Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • purc
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Co do temperatury Torpedo, czekam na jedyną miarodajną wypowiedź Purca
    Przepraszam, pomiarów dokonam jutro - dziś problemy z dotarciem - KIK, potem nie mogłem się oprzeć urokowi Pani Małgosi w GZ.../wszędzie było pysznie, a KIK coraz bardziej przypominją mi nowoczesne angielskie puby w ich najlepszej wersji./. Czyżby trzeba było już mieć drugie życie??

    Leave a comment:


  • merton
    replied
    tak czasem bywa, że ludzie mają swoją opinie

    @Komar_Pafnucy
    >To nie Tyskie żeby pić je w 2 stopniach.

    No nie jest to Tyskie. Ale jak pijesz IPE z 7,2 alko w temperaturze ok 10-12 stopni to pierwsze co czujesz alko. Taka prawda. Ja miałem duże nadzieje związane z tym przybytkiem, dlatego jestem taki rozżalony.

    Leave a comment:


  • wpadzio
    replied
    No ale De Molen Rasputin rozłożył mnie ostatecznie dziś na łopatki... Do tego stopnia, że szukałem sklepu Piwosz, który jest jakieś 200m dalej przez...45 minut

    Leave a comment:


  • żąleną
    replied
    Już wiadomo, skąd ma kasę na ciągłe szlajanie się po knajpach.

    Leave a comment:


  • VanPurRz
    replied
    Pan Anatol...znaczy Purc

    Leave a comment:


  • purc
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Co do temperatury Torpedo, czekam na jedyną miarodajną wypowiedź Purca
    Cóż, na takie wezwanie, badanie przy użyciu odpowiedniego przyrządu przeprowadzę bezzwłocznie.

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    Co do temperatury Torpedo, czekam na jedyną miarodajną wypowiedź Purca

    Leave a comment:


  • legart
    replied
    O ile za gorąco było faktycznie (ale jak napisał sam własciciel pierwsza rzecz do poprawki), wystrój jest rzeczą indywidualnego gustu (mnie nie przeszkadzał), to obsługa barmańska była profesjonalna a torpedo podawane w prawidłowej temperaturze (wypiłem ze smakiem).
    A i jak byłem po 23 to jakoś specjalnie za jasno mi nie było.
    Ostatnia zmiana dokonana przez legart; 2013-06-25, 08:56.

    Leave a comment:


  • iron
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika merton
    Nie będę mówił na temat atmosfery i klientel, to subiektywne.
    A zatem do rzeczy:
    - duchota - knajpa w piwnicy PZW a duszno jak kotłowni Ciepłowni Wola
    - wystrój- te halogenowe lampki na kartongipsie to co? Te stoły? Te kanapy?
    - jeszcze więcej światła!! Tego nam potrzeba latem!
    - piwo - torpedo - chłodzenie nawaliło czy co?
    - obsługa - nowi jak myślę?

    Reasumując, Cuda na Kiju nawet lepiej wypadają, a i tak tam nie będę chodził
    Niewąski pierwszy (i zapewne ostatni) post na browar.biz'ie - jestem pod wrażeniem i jako etatowy hejter browar.bizowy zazdraszczam tupetu
    Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2013-06-25, 00:24.

    Leave a comment:


  • Komar_Pafnucy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika merton
    Nie będę mówił na temat atmosfery i klientel, to subiektywne.
    A zatem do rzeczy:
    - piwo - torpedo - chłodzenie nawaliło czy co?
    To nie Tyskie żeby pić je w 2 stopniach.

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika merton
    - obsługa - nowi jak myślę?
    Nie, starzy. Stali tam zanim powstała knajpa. Potem ich tylko obudowali barem.

    Miało być do rzeczy.

    Leave a comment:


  • azazel82
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika merton
    Nie będę mówił na temat atmosfery i klientel, to subiektywne.
    A zatem do rzeczy:
    - duchota - knajpa w piwnicy PZW a duszno jak kotłowni Ciepłowni Wola
    - wystrój- te halogenowe lampki na kartongipsie to co? Te stoły? Te kanapy?
    - jeszcze więcej światła!! Tego nam potrzeba latem!
    - piwo - torpedo - chłodzenie nawaliło czy co?
    - obsługa - nowi jak myślę?

    Reasumując, Cuda na Kiju nawet lepiej wypadają, a i tak tam nie będę chodził
    Też kiedyś napisałem pierwszego posta, no ale osoba, która w swoim pierwszym wylewa gożkie rzale na nowy lokal, powinna zostać profilaktycznie zbanowana...

    Leave a comment:


  • pioterb4
    replied
    Nowe multitapy, huczne otwarcia, wspólne imprezy...kwestią czasu było pojawienie się "czarnego PR" od zaprzyjaźnionych szynkarzy.

    Leave a comment:


  • merton
    replied
    Poszedłem sobie dzisiaj

    Nie będę mówił na temat atmosfery i klientel, to subiektywne.
    A zatem do rzeczy:
    - duchota - knajpa w piwnicy PZW a duszno jak kotłowni Ciepłowni Wola
    - wystrój- te halogenowe lampki na kartongipsie to co? Te stoły? Te kanapy?
    - jeszcze więcej światła!! Tego nam potrzeba latem!
    - piwo - torpedo - chłodzenie nawaliło czy co?
    - obsługa - nowi jak myślę?

    Reasumując, Cuda na Kiju nawet lepiej wypadają, a i tak tam nie będę chodził

    Leave a comment:


  • Mason
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
    Tak abstrahując od cen, to niektóre piwa były dość ciężkiego kalibru, taki RIS czy niektóre belgi, takie piwo nigdy szybko nie będzie schodziło, zwłaszcza w takie upały. Ja nawet w promocji za darmo nie podejmowałbym się picia takich piw w ilości 0,5l, byłoby to w takich warunkach (sprawdzałem ) dla mnie męczarnią, ale to oczywiście mój problem
    Nasza koncepcja zakłada cztery krany z piwami degustacyjnymi (w tym imperialne IPY). Nie liczymy tu na szybkie zejście, ale dzięki naszej chłodni nie będzie to problem. No i zawsze zostaje dwanaście kranów z lżejszymi piwami

    Może dobrym pomysłem byłoby, żeby odebrać argumenty "narzekaczom", poświęcenie np 3 kranów na piwa niskobudżetowe po 6, 7 zł, w stylu Pils Manufaktury, pszeniczne np Velen, jakieś ciemniejsze czeskie itp.
    Pierwsze trzy krany sprzed paru godzin: Gryczane za 7, Cerna Hora Modra Luna za 7 i Pils Manufakturowy. za 6. I taki układ cenowy trzech kranów powinien się utrzymać

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano
    Czy te Wasz Rodenbach, to było to piwo ? ===>
    http://www.browar.biz/forum/showthre...ight=rodenbach
    Tak, to ten.

    Leave a comment:


  • fuliano
    replied
    Czy te Wasz Rodenbach, to było to piwo ? ===>

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...