Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• pizmak666
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Przyznam się bez bicia, że ostatnio miałem pomysł zamówić deskę 5 x 100 ml Halcyona.
    W Omercie już widziałem taki cuda

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Przyznam się bez bicia, że ostatnio miałem pomysł zamówić deskę 5 x 100 ml Halcyona.

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
    Pomysł z Deską+ wyjątkowo oceniam pozytywnie bo zostawiono Deskę standard. Piwa kosztujące ok. 20 złotych przy desce za 15, schodziły by tylko jako deska
    Nawet teraz zamawiając z aktualnej listy ( NIECH NIKT NIE PRÓBUJE TEGO ROBIĆ ) deskę z piwami za 14, 16, 17, 18, 19 pln, otrzymujecie piwa wartości 16,80 za 15 złotych.
    A czy my kurna jesteśmy jakimś piwnym PCK ?
    Czekamy na klientów zamawiających deskę z nr. 1, 2, 3, 4 i może Pacyfic, i takich nam życzcie

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
    (źle skalkulowana cena deski na początku)
    Też się uczymy, bo nie ma nawet co porównywać tego biznesu do zabawy, którą uprawialiśmy w Kotku. Chyba tez nie do końca mieliśmy na starcie wiedzę, że tak dużo drogich będzie u nas gościć i dobrze schodzić.

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Nie powiedzieli

Leave a comment:

• kloss
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow
    ekipa klimowa z powodu pogrzebu ( chyba pracownika ? )
    Zamarzł?

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
    Poczekaj na upały, teraz nie ma sensu
    W ogóle nie ma sensu, bo ekipa klimowa z powodu pogrzebu ( chyba pracownika ? ), przełożyła się na świt poniedziałkowy. Ale i tak zapraszam na weryfikacje pt.
    Jak pije się Deskę + za 20 pln bez klimy, gdy chłodniej na dworze

Leave a comment:

• iron
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow
    Wybacz, ale nie masz racji.
    Przychodzę i biorę deskę najdroższych - nr. 5,12,13,14 i 15.
    Zbiorcza cena za 5 tych piw a 0,5 litra to 96 pln, czyli 19 i 20 gr. za piwo duże.
    Co oznacza 3,84 pln za 100 ml - czyli cena deski - 19 zl i 20 groszy i to licząc po cenach dużych piw.
    Ironie, przyznaj - NIE POLICZYŁEŚ

Tak na serio wycena deski jest kłopotliwa. Nie wiem, czy pamiętacie ( rany, kiedy to było , ale przez pierwsze chyba dwa dni były ceny poszczególnych piw w kategorii 100 ml. Ceny były adekwatne, ale klepanie tego wszystkiego na kasę było praktycznie niewykonalne. Stąd pomysł z 15 pln, oparty na fakcie, że większość piw zamawianych na deskę mieści się w przedziale 10-20 pln. Tracimy na piwach powyżej 15, zyskujemy poniżej 15 - wszystko się wyrówna i uklepie na poziomie 15 i jest git. Ponieważ przychodzą coraz ciekawsze piwa, ale naprawdę koszmarnie drogie, pierwotnie miały być one wyłączone z oferty deskowej. Ale Mason zarządził vipowską Deskę+ i dobrze się stało.
    Dokladnie myślalem że jest tak jak piszesz - sam byłem świadkiem, jak do deski klienci zamawiali i tańsze i droższe piwa.
    Oczywiście robicie jak uważacie i sami wiecie najlepiej w kwestii kosztów, ale wyglada to mało fajnie i profesjonalnie (źle skalkulowana cena deski na początku) i skojarzenia z Bierhalle i zmianą cen na początku i po chwili działania nasuwają się same...

Wiem, nie myli się tylko ten, kto nic nie robi. Będę Wam kibicował i obserwował rozwój sytuacji.
    Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2013-07-12, 10:02.

Leave a comment:

• fuliano
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
    Muszę mieć porównanie
    Ostatnia zmiana dokonana przez fuliano; 2013-07-12, 09:49.

Leave a comment:

• emes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano
    A ja dziś mam zamiar zweryfikować kolejny mankament, czyli klimę

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Pomysł z Deską+ wyjątkowo oceniam pozytywnie bo zostawiono Deskę standard. Piwa kosztujące ok. 20 złotych przy desce za 15, schodziły by tylko jako deska

Leave a comment:

• fuliano
    replied
    A ja dziś mam zamiar zweryfikować kolejny mankament, czyli klimę

Leave a comment:

• kloss
    replied
    Jak dla mnie lokal ma tylko jedną wadę - okrutny gwar, że własnych myśli nie słychać, a rozmowa przy stoliku jest koszmarem. Myślę, że to wina akustyki pomieszczenia(dość niski sufit).

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
    No to jako naczelny hejter browar.bizu (wiem trochę sobie pochlebiam) stwierdzam, że wszystko rozwija się w znanym nam już kierunku...
    Niebawem promocje się skończą, zniknie sesyjniak za szóstaka itd...

To na razie taki sen mający wiele z doświadczeń innych stolicznych lokali, ale...

Chmielarnio - nie idźcie tą drogą...

Wybacz, ale nie masz racji.
    Przychodzę i biorę deskę najdroższych - nr. 5,12,13,14 i 15.
    Zbiorcza cena za 5 tych piw a 0,5 litra to 96 pln, czyli 19 i 20 gr. za piwo duże.
    Co oznacza 3,84 pln za 100 ml - czyli cena deski - 19 zl i 20 groszy i to licząc po cenach dużych piw.
    Ironie, przyznaj - NIE POLICZYŁEŚ

Tak na serio wycena deski jest kłopotliwa. Nie wiem, czy pamiętacie ( rany, kiedy to było , ale przez pierwsze chyba dwa dni były ceny poszczególnych piw w kategorii 100 ml. Ceny były adekwatne, ale klepanie tego wszystkiego na kasę było praktycznie niewykonalne. Stąd pomysł z 15 pln, oparty na fakcie, że większość piw zamawianych na deskę mieści się w przedziale 10-20 pln. Tracimy na piwach powyżej 15, zyskujemy poniżej 15 - wszystko się wyrówna i uklepie na poziomie 15 i jest git. Ponieważ przychodzą coraz ciekawsze piwa, ale naprawdę koszmarnie drogie, pierwotnie miały być one wyłączone z oferty deskowej. Ale Mason zarządził vipowską Deskę+ i dobrze się stało.

Leave a comment:

• iron
    replied
    No to jako naczelny hejter browar.bizu (wiem trochę sobie pochlebiam) stwierdzam, że wszystko rozwija się w znanym nam już kierunku...
    Niebawem promocje się skończą, zniknie sesyjniak za szóstaka itd...

To na razie taki sen mający wiele z doświadczeń innych stolicznych lokali, ale...

Chmielarnio - nie idźcie tą drogą...
    Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2013-07-11, 23:59.

Leave a comment: