Kupa 3, Omerta
Collapse
X
-
Dziś dwie nowości w butelkach. Orkiszowe z miodem z Kormorana i nowy porter z Ciechanowa. Zapraszamy -
Dziś w nalewakach: Irish z Kormorana, Żywe z Ambera, Perła, Jagiełło, Ciechan pszeniczny i miodowy.Leave a comment:
-
Wczoraj podpięli moje ulubione piwoLubuskie! Znakomite. W nalewakach na miejsce Koźlaka wróciło Irlandzkie z Krajana i Ciechan pszeniczny znowu się leje.
Leave a comment:
-
W nalewakach: Koźlak z Ambera, Żywe, Perła, Złote Lwy z Ambera, Stout z Gab-a, Ciechan Miodowy.
ZapraszamyLeave a comment:
-
HA! Doczekałem się następnej beczki portera z Witnicy! Gęsty, ciemny, smakowity.
Mam nadzieję, że ciechan pszeniczny wróci do nalewaka.Leave a comment:
-
Jeszcze raz wielki szacun za piwa w nalewakach. Porter z Witnicy był REWELACYJNY! Brak słów. To naprawdę piekny widok, jak leje się z kija portera. Czekam na następną beczkęLeave a comment:
-
W nalewakach dzisiaj polecamy:
Irlandzkie Mocne, Żywe, Perła, Jagiełło Specjal, Ciechan Miodowy oraz premiera Black Boss Porter z Witnicy.
Zapraszamy.Leave a comment:
-
W czwartek, 29.04.2010, odbędzie się w Omercie kolejny pokaz warzenia piwa.
Tym razem poznamy tajniki produkcji piwa ciemnego pszenicznego.
Planujemy użyć:
- pszeniczny 2300 g
- monachijski 1000 g
- pilzneński 700 g
- karmelowy jasny Strzegom 300 g
- melanoidynowy 100 g
- czekoladowy pszeniczny 50 g
- chmiel Lubelski 30 g
- drożdże Weihenstephan Weizen
Podobnie jak poprzednim razem "głównym piwowarem" będzie toto.
Zaczynamy o godzinie 17.
Pokaz połączony będzie z degustacją pilsa z poprzedniego pokazu.
Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy.
Rezerwacja miejsc na PW lub w barze.Leave a comment:
-
Dzisiaj mamy dwie krakowskie premiery:
Lubuskie z Witnicy w nalewaku, a Orkiszowe z Kormorana z butelki.
W pozostałych nalewakach: Irlandzkie Mocne, Żywe, Perła, Ciechan Pszeniczny i Ciechan Miodowy.
Zapraszamy,Leave a comment:
-
Po 4 dniowej przerwie wrócił do nalewaka Ciechan Pszeniczny.
W pozostałych Irish, Żywe ( jutro będzie Niefitrowane), Ciechan Miodowy, Perła i Jagiełło.
ZapraszamyLeave a comment:
-
Na weekend w nalewakach: Żywe z Ambera, Miodowe i Pszeniczne z Ciechanowa, Perła, Magnus z Jagiełły i dawno niewidziane Dawne z Konstancina.Leave a comment:
-
W nalewakach: Noteckie Jasne, Irlandzkie Mocne, Perła, Ciechan Pszeniczny i Miodowy i jak zawsze Żywe.
W z nowości w butelkach jest Core Beer z Witnicy.
Zapraszamy.Leave a comment:
-
W nalewkach małe roszady: Koźlak z Ambera, Żywe, Ciechan wyborny, Miodowe i Pszeniczne z Ciechanowa, PerłaLeave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Ohrazenice to niewielka gmina w powiecie Příbram, położona 11 km na północny zachód od tegoż miasta, tuż przy miasteczku Jince.
Ładna okolica, a wioska dookoła otoczona jest pobliskimi górkami.
Browar wraz z hospodą, letnim tarasem zajmuje sporą część prywatnej, rodzinnej...-
Channel: Czechy
-
-
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
-
Channel: Rumunia
-
-
Jaroměřice to średniej wielkości wioska leząca w kraju Pardubickim. W 2016 roku na jej obrzeżach dwaj panowie Vítězslav Vinkler, oraz Zdeněk Hrdina założyli browar VIcHR i rozpoczęli domowe warzenie piwa. Najwidoczniej warzone przez nich piwo okolicznym mieszkańcom zasmakowało i dla tego...
-
Channel: Czechy
-
-
Piwo otrzymane w Omercie na warzeniu. Butelka 0,5l. Moc 7%, ekstrakt 19,5. Piwo koloru ciemno brązowego, prawie czarnego. Pod światło słabiutkie rubinowe przebłyski. Mętne. Piana kawowa, drobna, gdzieniegdzie durze banieczki. Duża, dość szybko opada do średniej. Dalej już powolutku się redukuje....
-
Channel: Piwa z browarów domowych
2012-05-15, 22:57 -
-
Serdecznie zapraszamy na kolejny już pokaz warzenia piwa, na krakowski Kazimierz, do pubu "Omerta"
Tym razem zrobimy dubbla.
Zaczynamy jak zwykle o 17.
Surowce i sprzęt dostarcza homebrewing.pl2012-10-05, 12:23 - Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: