Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pendragon
    replied
    Trudno.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Ok, dobra, ale różne są fora, na jednych jest luźniej, na innych surowiej. Człowiek jest tu od niedawna, ma ledwie kilkanaście postów, z czego wszystkie sensowne, bez jakiś duractw typu "dobre pifffko" czy "straszny kac po nim , wypilem wczoraj ze szwagrem po szesc i ledwozyje". Za wcześnie wyciągnąłeś kolty jak dla mnie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2013-06-22, 01:03.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Zrobiłem tak właśnie dlatego, że był świadomy.
    Nie chce mi się kolejny raz prawić kazań.
    Jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-06-22, 00:55.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Pendi, tak bez ostrzeżenia ciąć, to demotywujące. Było przekleić i najwyżej walnąć kazanie, czy coś...

Z drugiej strony, Bojano, równie dobrze można wytknąć niechcenie tobie. Mogłeś od razu opisać knajpy w odpowiednich wątkach, skoro miałeś świadomość, że piszesz w niewłaściwym.

Leave a comment:

• bojano
    replied
    Męczyć się nie będzie, skoro "Moderato" się nie chciało "przekleić" w odpowiednie miejsce w całości to trudno

Leave a comment:

• bojano
    replied
    Skrócony szlak piwny...

Idea narodziła się nagle... pomimo niedogodności - piątek, upał, burze, premiera... jutro robię (godzinowo) to co normalny człowiek w pracy przez 3 dni, ale trudno. W drzwiach miła Pani utwierdza w przekonaniu, że dobrze trafiliśmy Na dole gwar i gorąco. Godzina 19:00 a tu wolny stolik... Wybór piw, jak na Multitap przystało, pierwszorzędny, ceny piwa przystępne, obsługa profesjonalna, zarówno za barem jak i kelnerska. Jedzenie... ktoś kiedyś powiedział, że dobry kebab piecze dwa razy... jagnięcina na ostro w Chmielarni zapewne również... tylko dla miłośników OSTRYCH wrażeń, mi bardzo smakowało ale było ciężko To z plusów, minusy to wystrój... nijaki, ani to pub ani azjatycka knajpa ani... hgw, nijaki (fajny trash piwny pod szkłem w podłodze, słupek z etykietami piw, dla mnie nostalgicznie, dla dziewczyny "no ale to brzydko wygląda")... gorąco... wiem, że dzień ekstremalny ale przy tej ilości klientów bez klimy to porażka... głośno... wiem, że w ciszy to można w domowych pieleszach, ale tu było naprawdę ciężko się skupić na rozmowie. Ogólnie podobało mi się i polecam

Co z resztą tekstu (w tym temacie) zrobi moderator nie wiem, ale to c.d.

(Moderator w tym miejscu usunął wpisy na temat innych knajp. Jak się użytkownik bojano namęczy z ponownym napisaniem recenzji w odpowiednich miejscach, to następnym razem będzie wiedział co robić. Poza tym jest temat o piwnym szlaku, to tam ew. można pisać zbiorowo.)
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-06-22, 00:22.

Leave a comment:

• emes
    replied
    Pełno ludzi, świetna atmosfera, dobre piwo, przestrzeń. Bardzo fajny pub.

Leave a comment:

• Swiecz
    replied
    Przejrzałem menu i jedzenie też zapowiada się dobrze :thumbup:
    W przyszłym tygodniu koniecznie wpadam przetestować piwo + kuchnię.

Leave a comment:

• yoda79
    replied
    Deska od początku.
    Byłem, widziałem, smakowałem
    Ze względu na brak czasu wychyliłem szybko 2 piwa - nic im nie brakowało, nie czas na ich opis.
    Bardzo, ale to bardzo pozytywne są objętości 0,25l za pół ceny. Kto chodzi czasami na piwo z żoną/dziewczyną na pewno będzie zadowolony; obsługa kompetentna, na tablicy wszystko ładnie rozpisane, w lodówkach kilkadziesiąt ciekawych piwek.
    Ceny jak na centrum przyzwoite, wiadomo, chciałoby się niższe, ale lokalizacja (czynsz na pewno wysoki), i inne czynniki (sporo obsługi itp.) swoje robią.
    Na pewno będę odwiedzał, oprócz PDSL mam drugą miejscówkę

Leave a comment:

• fuliano
    replied
    A tak poważnie, to ta deska (w sensie degustacyjna) z pięcioma piwami(w gazecie wersja z gatunkami) będzie od początku?
    Ostatnia zmiana dokonana przez fuliano; 2013-06-21, 12:10.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Prędzej z wyciskarki.

Leave a comment:

• fuliano
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gaz4
    Według dzisiejszej stołecznej GW będziecie serwować piwa tzw. dolnej fermentacji, czyli smakowe
    To jest szansa na pomelo... i może jeszcze z pompy
    Ostatnia zmiana dokonana przez fuliano; 2013-06-21, 12:03.

Leave a comment:

• gaz4
    replied
    Według dzisiejszej stołecznej GW będziecie serwować piwa tzw. dolnej fermentacji, czyli smakowe

Leave a comment:

• tomolek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow
    Kochani,
    dzisiaj krótko - odpaliła nasza strona internetowa

Nie jest jeszcze może zbyt rozbrykana, ale menu ściągnąć już można.
    Fajnie, że macie normalną stronę www, strasznie wpieniają mnie firmy, które "jadą" tylko na fejsiku.
    4 lipca, w drodze do Pragi mam zamiar Was odwiedzić, będziecie otwarci około 15?

Leave a comment:

• fuliano
    replied
    Nowy multitap, nowe pomysły. Piwo na wagę
    Ostatnia zmiana dokonana przez fuliano; 2013-06-21, 09:44.

Leave a comment: