Po raz pierwszy w Warszawie / i o tak wczesnej porze/ chyba muszę się podzielić swoim entuzjazmem dla nowej inicjatywy - znakomite piwa, za barem bardzo kompetentni ludzie, no i Mason właściwie cały czas dostępny/ co jest absolutną przewaga nad resztą świata/. Pięknie nalane / żadnych żenujących dyskusji,jak w Kuflach, ile się należy pod kreską , żeby piana doszła i wyrównała - sorry Paweł/, dobre temperatury. Dużo miejsca przy barze i na sali. Świetne jedzenie /na razie w pojedynku z Ramem na ostrość w sałatce z kalmarów czuję się pokonany, ale chyba już jutro będę domagał się rewanżu/. Pycha.
Do tego świetna strona internetowa i facebook - tak trzymać . Parafrazując idola - chyba nielicznych - jednak powiem - Idźcie tą drogą!!
Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Jest się przyczepić do klimatu którego nie ma...
Lokal jest taką stołówką w peerelowskim tego słowa znaczeniu.
Mega gorąco. Absolutnie średnio.
Poszliśmy do Cudów na Kiju gdzies siedziało się przyjemnie na dworze nad fontanną w podwórku giełdy. Pyszne piwa i dużo milej.Leave a comment:
-
Byliśmy, widzieliśmy, smakowaliśmy i ...
z żalem przyznaję, że niespecjalnie jest się do czego przyczepić
Więcej szczegółów jutro.Leave a comment:
-
Mieli chłopaki wczoraj niezły zap...ol ale dali radę. Dotarłem dopiero po 20 bo mnie burza zatrzymała, a tu ludzi na full więc najpierw konsumpcja przy barze pozwoliła na obserwację ich pracy. Ogólne wrażenie pozytywne, zestaw piwek zacny, ceny przystępne, obsługa jak najbardziej kompetentna
. Zostanę bywalcem i jeszcze doprowadzę następnych
. Powodzenia chłopaki!
Leave a comment:
-
Bardzo ciekawa inicjatywa aby niektóre piwa kosztowały najmniej przy piciu w minimalnej pojemności (0,25 l).Leave a comment:
-
Mason przeżył, ale nie ma siły wkleić listy, wiec robię to ja
Na miodzie gryczanym – Jabłonowo 0.5 /7 0,33/5 0.25/ 3.5
Cerna hora modra luna 0,5/7 0,33/5 0.25/3.5
manufakturowy pils 0.5/6 0,33/5 0.25/3
limburgse witte 0,5/13 0,33/9 0.25/6.5
lindemans Kriek 0,5/16 0,33/12 0.25/8
lupulus fructus 0,5/16 0,33/12 0.25/8
dupont saison 0,5/16 0,33/12 0.25/8
pracownia piwa plan T 0,5/10 0,33/7 0.25/5
artezan pacyfic 0,5/10 0,33/7 0.25/5
miedziana dziewica 0,5/10 0,33/7 0.25/5
ale browar ortodox 0,5/10 0,33/7 0.25/5
brewdog punk IPA 0,5/14 0,33/10 0.25/7
chimay triple 0,5/20 0,33/14 0.25/10
torpedo IPA 0,5/17 0,33/12 0.25/8.5
delirium 0,5/21 0,33/15 0.25/10.5
Rasputin 0,5/17 0,33/12 0.25/8
ZapraszamyLeave a comment:
-
Dobrze czytać, że Mason przeżył bo wczoraj nie wyglądał najlepiej po tym zapieprzu jaki mu zaserwowaliśmy.
Świetny wybór piwa w dobrych cenach. Obsługa uwijała się tak szybko jak tylko można. Jedyny mankament to ta klima ale chyba przy tej ilości ludzi i tej temperaturze na zewnątrz, żadna by nie wyrobiła. Poza tym fajne firmowe szklanki i wafle. Mówiąc krótko - super. Niewątpliwie będę stałym klientem.Leave a comment:
-
I jeszcze zapomniałem o dwóch sprawach.
Było sporo pytań o dostawy jedzenie - od 1 lipca ruszamy z dostawami.
Kółko obszaru jeszcze nie wyrysowane, ale pewnie Śródmiescie, Wola, Żoliborz i Mokotów.
I druga kwestia, też wczoraj poruszana - inauguracyjna ( limitowana)edycja chmielarniowych szklanek do nabycia na miejscu - 12 pln
Leave a comment:
-
Kochani,
otwarcie za nami.
Chciałbym wszystkim podziekować za liczne przybycie ( w pewnym momencie miałem wrazenie, że zbyt liczne).
Faktycznie frekwencja przeszła nasze najśmielsze oczekiwania i były momenty niezłego chaosu. Już wiemy, że 2 kelnerki to za mało - dzisiaj bedą 3.
5 osób w kuchnii też skromnie - dzisiaj 6.
Jedzenie chyba trafiło w Wasze gusta, przynajmniej takie głosy z sali dotarły.
Klima była totalnie niewydolna, ale tego nie wiedzielismy tak do końca - nigdy wczesniej nie było tam więcej niz 12 osób i wtedy było dość chłodno. Dodatkowo temp. zewn. tez zaszalała.
Piwa chyba smakowały, bo schodziły ładnie, a to nas cieszy ( bo w końcu o to chodzi)
Dzisiaj działamy od 11.00., Szlak Piwny oficjalnie od 16.00, do oporu. Tak jak pisałem w godz. 17-18, 19-20, 21-22 - niespodzianki.
Dzisiaj też dużo wymian beczek, bo sporo jest na wykonczeniu.
W pierwszej kolejnosci na podpięcie nie mogą się doczekać -
Jaipur IPA
Hardcore IPA
Zapraszam, Sławek.
PS. Mason zaraz wrzuci aktualną listę kranówOstatnia zmiana dokonana przez warzechow; 2013-06-22, 12:16.Leave a comment:
-
Ilość piwa na nallewaku robi wrażenie, sam lokal fajnie zrobiony, wystrój i ustawienie podoba mi się, czytelna propozycja z piwami na tablicy. Chcieliśmy coś zjeść ale tłok był taki, że zdecydowałem, że konsumpcja będzie gdzie indziej. Brakuje mi ogródka na zewnątrz choć nie wiem czy taki w ogóle będzie możliwy. Odwiedzę nie raz, mam nadzieję, że bedzie miejsce na spokojna konsumpcjęLeave a comment:
-
Było super i aż szkoda że nie zostaliśmy dłużej ale są i inne przyjemności w życiuTymczasem dziś już będzie walka do samego końca, ma być otwarte minimum do drugiej, podobnie zresztą jak 'Kafle'.
Fotorelacja z otwarcia dostępna już na Polskich MinibrowarachLeave a comment:
-
No to się zgadza :-) - szklanka zadedykowana konkretnemu browarowi poprzez wpisanie jego imienia, no a piwo to istna poezja.Leave a comment:
-
Dawno nie jadłam tak dobrego i dopieszczonego pod każdym względem jedzenia w restauracji.
Znakomita jagnięcina curry a do tego placki z ciemnej mąki z czosnkiem. Polecam gorąco
O piwie nie będę się rozwodzić, bo wiadomo, że jakość i wybór na wysokim poziomie.
Dedykowane szkło i wafle, bardzo ładneLeave a comment:
-