Dziwię się wam panowie, że taką nagonkę urządzacie na Omertę. Też pracuję w pubie i pozwolę sobie stanąć w obronie barmanów. Lokal jest otwarty od godziny 16, ale przed tą magiczną i tak dla was ważną godziną jest parę rzeczy do zrobienia. Podejrzewam, ze barmani tak jak ja studiują i wpadają do omerty przed samą godz. 16. I co wtedy. Dla waszego komfortu mili goście wietrzą lokal - tak otwierają drzwi!!! Bo podejrzewam, ze mają nieotwieralne okna (bo jakieś takie dziwne zielone) Wietrzą smród papierosów z dnia poprzedniego, wyziewy piwne i cały ten wewnętrzny zapaszek. I nie da się tego zrobić przy drzwiach zamkniętych! Potem liczą kasę, robią bilans, włączają dla was schładzarki, expres do kawy, lodówki, układają szkło, zeby szybko wam nalać piwo
Znamy wszyscy barmanów tam pracujących i co jak co, ale nie można im zarzucić, ze są niemili czy opryskliwi - bo nie są, że są niekompetentni - ba zawsze służą radą i pomogą wybrać piwo. Dla nich i dla właścicieli wielki szacun! Bo nauczyli pić krakusów dobre piwa (nie mówię o was starych forumowiczach, ale o tej całej reszcie świata przyzwyczajonej do koncerniaków). Znam wiele kobiet, które wstydzą się już prosić w knajpach piwa z sokiem!!
I dodam jeszcze na koniec, czepiacie się, ze mają coś do zrobienia tuż przed otwarciem lokalu, ale nikt barmanowi nie podziękuje, ze ten siedzi z nim do 3 czy 4 rano. Bo ma lać piwo! Ale jak chce dobrze dzień zacząć, to jest źle. Myślę, że teraz się będą jeszcze bardziej starać dla was
A co nowego w nalewakach tak przy okazji??
Znamy wszyscy barmanów tam pracujących i co jak co, ale nie można im zarzucić, ze są niemili czy opryskliwi - bo nie są, że są niekompetentni - ba zawsze służą radą i pomogą wybrać piwo. Dla nich i dla właścicieli wielki szacun! Bo nauczyli pić krakusów dobre piwa (nie mówię o was starych forumowiczach, ale o tej całej reszcie świata przyzwyczajonej do koncerniaków). Znam wiele kobiet, które wstydzą się już prosić w knajpach piwa z sokiem!!
I dodam jeszcze na koniec, czepiacie się, ze mają coś do zrobienia tuż przed otwarciem lokalu, ale nikt barmanowi nie podziękuje, ze ten siedzi z nim do 3 czy 4 rano. Bo ma lać piwo! Ale jak chce dobrze dzień zacząć, to jest źle. Myślę, że teraz się będą jeszcze bardziej starać dla was
A co nowego w nalewakach tak przy okazji??
Comment