Kolor: malinowy, bardzo mocno zmętniony [4] Piana: jasnoróżowa, niezbyt trwała, ale zostaje na szkle; drobnopęcherzykowa - nie przypomina piany na piwie [4] Zapach: bardzo intensywny; domowy sok z porzeczek plus jakiś inny aromat - może od bakterii kwasu mlekowego? [4.5] Smak: dość kwaśne, lekko słodkie, goryczki nie czuję; ewidentna czarna porzeczka plus coś czego nie potrafię nazwać, ale kojarzy mi się z Berlinerem, więc zgaduję, że kwas mlekowy; melona nie jestem w stanie wyróżnić [4.5] Wysycenie: lekko szczypie w język, dobrze pasuje do piwa [4.5] Opakowanie: ładny kapsel, etykieta bardzo mi się podoba - nieprzeładowana ozdobami, dużo informacji o piwie [4.5] Uwagi: Świetne kwaśne piwo, orzeźwiające i złożone w smaku, równie udane jak Owocowe Love Czerwone. Dla mnie oba biją na głowę Kwas Gamma z Pinty.
Kolor: Jak sok z buraków, mętne. Dziwnie to wygląda [4] Piana: Niska, różowa. [4] Zapach: Winny, kwaśny, lekko pestkowy. [4.5] Smak: Kwaśny, owocowo-pestkowo-skórkowy, jak nie słodzony kompot porzeczkowo-malinowy, winne. [4.5] Wysycenie: Średnie/wysokie. [4.5] Opakowanie: Śmieszna czcionka, firmowy kapsel, jest ok. [4] Uwagi: Fajne piwo, o wiele lepsze niż kwasy z Pinty. Bardzo wyraźnie owocowe, kwas nie przydusza całej reszty. Jest zbalansowane, wyważone, brakuje trochę goryczki. Kolor ma dziwny, w sumie koresponduje ze smakiem, ale na początku trochę się przestraszyłem
Kolor: Wiśniowy. [5] Piana: Niska i niezbyt trwała, lekki lacing. [3] Zapach: Czerwone owoce - głównie czarna porzeczka, kwaskowy, pestkowy, troszkę stajni. [4] Smak: Średni kwasek, ogólnie jak w aromacie: owocowy, pestkowy, odrobinę garbników, bardzo niska goryczka. [4.5] Wysycenie: Średnie - dobrze pasuje. [4.5] Opakowanie: Prosta, ale ładna etykieta, pełny skład, brakuje tylko informacji o ekstrakcie. [4.5] Uwagi: Bardzo smaczny kwas, jak inne z tego browaru. Wypiłem praktycznie na 2 łyki. Warka do 03.2017.
Chmiele: Nelson Sauvin, Talus, Cascade, Centennial.
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony pomarańczowy.
Aromat - ziołowość a'la Mosaic. Cytrusy.
Smak...
Na parterze pawilonu dokładnie pod barem Stołeczna znajduje się mały Wine bar, Cztery stoliki w środku i prawdopodobnie, gdy jest ciepło coś wystawiają na zewnątrz, Głównym towarem są zapiekanki kraftowe i wina z nalewaków. Dwa z nalewaki okupują piwa. Przedwczoraj były to czeski konicek...
Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
Comment