Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc
Wyświetlenie odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Most Poniatowskiego - wieżyca A-22, Czeska Baszta
Collapse
X
-
No i mamy gościa - [ciach] to Marek Pecho z Czeskiej Piviarni na Tarchominie. https://www.youtube.com/watch?v=3kjr9q5XhDo. Ten typek powinien mieć bana na wejście do wszystkich szanujących się knajp w Warszawie.Last edited by ART; 05-11-2015, 09:00.
Leave a comment:
-
-
Na koniec tej całej nieprzyjemnej historii chcemy zaproponować Wam małą zgadywankę.
Pod postem załączamy zdjęcia.
Jeśli macie ochotę to odgadnijcie kim jest jeden ze znajomych Pana TTOP-a (ten w charakterystycznej koszuli w kratę), który wspólnie z nim odwiedził Nas tej niedzieli, 25 października, w tym samym dniu, w którym pojawiła się na browar.biz tak niesprawiedliwa i szkalująca Nas opinia ze strony Pana TTOP-a?
Myślimy, że nie będzie to dla Was zbyt trudne.
Pozdrawiamy i zachęcamy do udziału!
(*na marginesie, zapis kamer monitoringu ukazał obraz, w którym to Panowie pojedli, popili, oddali puste kufle i puste talerze, więc jak sądzimy smakowało!).
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziPisał o wymiotach banthy. Może banthy wymiotują hermelinami? Nie przypominam sobie, czy w "Gwiezdnych Wojnach" banthy wymiotują.
Teoretycznie hermelin mógł się nieco rozlać.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czeskabaszta Wyświetlenie odpowiedziOtóż nakladane hermeliny były podane standardowo, jak zawsze od 5 lat naszej działalności, z 3 kromkami chleba, z łagodną i ostrą papryczką i polane oliwą. Nie przypominały wymiocin, jak był Pan łaskaw to określić.
Teoretycznie hermelin mógł się nieco rozlać.
Leave a comment:
-
-
Panie TTOP, żeby była jasność, nie boimy się krytyki i jesteśmy otwarci na uwagi od naszych Klientów.
Ale poziom niesprawiedliwości i niespójności w Pana postach jest tak rażący, że wymaga dalszego skomentowania.
Na początek wystarczy to:
Po pierwsze – pisze Pan o sobie i swoich znajomych jako o czechofilach. Nieskromnie powiemy, że jesteśmy pierwszą knajpą warszawskiej piwnej rewolucji (już 5 lat działalności) i pierwszą w Warszawie o czeskim profilu. Jak Pan mógł być u Nas po raz pierwszy w życiu, jeśli jest Pan takim znawcą i sympatykiem Czeskiej Republiki?
Po drugie – mocno pokrętnie wypada Pana tłumaczenie, że jeśli bywa Pan w jakiejś knajpie regularnie, to musi Pan automatycznie o niej pisać na forum . My mamy też wielu stałych Klientów zadowolonych z Czeskiej Baszty a niekoniecznie wystawiają Nam bez przerwy "laurki" na forach piwnych czy na facebook'u. W myśl tej logiki, zgodnie z Pana wypowiedzią z poprzedniego posta, nie pisze Pan o miejscach, o których nie ma Pan pojęcia. U Nas był Pan pierwszy raz a jednak się wypowiedział i od razu wszystko było złe, do poziomu "wymiocin na talerzu" włącznie. Kolejna nielogiczność zatem.
Po trzecie – zadaliśmy sobie trud i sprawdziliśmy zapisy kamer monitoringu Czeskiej Baszty w dniu, kiedy Pan Nas odwiedził ze znajomymi.
Otóż nakladane hermeliny były podane standardowo, jak zawsze od 5 lat naszej działalności, z 3 kromkami chleba, z łagodną i ostrą papryczką i polane oliwą. Nie przypominały wymiocin, jak był Pan łaskaw to określić.
Najdłużej nalewany z zamówionych przez Panów beczkowych piw był Qasek American Brown Ale – szesnaście i pół minuty. Rzeczywiście się pieni, ale nie było to 30 minut, jak to zostało przedstawione.
W poprzednich postach pozwoliliśmy także sobie załączyć linki do portali Zomato i ratebeer.com, opisujące nasz lokal, jako kontrę dla Pana skrajnie niesprawiedliwej i nierzetelnej opinii. Jeden z tych portali to największy polski portal gastronomiczny, drugi to jeden z najważniejszych piwnych portali na świecie. To na wypadek, gdyby chciał Pan jeszcze coś dodać w kwestii ich wiarygodności.
Odezwali się też Nasi stali Klienci, i także w tym przypadku, zadali Panu kłam.
Cała ta analiza doprowadza w końcu tylko do jednego wniosku – chciał Nas Pan pomówić.
Proszę zatem następnym razem pamiętać, że nie ma Pan do czynienia z głupcami.Last edited by czeskabaszta; 04-11-2015, 10:10.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzi....(grupa 4 osób)...... rzucone wymioty banthy na talerz...... piwo Nie-do-la-ne....... zerwany baner .
Mysle, ze wszystkim duzo latwiej byloby uwierzyc w Twoja relacje, gdybys zamiescil dokumentacje fotograficzna w/w niedociagniec, a skoro nie potrafisz tego, o czym piszesz, udowodnic, nie dziw sie, ze bedziesz posadzany o niecne zamiary, zwlaszcza przez tych, ktorzy ten lokal odwiedzaja i maja o nim dobre zdanie.
Leave a comment:
-
-
Na marginesie byłem w Czeskiej Baszcie z koleżanką w sobotę, była premiera nowego czeskiego piwa, podano mi z imponującą ponad kufel pianą, którą "można ciąć nożem", piwo dobre. Ja nie jestem czechofilem, ale ubawiła mnie informacja, że TTOP i znajomi to czechofile i narzekają na długi czas nalewania piwa. Poziom krytyki żenujący, nawiązanie do Kozienic też żenujące, są tu bardzo fajne miejsca z bardzo dobrym jedzeniem, ale jak się korzysta z byle czego to się ma byle co. Zresztą określenie jedzenia w Czeskiej jako wymiociny przekracza moją wyobraźnię jak można z tych trzech prostych dań zrobić coś co to przypomina. Nowa browarbizowa Gessler się tu trafiła, albo inspirowana celowa hejterska krytyka.Last edited by emes; 03-11-2015, 21:07.
Leave a comment:
-
-
Czeska Baszta to jeden z lepszych lokali w mieście. Tanio nie jest i wielokrotnie o tym rozmawiałem. Natomiast reszta zarzutów to jakieś z palca wyssane bzdury
Leave a comment:
-
-
Od "zawsze" chodzę do Baszty. Fakt piwo nalewa się dłużej, ale to urok czeskich knajp. Z tego co wiem, to Karole zamontowali odpieniacze, więc na piwo czeka się teraz max 3-5 minuty. Co do jedzenia - zawsze było takie jak w czeskich knajpach. Smaczne świeże i "na bogato".
Piotrek
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziPrezes -udajesz czy naprawdę nie rozumiesz?
Leave a comment:
-
Leave a comment: