Dania, Svaneke, Svaneke Torv 5, Bryghuset Restaurant

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Dania, Svaneke, Svaneke Torv 5, Bryghuset Restaurant

Browar restauracyjny znajdujący się przy malutkim rynku. Wejście prowadzi przez mały ogródek, wewnątrz jedna sala z barem przedzielona na dwie polowy.
    W sprzedaży piwa butelkowe z oferty browaru Svaneke Bryggeri oraz własne. Butelkowych było 15 różnych gatunków. Z kranu jak dobre pamiętam było 8 różnych. Można zakupić wszystkie do degustacji po 100ml każdy.
    W ofercie dania kuchni bornholmskiej, w cenie od 50DKK za zakąski do 200DKK za dania główne.
    Można zakupić firmowe szkło, są wafle.

Browar:
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=18897
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=18896
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 320

Konglomerat dla turystów - produkcja przeniesiona do zakładu za miastem, teraz dużo bardziej się koncentrują na rzeczach jedzeniowych. Z kranu niby 8, ale nie wszystko dostępne i menu drukowane nie do końca zgadza się z tym co jest dostępne. Wypiłem średnie (jakościowo, nie wielkościowo) piwo i szybko uciekłem...

Comment

• Serokomlak
      PIWOmaniaK
      🥛🥛🥛🥛
      • 2009.01
      • 4310

Byłem tam w 2012 roku, w lipcu, pod wieczór. Wtedy nie miałem odczucia masowego zainteresowania tym miejscem. Przeciwnie było tam spokojnie. Dało się bez problemu porozmawiać, także z osobami z obsługi, barmanem...
      fb/PIWOmaniaK
      www.piwomaniak.com
      Sklep Roku 2022, 2021, 2019, 2017, 2016, 2015 Piwnej Mapy Warszawy
      Drugie Miejsce na Piwnej Mapie Warszawy 2018, 2014

PIWOmaniaK jest czynny:
      od wt do pt w godz. 13:00 - 21:00
      w sb od 12:00 do 19:00
      nd - pn: nieczynny

Comment

Related Topics

Collapse

• abelincoln
        Dania, Svaneke, Svaneke Torv 2, Søllings Bodega
        abelincoln
        Spędzając kilka dni na Bornholmie odwiedziłem bardzo urocze miasteczko Svaneke. Głównie ze względu na pochodzący z tej mieściny Svaneke Bryghus. Dawny browar restauracyjny już jest stricte restauracją, której głównym punktem wystroju są „zabytkowe” elementy instalacji. Zabytkowe, znaczy...
        2021-09-26, 16:02
      • bastion
        Słowacja, Ruzomberok, Marianska 3, Craft Beer Restaurant Cierny Kamen.
        bastion
        Ponieważ nie udało mi się umówić na wizytę u źródła, w browarze Cierny Kamen w Liptovskych Revucach, trzeba było zastosować wariant ''B'' czyli wizytę w ich firmowej knajpie.

Ta mieści się praktycznie w samym centrum Ruzomberku, do którego dojście z dworca kolejowego i autobusowego...
        2023-01-05, 22:43
      • pebejot
        Zduńska Wola, Św. Maksymiliana Marii Kolbego 4, Staropolski Ogródek Piwny
        pebejot
        Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
        Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
        Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
        2024-10-19, 09:24
      • Serokomlak
        Dania, Kopenhaga, Kultorvet 11, Skaal Craft Beer
        Serokomlak
        Klimatyczny pub na skraju kopenhaskiej starówki, przy placu o nazwie Kultorvet, od którego zaczyna się deptak. 48 kranów z piwnym rzemiosłem. Do tego piwa z butelek i puszek z lodówek. Piwa dobrze opisane, dość różnorodne zarówno pod względem stylów, jak i producentów. Barman jest komunikatywny...
        2025-10-10, 00:20
      • abelincoln
        Dania, Svendborg, Nyborgvej 4D, Svendborgssund Bryghus
        abelincoln
        Knajpa przy browarze, otwarta w weekendy (czwartek-niedziela 12-20). 12 kranów, ceny około 65-70 koron za 0,4l. dużo miejsca w środku, plus nasłoneczniony taras. Jakieś 1km od stacji i głównego deptaka. Piłem bocka oraz ipę (na zdjęciu) - bardzo smaczne i warte powtórzenia. Jak widać, jest...
        2025-07-15, 18:49
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...