Ocena z ARTomatu
Kolor: jasna słomka; klarowny [3]
Piana: niezbyt spora; biała; średnioziarnista; redukuje się szybko do mizernego dywanika [3.5]
Zapach: bardzo niewyraźny; przelotnie można wyczuć nuty chmielowe; nic szczególnego o nim powiedzieć nie można [3.5]
Smak: na pierwszym planie dominuje głównie dość mocny chmiel co osobiście mi w piwach przeszkadza; goryczka wyraźna aczkolwiek nie jest wybitnie mocna; ciut wodniste [3.5]
Wysycenie: jakoś mało tego gazu; pracujących bąbelków jak na lekarstwo a i na języku ciężko je wyczuć [3.5]
Opakowanie: etykieta ładna i wyraźna; wszystkie informacje zostały zawarte; dedykowany kapsel [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.525]
EB, Specjal
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MakaronNa przyklad ja zauwazylem stanowcze obnizenie goryczy w ostatnich 8 latach. Piwo robi sie coraz bardziej slodkawe.Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rotejmDzięki za ocenę mego ulubionego piwa
Mam nadzieję że zasmakujesz Specjala jeszcze nie raz a wtedy !!!!!!Leave a comment:
-
Dzięki za ocenę mego ulubionego piwa
Mam nadzieję że zasmakujesz Specjala jeszcze nie raz a wtedy !!!!!!Leave a comment:
-
Specjal jest z Elbląga , a Barkas z Braniewa tak dla prawdy!
Oba browary kiedyś były razem i się uzupełniały w różnych gatunkach piwa
Specjal jest naprawdę dobrym piwem polecam!Leave a comment:
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty - odpowiedni dla piwa z tą zawartością ekstraktu. [4.5]
Piana: Miłe zaskoczenie. Biała, stosunkowo gęsta, utrzymująca się dość długo i pozostawiająca piękne ślady na kuflu. [5]
Zapach: Średnio intensywny, chmielowy, niezharmonizowany. [3.5]
Smak: W sumie smaczne. Chmielowe z lekkim chlebowym posmakiem jednak brakuje temu piwu nieco pełności. Lekka goryczka pojawiająca się dopiero po pewniej chwili. [4]
Wysycenie: Jak dla mnie zdecydowanie za niskie. [3]
Opakowanie: Nie przecudowane, estetyczne. [4]
Uwagi: Jak dla mnie jest to na razie drugie piwo pod względem smakowym pochodzące z GŻ po Brackim.
Moja ocena: [3.9]Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rotejmSłuchaj krakowiaczku idz do sklepu kup Specjal potem pogadamy!
Łyknij za moje zdrowie! po mowie widzę że jeszcze nie piłeś Specjala
więc smacznego!
Hejka!
Łaskawco!
Hejka!Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesa nie pomyliłeś sobie z Barkasem? mają tak podobne etykietki
Łyknij za moje zdrowie! po mowie widzę że jeszcze nie piłeś Specjala
więc smacznego!
Hejka!Leave a comment:
-
Polecam specjal piwo trinkuje je od 30 lat i nie mam zamiaru zmienić marki
jest de best!
oczywiście pite w odpowiedniej temp. ma swój piwny zapach i koloryt
za długo piszę idę na schłodzone
no to na zdrowie!!!!!Leave a comment:
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: kolor troche za jasny [3.5]
Piana: dobra [4]
Zapach: dobry [4]
Smak: od kiedy piwo stało się ogólnopolskim (rok temu) smak sie pogorszył drastycznie (z 4 na 2 w mojej ocenie) [2]
Wysycenie: nasycenie jest dobre [4.5]
Opakowanie: standardowa butelka [4]
Uwagi: przed rokiem zanim stało się ogólnopolskim było to piwo standardowe (nie wysoka cena dobry smak coś w sam raz dla stódentów) teraz jego miejsce zają żubr i harnaś
Moja ocena: [3.2]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Leave a comment:
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładna głęboki bursztyn. Stosowna do swych parametrów. [4]
Piana: Piękna biała czapa, do tego trwała w obfitej postaci, nie tylko szczątkowej. Jak u Shlangbauma. [4.5]
Zapach: Słaby z dominującym chmielem. Nienajgorszy ale zbyt mało intensywny. [3.5]
Smak: Dobry chmielowy smak. Chmiel dominuje, ale pod nim jakby delikatny słód. Goryczka na koniec jest, ale nie za smaczna, bardziej gorzki smak. Krótko utrzymuje się posmak w ustach. [4]
Wysycenie: Przeciętne. Brakuje troszkę gazu żeby ożywić to piwo. [3]
Opakowanie: Nienajgorsze, chociaż czerń raczej zarezerwowana jest dla większego woltażu. Kapsel z logo Specjala. Brak tylko dokłednaj informacji gdzie jest warzone. [4]
Uwagi: Piwo dobre z prawie rewelacyjną pianą, dawno takiej nie spotkałem. Jak by tylko więcej gazu dali i goryczkę nie tyle wzmocnili co wyostrzyli. Wtedy byłoby chyba bezkonkurencyjne.
Moja ocena: [3.825]Leave a comment:
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno złoty, pływały w nim jakieś podejrzane drobinki i nie była to wina kufla, który był wypucowany starannie. Piwo też było w dacie ważności. [3]
Piana: Początkowo gęsta i zbita, lecz z czasem staje się gruboziarnista. Nie daje jednak szybko za wygraną i utrzymuje się dość długo. [4]
Zapach: Nic nadzywczajnego, ogólnie słaby. Na pierwszym planie słód, przed który wyraźnie przebija się chmiel. [3.5]
Smak: Delikatnie słodkawe z wyraźną goryczką. Pozostawia wyraźny i długotrwały chmielowo-goryczkowy posmak. [3.5]
Wysycenie: Wystarczające. [4.5]
Opakowanie: Ładna etykieta, firmowy kapselek. Podany ekstrakt, informacji o browarze warzącym oczywiście brak. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.6]Leave a comment:
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółty, klarowny [3]
Piana: początkowo gęsta, potem szybko siadla pozostwiając kożuszek, pozostawia ślady na szkle [3]
Zapach: wyczuwalny aromat chmielu [3]
Smak: dobry, goryczkowaty, [3.5]
Wysycenie: Praktycznie zerowe co jakiś czas jakiś pęcherzyk oderwał się od dna [1.5]
Opakowanie: kolorystycznie nie odpowiada mi ciemne tlo inna zawartośc alkocholu 5,7% obj. Brak wyjśnień gdzie zdobyto medale [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.125]Leave a comment: