Opakowanie: butelka 0,33l
Kolor: ładny, złocisty; klarowne
Piana: od początku niezbyt obfita, niknie raczej szybko
Gaz: w sam raz
Zapach: brak
Smak: niewyszukany, choć pierwszy łyk przyjemny, lekki aromat słodu, później czuć już tylko lekką goryczkę, lekko kwaskowate
Moja ocena: [2.05]
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Żywiec, Żywiec
Collapse
X
-
Hmm,Żywiec to jednak Żywiec. Wszystko takie jakie powinno być. Nie ma się do czego przyczepić. Kolor właściwy, piana wytrzymuje tyle ile powinna, gazu tyle ile trzeba, zapach bez zarzutu, a smak - tak smakuje dobre piwo. Naprawde je lubie i czesto kupuje choc życzą sobie troche za to piwko.
Moja ocena: [4.225]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Leave a comment:
-
Puszka 0.33 l (ta sama co dla LOT-u, tylko z nalepka importera) $1.00
Ze wzgledu na pojawienie sie w Nowym Jorku Zywca w puszkach sprobowalem go jeszcze raz. Ocena bez zmian, piana wyjatkowo nedzna.Leave a comment:
-
tp piwo to klasyka w swoim rodzaju,oczywiście musi być tak jak każde inne odpowiednio podane,ale takie z butelki w domu,prosto z lodówki...pycha smak tego piwa nie wiem czemu przypomina mi Lecha i na odwrót,to piwko ma przyjemny charakterystyczny zapach,tzw mocny czuć i smakuje piwem
Moja ocena: [4.8]
---------------
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Leave a comment:
-
Nie chciał bym się narazić wielbicielom i obrońcom tej marki ale jakoś za tym piwem nie przepadam. Pijam raczej sporadycznie (ok. dwie butelki rocznie)Leave a comment:
-
Nie wiem czy jest to Full Light ale mam na mysli to co było w giełdowej puszce a teraz wchodzi do mojego gardełka i powiedzmy że mi smakuje: kolor typowy, gazu dość sporo jak to w żywieckich piwkach, piana początkowo łądna szybko znikła zostawiając kożuszek, smak ani zły ani dobry ale mając do wyboru inne Żywca bym nie wybrał.Leave a comment:
-
Wśród wielu polskich i zagranicznych piw jakie miałem przyjemność smakować daje najpełniejsze wrażenie smakowe pod warunkiem, że jest odpowiednio schłodzone. Pomimo tego, że lubię szukać nowych smaków - dzisiaj próbowałem piwo z Ukrainy - nieodmiennie wracam do Żywca (fantastyczna reklama What ??? z przerażeniem z powodu jego braku).
Moja ocena: [4.45]
---------------
Art, Admin
---------------
Leave a comment:
-
Goryczki ma w sam raz, leciuteńko kwaskowe, umiarkowanie "nagazowane". Piana może nie jest najmocniejszą stroną tego piwa ale to szczegół. Nie ma browarnianego posmaku. Wśród polskich piw ma najpełniejszy smak, chociaż gdyby go nieco "pogłębić " to mogłoby konkurować z piwami zagranicznymi. Piję tylko Żywca - dla smaku, z sentymentu i dla przyjemności. Najlepiej smakuje umiarkowanie schłodzone. W zbyt zimnym ginie częśc aromatu.
Moja ocena: [4.7]Leave a comment:
-
Zarąbisty Browar!!!!
Moja ocena: [5]
---------------
Art, Admin
---------------
Leave a comment:
-
Zarąbisty Browar!!!!
Moja ocena: [4.775]
---------------
Art, Admin
---------------
Leave a comment:
-
nie wiem co z tym zywcem sie stało. bo kiedys naprawde to lubilem. no chyba ze na jakas podrobe trafilem. ale smak ochydny, chyba w tej puszce kilka lat bylo, chociaz gwarancja wporzadku. jednynie opakowanie zasługuje na pozytywną ocenę
Moja ocena: [1.6]
---------------
Art, Admin
---------------
Leave a comment:
-
Zywiec. I wszystko jasne.
Moja ocena: [4.95]
---------------
Art, Admin
---------------
Leave a comment:
-
Wystawiam temu piwku jak najwyższe oceny. Akurat spożywam dwie buteleczki 0,33l i stwierdzam, że chyba najlepsze piwo ze wszystkich wyrobów naszych "gigantów".
ŻYWIEC tak trzymać !!!
Leave a comment:
-
jak najbardziej jestem zwolennikiem tego piwa - niepowtarzalny smak, aromat... jednym slowem ZYWIEC!
Moja ocena: [4.7]
---------------
Art, Admin
---------------
Leave a comment:
-
Krakusa już dawno się nie warzy, więc w tym przypadku to faktycznie piwo "z przeszłością". Niestety importerzy nie dbają o sprawdzanie dat ważności piw na półkach sklepowych. Stąd też można trafić na takiego "piwnego trupa". Słyszałem wielokrotnie o takich przypadkach (z różnych polskich browarów) od przyjaciela z Bostonu.Gambrinus napisał(a)
Krakusa tez nadal rozlewaja do butelek "euro"? Bo tez jeszcze bywa po sklepach...Leave a comment: