Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• kloss
    replied
    Jak dla mnie lokal ma tylko jedną wadę - okrutny gwar, że własnych myśli nie słychać, a rozmowa przy stoliku jest koszmarem. Myślę, że to wina akustyki pomieszczenia(dość niski sufit).

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
    No to jako naczelny hejter browar.bizu (wiem trochę sobie pochlebiam) stwierdzam, że wszystko rozwija się w znanym nam już kierunku...
    Niebawem promocje się skończą, zniknie sesyjniak za szóstaka itd...

To na razie taki sen mający wiele z doświadczeń innych stolicznych lokali, ale...

Chmielarnio - nie idźcie tą drogą...

Wybacz, ale nie masz racji.
    Przychodzę i biorę deskę najdroższych - nr. 5,12,13,14 i 15.
    Zbiorcza cena za 5 tych piw a 0,5 litra to 96 pln, czyli 19 i 20 gr. za piwo duże.
    Co oznacza 3,84 pln za 100 ml - czyli cena deski - 19 zl i 20 groszy i to licząc po cenach dużych piw.
    Ironie, przyznaj - NIE POLICZYŁEŚ

Tak na serio wycena deski jest kłopotliwa. Nie wiem, czy pamiętacie ( rany, kiedy to było , ale przez pierwsze chyba dwa dni były ceny poszczególnych piw w kategorii 100 ml. Ceny były adekwatne, ale klepanie tego wszystkiego na kasę było praktycznie niewykonalne. Stąd pomysł z 15 pln, oparty na fakcie, że większość piw zamawianych na deskę mieści się w przedziale 10-20 pln. Tracimy na piwach powyżej 15, zyskujemy poniżej 15 - wszystko się wyrówna i uklepie na poziomie 15 i jest git. Ponieważ przychodzą coraz ciekawsze piwa, ale naprawdę koszmarnie drogie, pierwotnie miały być one wyłączone z oferty deskowej. Ale Mason zarządził vipowską Deskę+ i dobrze się stało.

Leave a comment:

• iron
    replied
    No to jako naczelny hejter browar.bizu (wiem trochę sobie pochlebiam) stwierdzam, że wszystko rozwija się w znanym nam już kierunku...
    Niebawem promocje się skończą, zniknie sesyjniak za szóstaka itd...

To na razie taki sen mający wiele z doświadczeń innych stolicznych lokali, ale...

Chmielarnio - nie idźcie tą drogą...
    Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2013-07-11, 22:59.

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Uzależniona od zestawu, standardowa deska zostaje w cenie 15, najdroższe piwa są w opcji Deska+, za 20 złotych. Najdroższe, czyli od 20 za 0,5 litra.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia
    Szybka reaakcja na sugestie Klienta-w tej materii już są zmiany
    Czyli wyższa cena czy uzależniona od wybranego zestawu?

Leave a comment:

• Piecia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79
    Ta deska za 15 za krany od 12-16 to chyba średnio się Wam opłaca.
    Co nie znaczy,że przyjdę i nie zamówię Choć już np. Halcyona próbowałem.
    Szybka reaakcja na sugestie Klienta-w tej materii już są zmiany

Co do rezerwacji-warto :-) na obecną chwilę komplet

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Tyle piejecie o tym lokalu, że już sam nie wiem, czy na wbicie w sobotę po południu trzeba/można jakoś/coś rezerwować?

Leave a comment:

• Piecia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop
    Innym przykładem uczciwego podejścia do klienta jest 0,25 L w uczciwej cenie
    Ja wypijając deskę wypijam tez inne piwa a dzięki temu i ja i znajomi wypija wiecej większych piw - za chwile wyruszam na degustację

Leave a comment:

• Antylop
    replied
    Innym przykładem uczciwego podejścia do klienta jest 0,25 L w uczciwej cenie

Leave a comment:

• Antylop
    replied
    Właśnie po tym poznać dobry pub, że nie stara się na każdym kroku "doić" klienta

Leave a comment:

• yoda79
    replied
    Ta deska za 15 za krany od 12-16 to chyba średnio się Wam opłaca.
    Co nie znaczy,że przyjdę i nie zamówię Choć już np. Halcyona próbowałem.

Leave a comment:

• Mason
    replied
    I już na 15 pojawiło się piwo . Chouffe Houblon, określane jako hybryda pomiędzy belgijskim Triplem a IPA. 22/15/11. A w magazynku mamy kilku innych kandydatów na krany 13-16, więc tym razem nie zabraknie

Leave a comment:

• fuliano
    replied
    Czyżby ta 15 stoi odkąd ją w piątek wykończyłem?
    To i w ten piątek przyjdę, znowu może uda się coś wykończyć
    Ostatnia zmiana dokonana przez fuliano; 2013-07-11, 12:08.

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Miało być już wczoraj, ale nie dotarło. Dzisiaj kolejna szansa

Leave a comment:

• yoda79
    replied
    15 już parę dni wolna, tam coś ma być degustacyjnego?

Leave a comment: