Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• purc
    replied
    Po raz pierwszy w Warszawie / i o tak wczesnej porze/ chyba muszę się podzielić swoim entuzjazmem dla nowej inicjatywy - znakomite piwa, za barem bardzo kompetentni ludzie, no i Mason właściwie cały czas dostępny/ co jest absolutną przewaga nad resztą świata/. Pięknie nalane / żadnych żenujących dyskusji,jak w Kuflach, ile się należy pod kreską , żeby piana doszła i wyrównała - sorry Paweł/, dobre temperatury. Dużo miejsca przy barze i na sali. Świetne jedzenie /na razie w pojedynku z Ramem na ostrość w sałatce z kalmarów czuję się pokonany, ale chyba już jutro będę domagał się rewanżu/. Pycha.
    Do tego świetna strona internetowa i facebook - tak trzymać . Parafrazując idola - chyba nielicznych - jednak powiem - Idźcie tą drogą!!

Leave a comment:

• Piwosz306
    replied
    Jest się przyczepić do klimatu którego nie ma...
    Lokal jest taką stołówką w peerelowskim tego słowa znaczeniu.
    Mega gorąco. Absolutnie średnio.
    Poszliśmy do Cudów na Kiju gdzies siedziało się przyjemnie na dworze nad fontanną w podwórku giełdy. Pyszne piwa i dużo milej.

Leave a comment:

• iron
    replied
    Byliśmy, widzieliśmy, smakowaliśmy i ...
    z żalem przyznaję, że niespecjalnie jest się do czego przyczepić

Więcej szczegółów jutro.

Leave a comment:

• dadek
    replied
    Mieli chłopaki wczoraj niezły zap...ol ale dali radę. Dotarłem dopiero po 20 bo mnie burza zatrzymała, a tu ludzi na full więc najpierw konsumpcja przy barze pozwoliła na obserwację ich pracy. Ogólne wrażenie pozytywne, zestaw piwek zacny, ceny przystępne, obsługa jak najbardziej kompetentna. Zostanę bywalcem i jeszcze doprowadzę następnych. Powodzenia chłopaki!

Leave a comment:

• leona
    replied
    Bardzo ciekawa inicjatywa aby niektóre piwa kosztowały najmniej przy piciu w minimalnej pojemności (0,25 l).

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Mason przeżył, ale nie ma siły wkleić listy, wiec robię to ja

Na miodzie gryczanym – Jabłonowo 0.5 /7 0,33/5 0.25/ 3.5
    Cerna hora modra luna 0,5/7 0,33/5 0.25/3.5
    manufakturowy pils 0.5/6 0,33/5 0.25/3
    limburgse witte 0,5/13 0,33/9 0.25/6.5
    lindemans Kriek 0,5/16 0,33/12 0.25/8
    lupulus fructus 0,5/16 0,33/12 0.25/8
    dupont saison 0,5/16 0,33/12 0.25/8
    pracownia piwa plan T 0,5/10 0,33/7 0.25/5
    artezan pacyfic 0,5/10 0,33/7 0.25/5
    miedziana dziewica 0,5/10 0,33/7 0.25/5
    ale browar ortodox 0,5/10 0,33/7 0.25/5
    brewdog punk IPA 0,5/14 0,33/10 0.25/7
    chimay triple 0,5/20 0,33/14 0.25/10
    torpedo IPA 0,5/17 0,33/12 0.25/8.5
    delirium 0,5/21 0,33/15 0.25/10.5
    Rasputin 0,5/17 0,33/12 0.25/8

Zapraszamy

Leave a comment:

• Komar_Pafnucy
    replied
    Dobrze czytać, że Mason przeżył bo wczoraj nie wyglądał najlepiej po tym zapieprzu jaki mu zaserwowaliśmy.

Świetny wybór piwa w dobrych cenach. Obsługa uwijała się tak szybko jak tylko można. Jedyny mankament to ta klima ale chyba przy tej ilości ludzi i tej temperaturze na zewnątrz, żadna by nie wyrobiła. Poza tym fajne firmowe szklanki i wafle. Mówiąc krótko - super. Niewątpliwie będę stałym klientem.

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    I jeszcze zapomniałem o dwóch sprawach.
    Było sporo pytań o dostawy jedzenie - od 1 lipca ruszamy z dostawami.
    Kółko obszaru jeszcze nie wyrysowane, ale pewnie Śródmiescie, Wola, Żoliborz i Mokotów.
    I druga kwestia, też wczoraj poruszana - inauguracyjna ( limitowana )edycja chmielarniowych szklanek do nabycia na miejscu - 12 pln

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Kochani,
    otwarcie za nami.
    Chciałbym wszystkim podziekować za liczne przybycie ( w pewnym momencie miałem wrazenie, że zbyt liczne ).
    Faktycznie frekwencja przeszła nasze najśmielsze oczekiwania i były momenty niezłego chaosu. Już wiemy, że 2 kelnerki to za mało - dzisiaj bedą 3.
    5 osób w kuchnii też skromnie - dzisiaj 6.
    Jedzenie chyba trafiło w Wasze gusta, przynajmniej takie głosy z sali dotarły.
    Klima była totalnie niewydolna, ale tego nie wiedzielismy tak do końca - nigdy wczesniej nie było tam więcej niz 12 osób i wtedy było dość chłodno. Dodatkowo temp. zewn. tez zaszalała.
    Piwa chyba smakowały, bo schodziły ładnie, a to nas cieszy ( bo w końcu o to chodzi )

Dzisiaj działamy od 11.00., Szlak Piwny oficjalnie od 16.00, do oporu. Tak jak pisałem w godz. 17-18, 19-20, 21-22 - niespodzianki.
    Dzisiaj też dużo wymian beczek, bo sporo jest na wykonczeniu.
    W pierwszej kolejnosci na podpięcie nie mogą się doczekać -
    Jaipur IPA
    Hardcore IPA

Zapraszam, Sławek.
    PS. Mason zaraz wrzuci aktualną listę kranów
    Ostatnia zmiana dokonana przez warzechow; 2013-06-22, 12:16.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Ilość piwa na nallewaku robi wrażenie, sam lokal fajnie zrobiony, wystrój i ustawienie podoba mi się, czytelna propozycja z piwami na tablicy. Chcieliśmy coś zjeść ale tłok był taki, że zdecydowałem, że konsumpcja będzie gdzie indziej. Brakuje mi ogródka na zewnątrz choć nie wiem czy taki w ogóle będzie możliwy. Odwiedzę nie raz, mam nadzieję, że bedzie miejsce na spokojna konsumpcję

Leave a comment:

• docent
    replied
    Było super i aż szkoda że nie zostaliśmy dłużej ale są i inne przyjemności w życiu Tymczasem dziś już będzie walka do samego końca, ma być otwarte minimum do drugiej, podobnie zresztą jak 'Kafle'.
    Fotorelacja z otwarcia dostępna już na Polskich Minibrowarach

Leave a comment:

• Kulbi
    replied
    No to się zgadza :-) - szklanka zadedykowana konkretnemu browarowi poprzez wpisanie jego imienia, no a piwo to istna poezja.

Leave a comment:

• tomolek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Els
    Dedykowane szkło i wafle, bardzo ładne
    Artykuł wyjaśniający zasady i konteksty poprawnego używania słów: dedykować, dedykowany, dedykacja.

Sorry, ale taką mam misję...

Leave a comment:

• Els
    replied
    Dawno nie jadłam tak dobrego i dopieszczonego pod każdym względem jedzenia w restauracji.
    Znakomita jagnięcina curry a do tego placki z ciemnej mąki z czosnkiem. Polecam gorąco

O piwie nie będę się rozwodzić, bo wiadomo, że jakość i wybór na wysokim poziomie.
    Dedykowane szkło i wafle, bardzo ładne

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    bez jakiś
    Jakichś

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz.
    Bardzo dobra maksyma. Właśnie dlatego w liceum piłem dużo jaboli. Maturę mam, więc chyba się sprawdziło.

Leave a comment: