Na dzisiejszy wieczór planujemy Żywe niefiltrowane. Mam nadzieję, ze uda nam się podpiąć również Magnusa, jak się zwolni nalewak. W tej chwili podpięte: Złoty Strong z Krajana, Zwierzyniec i Irlandzkie. Po godzinie 20 będzie żywe
Omerta Pub & more...
Kraków, ul. Warszauera 3/ Kupa 3
Małe zmiany w nalewakach. Zwierzyniec już podpięty. Do niego dołączył Złoty Strong z Krajana. Oczywiście Żywe i Irlandzkie jak zwykle. Na weekend niespodzianka Kto zgadnie?
Omerta Pub & more...
Kraków, ul. Warszauera 3/ Kupa 3
Na weekend szykujemy kolejny rarytas, jeszcze nie podawane u nas z beczki piwko DAWNE z browaru Konstancin. W drodze jest również Janów Lubelski, a tradycyjnie w nalewakach Żywe i Irlandzkie Mocne. Zapraszamy.
Omerta Pub & more...
Kraków, ul. Warszauera 3/ Kupa 3
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
Jaroměřice to średniej wielkości wioska leząca w kraju Pardubickim. W 2016 roku na jej obrzeżach dwaj panowie Vítězslav Vinkler, oraz Zdeněk Hrdina założyli browar VIcHR i rozpoczęli domowe warzenie piwa. Najwidoczniej warzone przez nich piwo okolicznym mieszkańcom zasmakowało i dla tego...
Przyjeżdżam do Krakowa na weekend, gdyby ktoś miał wolną niedzielę to zapraszam, pub Omerta na Kazimierzu, godz 20. Ale ostrzegam, wegetarianie będą
Jakby co zostawiam tel: 505037942
Nowo otwarty lokal, przy rogu Warszauera i Jakuba. Miejsce odwiedziłem pierwszy raz, więc jeszcze cen nie zapamiętałem. Miejsce pozostawiło bardzo miłe wrażenie, a zwłaszcza antresola, na której można bardzo miło spędzić czas.
Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Alkohol 6%, ekstrakt 15,5, IBU 52. Piwo mętne całkowicie, nie przejrzyste, brązowo-bursztynowo-pomarańczowe. W połączeniu z zapachem wydawało się AIPĄ. Piana średnio gruba, ogromna i bardzo trwała. Rewelacja. Zapach intensywny. Zdecydowanie chmielowy....
Comment