Probus, BOREAL

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

    #1

    Probus, BOREAL

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9829

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Czarna czerń. [4]
    Piana: Beżowa, dość drobna, niezbyt wysoka, ale całkiem długo się utrzymuje... [3.5]
    Zapach: Lekkie fenole, hm, w zasadzie narastające. Tło zbożowo-płatkowe, ślad kawy i czekolady. [3.5]
    Smak: Wytrawny, a nawet ostry. Tło gorzkiej, czarnej kawy, pralinki wiśniowe. Do tego płatki, dla mnie o punkt zbyt silne. [4]
    Wysycenie: Niskie, i bardzo dobrze. [4]
    Opakowanie: Mała flaszeczka, elegancka jak i eta. Robi wrażenie, na półce także. [4.5]
    Uwagi: Smaczne i treściwe, choć dla mnie - jak wspomniałem - o garść obroku za wiele...

    Moja ocena: [3.8]

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 13388

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
      Smak: Wytrawny, a nawet ostry. Tło gorzkiej, czarnej kawy, pralinki wiśniowe. Do tego płatki, dla mnie o punkt zbyt silne. [4]
      Mój egzemplarz gładki, bardzo dobrze schowany alkohol, rozgrzewa. Płatki owsiane powinny nadać raczej gładkości. Może mój egzemplarze jest "odstały" ale nie jest ostry, albo może coś zmienili w tym piwie. Fajnie, degustacyjne piwo. Dostępne w browarze również w wersji leżakowanej po porto.

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 13388

        #4
        Zdjęcie:
        Attached Files

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • darekd
          Browar Zakładowy, Czarna Robota
          darekd
          Żytnio - owsiany stout. (płatki żytnie i owsiane)

          Ekstr. 16%
          Alk. 6,6%

          Aromat - słodowy, palony, kola, miękkie tony prawdopodobnie od płatków owsianych
          Piana - średnia, nietrwała, nieco dłużej znikoma koronka
          Barwa - smolista z bardzo ciemno rubinowymi...
          2025-11-29, 02:04
        • Javox
          Eibauer, Berliner Hefeweizen
          Javox
          Ekstrakt 12.0*, alko 5.2%

          Piana - sporo na początku potem pełna warstwa.
          Lacing - trochę było.
          Gaz - średni.
          Barwa - zamglone, blade złoto.
          Aromat - dość ostry, potem płatki owsiane z bananem.
          Smak - słodkawy banan, płatki owsiane. Nuta goździka......
          2025-11-11, 11:24
        • darekd
          Wrowar, Black River
          darekd
          Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.

          Oatmeal Stout, 4,6% alk.
          Aromat – słodowy, palony, bardziej kakao niż czekolada a paloność w kierunku kawowych niuansów
          Piana – średnia, nie jest zwarta, nietrwała, szybko całkowicie
          ...
          2024-12-30, 14:42
        • darekd
          ReCraft, Oatmeal Stout
          darekd
          Nie tak dawno było lekka szydera (czyt. konstruktywna krytyka) w związku innym ich piwem:

          https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...gon-sprau-aipa

          Panowie poszli za ciosem. Wypuścili Oatmeal stouta. Zapewne nie macie pojęcia co to za styl....
          2025-10-07, 22:08
        • darekd
          Rampušák, Cofee Stout
          darekd
          Znany w Polsce browar z Dobruški, od którego kiedyś nosił swoją nazwę. Obecnie nosi nazwę Rampušák jak marka ich piw.
          W tym samym miasteczku znajduje się palarnia kawy Blackdrops, od niej do piwa dodano etiopską kawę z regionu Sidamo.

          Właściwie to stout imperialny...
          2025-07-11, 23:50
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...