziej - własnych .
    Celem pobocznym jest lans przed kumplami, że z takim piwnym celebem-Masonem miałem zaszczyt spać na ostatnim zlocie (że w jednym pokoju, celowo przemilczę ).
    Jeśli chcę (no..., czasem..., zdarza mi się... ) zabrać żonę na romantyczną kolację, to w żadnym wypadku nie do lokalu typu "wielokran".

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika merton
    Nie będę mówił na temat atmosfery i klientel, to subiektywne.
    - wystrój- te halogenowe lampki na kartongipsie to co? Te stoły? Te kanapy?
    Zawsze jestem pozytywnie nastawiony do świata i zakładam, że nasz nowy forumowicz nie ma złych intencji - przyszedł, wypił zbyt ciepłe jego zdaniem piwo i pisze co mu się nie podoba - i ok.
    Pierwotnie zlałem ten post, ale wczoraj wpadł na chwilkę do Chmielarni mój dobry przyjaciel. Górna półka finansowa. Nie pije piwa, tylko wino - odnalazł się w Rodenbachu. Był pierwszy raz i mówi - fajnie tu, ale z żony na romantyczną kolację bym nie zabrał.
    Bo właściwie ja sam mam kłopot jak tę nasza hybrydę zakwalifikować.
    To nie jest taka normalna restauracja- nie ma tu śnieżnobiałych obrusów, długich świeczek na każdym stole i sztywnych kelnerów we frakach.
    Nie jest to też knajpka orientalna z tysiącem azjatyckich pierdół na ścianach, pachnąca ( lub jak kto woli śmierdząca ) licznymi kadzidełkami. Zresztą celowo zrezygnowaliśmy z terminu restauracja nepalska, na rzecz kuchni.
    To też nie do końca pub piwny.
    To chyba ma być takie normalne miejsce, gdzie można się napić dobrego piwa w dobrej cenie i zjeść ciepłe jedzenie ( dla mnie smaczne i pasujące ) bez bankructwa portfela. Mniej istotna jest jakość kanapy ( no dobra - jedna jest do wywałki ), czy halogeny w GK. Ważne, że można przyjść i pogadać z fajnymi ludźmi przy piwie. W normalnej restauracji pewnie nie przybijałbym piątki i nie dosiadałbym się do stolika, mówiąc - czytałem Twoje posty, miło Cię poznać w realu.
    Dlatego, mertonie, nie halogeny i stoły, tylko atmosfera i klientela, o której się nie chciałeś wypowiadać tworzy to miejsce. I widocznie nie jest to miejsce dla Ciebie.
    PS. Oczywiście wystrój nie jest zakończony - kapsle do doklejenia, etykiety do polakierowania, mapa do naklejkowania i takie tam różne.
    W temacie kapsli - może zorganizujemy jakiś weekend klejenia - zdejmiemy szyby i każdy sobie coś doklei. Zapewniamy kapsle ( ZK ), silikon i rękawiczki, aby się nie uwalić .
    Mertonie, Ciebie też zapraszam, może podczas klejenia zatrybisz w czym rzecz .
    Sławek

Leave a comment:

• becik
    replied
    Chciałbym w Chmielarni portera żywieckiego z beki

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    Prosić o Azyl polityczny w Chmielarni

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
    Jak tu podziałać żeby zamieszkać w tych wielokranach?
    Dać wypędzić się z domu?

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Jak tu podziałać żeby zamieszkać w tych wielokranach?

Leave a comment:

• wpadzio
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
    Kiedy wypijecie Jaipura wejdzie za niego nowe piwo z Thornbridge. Tak nowe, że ma dopiero 10 ocen na RateBeer . Lekkie, typowo letnie
    Niech zgadnę, czyżby to APA Reverend and the Makers?

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Mała aktualizacja kranów:
    1. Na miodzie Gryczanym: 7/5/3,5
    2. Cerna Hora Leżak 12: 7/5/3,5
    3. Tucher Weizen: 9/7/4,5
    4. Blanche de Bruxelles: 14/10/7
    5. Lindemans Apple: 15/11/7,5
    6. Rodenbach: 17/12/9

7. Monk's Stout: 17/12/8,5
    8. Plan-T: 10/7/5
    9. Pacific: 10/7/5
    10. Amber Boy: 10/7/5
    11. Orotodox: 10/7/5
    12. Jaipur: 16/12/8

13. Chimay Triple: 20/14/10
    14. Torpedo IPA: 17/12/8,5
    15. Delirium Nocturnum: 21/15/10,5
    16. Rasputin: 17/12/8

Ceny za 0,5/0,3/0,25

Gryczanego jest ostatnia beczka, jak wyjdzie to na jego miejsce czeskie smakowe piwo sezonowe
    Jak się skończy Plan-T, to na jego miejsce wchodzi premierowy Blond z Manufaktury
    Kiedy wypijecie Jaipura wejdzie za niego nowe piwo z Thornbridge. Tak nowe, że ma dopiero 10 ocen na RateBeer . Lekkie, typowo letnie

Leave a comment:

• Antylop
    replied
    @Komar_Pafnucy
    >To nie Tyskie żeby pić je w 2 stopniach.

No nie jest to Tyskie. Ale jak pijesz IPE z 7,2 alko w temperaturze ok 10-12 stopni to pierwsze co czujesz alko. Taka prawda. Ja miałem duże nadzieje związane z tym przybytkiem, dlatego jestem taki rozżalony.
    Po pierwsze: IPA się nie odmienia, więc trzymajmy się zasad, bo wyjdą nam słowa typu IPĄ, IPY, albo IPIE...
    Co znaczy skrót IPE? India Pale what? Po drugie: chciałeś poczuć cały smak i aromat tego piwa w 2-5 stopniach? Miałeś nadzieję, że będą lać IPA, stouty i portery w temp. 5 stopni? Na szczęście znają się na temperaturach serwowania piwa. Zawsze możesz wrócić do zimnego Tyskiego

Leave a comment:

• purc
    replied
    @Komar_Pafnucy
    >To nie Tyskie żeby pić je w 2 stopniach.

No nie jest to Tyskie. Ale jak pijesz IPE z 7,2 alko w temperaturze ok 10-12 stopni to pierwsze co czujesz alko. Taka prawda. Ja miałem duże nadzieje związane z tym przybytkiem, dlatego jestem taki rozżalony.
    Przecież to idealna temperatura. O co ci chodzi?

Leave a comment: