Poszedłem sobie dzisiaj
Nie będę mówił na temat atmosfery i klientel, to subiektywne.
A zatem do rzeczy:
- duchota - knajpa w piwnicy PZW a duszno jak kotłowni Ciepłowni Wola
- wystrój- te halogenowe lampki na kartongipsie to co? Te stoły? Te kanapy?
- jeszcze więcej światła!! Tego nam potrzeba latem!
- piwo - torpedo - chłodzenie nawaliło czy co?
- obsługa - nowi jak myślę?
Reasumując, Cuda na Kiju nawet lepiej wypadają, a i tak tam nie będę chodził
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Nasza koncepcja zakłada cztery krany z piwami degustacyjnymi (w tym imperialne IPY). Nie liczymy tu na szybkie zejście, ale dzięki naszej chłodni nie będzie to problem. No i zawsze zostaje dwanaście kranów z lżejszymi piwamiTak abstrahując od cen, to niektóre piwa były dość ciężkiego kalibru, taki RIS czy niektóre belgi, takie piwo nigdy szybko nie będzie schodziło, zwłaszcza w takie upały. Ja nawet w promocji za darmo nie podejmowałbym się picia takich piw w ilości 0,5l, byłoby to w takich warunkach (sprawdzałem
) dla mnie męczarnią, ale to oczywiście mój problem 

Pierwsze trzy krany sprzed paru godzin: Gryczane za 7, Cerna Hora Modra Luna za 7 i Pils Manufakturowy. za 6. I taki układ cenowy trzech kranów powinien się utrzymaćMoże dobrym pomysłem byłoby, żeby odebrać argumenty "narzekaczom", poświęcenie np 3 kranów na piwa niskobudżetowe po 6, 7 zł, w stylu Pils Manufaktury, pszeniczne np Velen, jakieś ciemniejsze czeskie itp.
Tak, to ten.Czy te Wasz Rodenbach, to było to piwo ? ===>
http://www.browar.biz/forum/showthre...ight=rodenbachLeave a comment:
-
Czy te Wasz Rodenbach, to było to piwo ? ===>
Leave a comment:
-
Też mi się ten Velen podobał. Tak abstrahując od cen, to niektóre piwa były dość ciężkiego kalibru, taki RIS czy niektóre belgi, takie piwo nigdy szybko nie będzie schodziło, zwłaszcza w takie upały. Ja nawet w promocji za darmo nie podejmowałbym się picia takich piw w ilości 0,5l, byłoby to w takich warunkach (sprawdzałem
) dla mnie męczarnią, ale to oczywiście mój problem 
Może dobrym pomysłem byłoby, żeby odebrać argumenty "narzekaczom", poświęcenie np 3 kranów na piwa niskobudżetowe po 6, 7 zł, w stylu Pils Manufaktury, pszeniczne np Velen, jakieś ciemniejsze czeskie itp. Jeśli będą dostępne takie niskobudżetowe, dobre lub w miarę dobre piwa, kilka rodzajów, a ktoś będzie jeszcze narzekał , że wydał dużo kasy na piwo, że piwo było drogie, no to to już się nadaje do jakiegoś oddzielnego tematu egzystencjalnego, np "Chmielarnio, jak żyć ?"
Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2013-06-24, 19:21.Leave a comment:
-
-
Myślę, że jedno i drugie. Sporo klientów pytało przy barze o jasne pełne, to znają i wiedzą czego się spodziewać. A cena też zrobiła swoje, jeśli ktoś miał zamiar wypić pięć piw to pijąc np. Pacifica musiałby wydać 50 złotych, a wieczór z Pilsem kosztowałby go już tylko 30 złotych.
Z dobrych wieści: jutro popołudniu dotrą Dwa Smoki z Pracowni Piwa, najpóźniej w środę podepniemy też pszenice z Primatora i od tego dnia beczkowe piwa pszeniczne będą u nas na stałe, ale będziemy zmieniać browary.
W tym tygodniu będzie też premiera nowego polskiego piwa
A w planach... Oj, będzie grubo
Leave a comment:
-
-
Ja odpowiem za siebie - cena grała dużą rolę. Szczególnie, że w ten dzien i tak poszło sporo kasy.Leave a comment:
-
Zastanawiam się co jest przyczyną: najniższa cena, czy przywiązanie ogółu konsumentów do tradycyjnych smaków.
Tak czy owak daje do myślenia w podnoszonej czasem na forum kwestii czy opłaci się otwierać knajpę z piwem tylko dla wyrobionych piwoszy (czytaj browarbizowiczów
)
Leave a comment:
-
-
Pierwszy weekend za nami, warto troszkę podsumować.
Po pierwsze czujemy się zaakceptowani bez większych zastrzeżeń i to jest strasznie fajne.
Unikneliśmy poważnych wtop piwnych przy otwarciu.
Bardzo dobrze oceniliście kuchnię Rama i już jestem pewien, że będzie się ona dobrze do piwa komponować.
A teraz to co przed nami ( bardzo dużo !! )
Generalny remont lokalu i kuchni trwał ok., 6 tyg i nie ze wszystkim sie wyrobiliśmy
- klima - to będzie pierwsza sprawa, za którą się weźmiemy
-palarnia - jak juz pisał Mason, mamy oddzielne pomieszczenie przy wyjściu na parking wewn, przeznaczone na palarnię - do totalnego remontu pewnie w lipcu
- szatnia - też do remontu - będzie na jesień, gdyż wtedy się dopiero przyda
- kibel facetów - powiększenie ponad dwukrotne i kilka pisuarów ( ale kiedy - nie wiem
)
I kolejne kwestie
-personel - przyjmujemy kolejne osoby do obsługi kelnerskiej i do baru, Ram też już robi bokami - ściągamy z Nepalu trzech dodatkowych kucharzy, ale formalności są długie i upierdliwe
- mamy możliwość skorzystania ze sporej sali na I piętrze, na duże zaplanowane imprezy - temat powoli będzie ruszał, bo już mamy wstępne zgłoszenia na kilkudziesięcioosobowe impry, a nie chcę wyłączać dołu na weekendy z normalnej eksploatacji
-dowozy jedzenia ( jak juz pisałem pewnie od 1 lipca )
-pokazy ważenia piwa - niejako kontynuacja WlazłKotkowych
-warsztaty kulinarne - jak ustaliliśmy z Ramem, pierwsze na tapetę pójdą pierożki Mo Mo
-i jeszcze takie tam różne, ale nie wszystko od razu
Trochę się rozpisałem, ale tak czasem muszę
Sławek
PS. VanPurRze - pozdrowienia dla małżonki, to mądra kobieta być musi
PS2. dopiero teraz jak schodzi adrenalinka, to dociera do mnie jak koszmarnie wszyscy jesteśmy zmęczeni - niby z racji mojego zawodu powininem być zaadaptowany do wielogodzinnej pracy bez przerwy, lecz pewnie już nie te lata
. Ale warto było.
Leave a comment:
-
Dzisiaj po pikniku dla dzieci wpadliśmy na szybkie Naany i Pakorę oraz małe co nieco. Jest dobrze, a piwa czeskie i polskie za 6-7 złotych naprawdę mnie cieszą i mam nadzieję, że zostaną w takich cenach bo to powoduje, że człowiek może wpaść bez bólu pijąc jedno droższe ale może sobie też pozwolić na kontynuowanie spożywania.
Obsługa i kuchnia naprawdę OK. Idea deski - ekstra.Leave a comment:
-
-
Ciężka praca ubogaca
Dziękuję wszystkim za miłe słowa i przepraszam za wszelkie niedociągnięcia. Parę rzeczy trzeba poprawić/usprawnić, ale i tak było całkiem dobrze. Krytyczne uwagi dotyczące oferty zanotowane.
Zmiana na kranie nr 4: za Limburgse Witte podpięty został La Trappe Witte.
Kilka beczek czeka na podpięcie, tylko trzeba wypić to co już podpięte
Leave a comment: