Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Ok, dobra, ale różne są fora, na jednych jest luźniej, na innych surowiej. Człowiek jest tu od niedawna, ma ledwie kilkanaście postów, z czego wszystkie sensowne, bez jakiś duractw typu "dobre pifffko" czy "straszny kac po nim , wypilem wczoraj ze szwagrem po szesc i ledwozyje". Za wcześnie wyciągnąłeś kolty jak dla mnie.Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2013-06-22, 01:03.Leave a comment:
-
Pendi, tak bez ostrzeżenia ciąć, to demotywujące. Było przekleić i najwyżej walnąć kazanie, czy coś...
Z drugiej strony, Bojano, równie dobrze można wytknąć niechcenie tobie. Mogłeś od razu opisać knajpy w odpowiednich wątkach, skoro miałeś świadomość, że piszesz w niewłaściwym.Leave a comment:
-
Męczyć się nie będzie, skoro "Moderato" się nie chciało "przekleić" w odpowiednie miejsce w całości to trudnoLeave a comment:
-
Skrócony szlak piwny...
Idea narodziła się nagle... pomimo niedogodności - piątek, upał, burze, premiera... jutro robię (godzinowo) to co normalny człowiek w pracy przez 3 dni, ale trudno. W drzwiach miła Pani utwierdza w przekonaniu, że dobrze trafiliśmyNa dole gwar i gorąco. Godzina 19:00 a tu wolny stolik... Wybór piw, jak na Multitap przystało, pierwszorzędny, ceny piwa przystępne, obsługa profesjonalna, zarówno za barem jak i kelnerska. Jedzenie... ktoś kiedyś powiedział, że dobry kebab piecze dwa razy... jagnięcina na ostro w Chmielarni zapewne również... tylko dla miłośników OSTRYCH wrażeń, mi bardzo smakowało ale było ciężko
To z plusów, minusy to wystrój... nijaki, ani to pub ani azjatycka knajpa ani... hgw, nijaki (fajny trash piwny pod szkłem w podłodze, słupek z etykietami piw, dla mnie nostalgicznie, dla dziewczyny "no ale to brzydko wygląda")... gorąco... wiem, że dzień ekstremalny ale przy tej ilości klientów bez klimy to porażka... głośno... wiem, że w ciszy to można w domowych pieleszach, ale tu było naprawdę ciężko się skupić na rozmowie. Ogólnie podobało mi się i polecam
Co z resztą tekstu (w tym temacie) zrobi moderator nie wiem, ale to c.d.
(Moderator w tym miejscu usunął wpisy na temat innych knajp. Jak się użytkownik bojano namęczy z ponownym napisaniem recenzji w odpowiednich miejscach, to następnym razem będzie wiedział co robić. Poza tym jest temat o piwnym szlaku, to tam ew. można pisać zbiorowo.)Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-06-22, 00:22.Leave a comment:
-
Pełno ludzi, świetna atmosfera, dobre piwo, przestrzeń. Bardzo fajny pub.Leave a comment:
-
Przejrzałem menu i jedzenie też zapowiada się dobrze :thumbup:
W przyszłym tygodniu koniecznie wpadam przetestować piwo + kuchnię.Leave a comment:
-
Deska od początku.
Byłem, widziałem, smakowałem
Ze względu na brak czasu wychyliłem szybko 2 piwa - nic im nie brakowało, nie czas na ich opis.
Bardzo, ale to bardzo pozytywne są objętości 0,25l za pół ceny. Kto chodzi czasami na piwo z żoną/dziewczyną na pewno będzie zadowolony; obsługa kompetentna, na tablicy wszystko ładnie rozpisane, w lodówkach kilkadziesiąt ciekawych piwek.
Ceny jak na centrum przyzwoite, wiadomo, chciałoby się niższe, ale lokalizacja (czynsz na pewno wysoki), i inne czynniki (sporo obsługi itp.) swoje robią.
Na pewno będę odwiedzał, oprócz PDSL mam drugą miejscówkęLeave a comment:
-
Według dzisiejszej stołecznej GW będziecie serwować piwa tzw. dolnej fermentacji, czyli smakoweLeave a comment:
-
Kochani,
dzisiaj krótko - odpaliła nasza strona internetowa
Nie jest jeszcze może zbyt rozbrykana, ale menu ściągnąć już można.
4 lipca, w drodze do Pragi mam zamiar Was odwiedzić, będziecie otwarci około 15?Leave a comment: