Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, piwo klarowne. [4.5]
Piana: Nie za wysoka, do końca towarzyszy niskia warstewka. [3.5]
Zapach: Wyczuwalny, chmielowy [4]
Smak: Fajne piwko, takie trochę "oldskulowe". Spora, ale do zniesienia goryczka, słodowe posmaki wraz z dodatkowymi maślanymi nutkami. [4.5]
Wysycenie: Trochę za niskie. [4]
Opakowanie: Trochę za ascetyczne. Nie podobał mi się zielony kolor. [4]
Uwagi: Dobre piwo, podobne w smaku do Janowa mocniejszego. Do powtórki jak najbardziej.
Moja ocena: [4.175]
Janów Lubelski, Janów Jasne Pełne / Premium
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, typowy pilsowy. [5]
Piana: Nie wysoka, ale pozostaje do końca okładając sie na szkle [3.5]
Zapach: Nie zbyt intensywny. Lekko słodowy z nutką diacetylową. [3]
Smak: Świeżego piwa, zrównoważony, pilsowy, lekki posmak słodkawy, nutka diacetylowa, potem przyjemna dość duża goryczka. W smaku lekkie, nagazowanie powoduje przyjemne łaskotanie podniebienia. [3.5]
Wysycenie: Średnie [3]
Opakowanie: Przyzwoita etykieta, ale niczym się nie wyróżnia. Brak zaw. ekstraktu. [3.5]
Uwagi: Smak regularny, bez większych wad, ale też bez rewelacji.
Moja ocena: [3.375]Leave a comment:
-
Ta sama partia. Czas zrobił swoje. Zdecydowanie lepsza. Diacetyl zredukowany, choć można się go jeszcze doszukać na trzecim planie. Piana wyraźnie lepsza, goryczka świetna i ładnie rozbudowana. Urocze nuty kwiatowe w zapachu. Wychodzi na to, że za każdym razem jak kupuję Janowa w przybrowarnianej knajpie, to jest nieodleżakowany.Leave a comment:
-
Miałem okazje znowu sie napic piwa z Janowa i w pelni sie zgadzam że piwo jest coraz lepsze,albo mi coraz bardziej smakuje, dla mnie to w tej chwili nr.1 w tym kraju w swojej kategorii. W tym tygodniu podobno do sklepów maja trafić butelki z mocniejszą wersją.Taką ploteczke usłyszałem.Leave a comment:
-
W smaku słodowe, słodkie, goryczka dosyc niska. Treściwe. W zapachu dziwna, niewyraźna nuta (diacetyl?).
Pite z kulfa zaraz po Ciechanie Wybornym. Podobne do niego, ale wypadło gorzej. Szkoda, miałem nadzieje, że przypomni mi smak Janowskiej czternastki pitej kilka lat temu w knajpie w Zwierzyńcu. Niestety, nie przypomniało.Leave a comment:
-
No dobrze, ale pod jakim adresem? Bo pod dotychczasowym (http://www.browar-janow.pl/) ani słowa o drugim...Leave a comment:
-
No dobrze, ale pod jakim adresem? Bo pod dotychczasowym (http://www.browar-janow.pl/) ani słowa o drugim...Leave a comment:
-
Jak pisałem powyżej Janowa pijam dość regularnie. Po ostatnich opiniach wydaje mi się, że piwo to jest po prostu nie równe.
Mi smakuje coraz bardziej - zwłaszcza podczas odpoczynku po machaniu siekierą wypite w cieniu podczas słonecznego dnia...Jak dla mnie to najlepsze piwo "dostawalne" w Biłgo (no może oprócz Paulanera, ale nie mieszajmy dwóch systemów walutowych
)...
Leave a comment:
-
Piwo z przydatnością do 19.09. Na pewno niedoleżakowane. Diacetyl wyczuwalny, ale w tle. Całość sprawia wrażenie niezharmonizowanej. Goryczka mniej rozbudowana i pozostająca zaskakująco krótko w posmaku. Wyraźne wrażenie wodnistości. Zauważalnie słabsza piana. Zobaczymy co będzie po odleżakowaniu. Generalnie szkoda, że Janów obniżył loty, bo poprzednie partie były wyborne.Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2009-04-26, 15:45.Leave a comment:
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor złocisty. Piwo klarowne. [4.5]
Piana: Piana drobnoziarnista, utrzymująca się do samego końca. Dobrze oblepia szkło. [4]
Zapach: Zapach zdominowany aromatem owocowo-słodowym.
Gdzieś w tle wyczuwalny też zapach chmielu. [3.5]
Smak: Delikatna goryczka, słód w tle, lekko kwaskowate posmaki. [4]
Wysycenie: Trwałe jednak jak na to piwo mogłoby być nieco większe. [3.5]
Opakowanie: Etykietka prosta jednak estetyczna.
Na kontretykiecie brak informacji o ekstrakcie oraz składzie piwa. [3.5]
Uwagi: Piwo zakupione w Rodzince Bis. Podziękowania dla Pana Arkadiusza za podjęcie wyprawy do browaru i sprowadzenie własnym transportem piwa do Warszawy.
Do browaru zastrzeżenia, że mogliby zrobić piwo o mniejszej zawartości alkoholu.
Termin na etykiecie 3.10.2009.
Moja ocena: [3.8]Leave a comment:
-
-
Piwo z przydatnością do 19.09. Na pewno niedoleżakowane. Diacetyl wyczuwalny, ale w tle. Całość sprawia wrażenie niezharmonizowanej. Goryczka mniej rozbudowana i pozostająca zaskakująco krótko w posmaku. Wyraźne wrażenie wodnistości. Zauważalnie słabsza piana. Zobaczymy co będzie po odleżakowaniu. Generalnie szkoda, że Janów obniżył loty, bo poprzednie partie były wyborne.Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2009-04-16, 21:48.Leave a comment:
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowny jasnozłoty. [4]
Piana: Drobnopęcheżykowa śnieżnobiała średniowysoka opada powoli. [4]
Zapach: Delikatny, chebowo-slodowo-chmielowy przyjemny. [4]
Smak: Dobrze wyczuwalna goryczka na dlugo pozostawia posmak w ustach. Orzeźwiające. [4]
Wysycenie: Ciut za małe [3]
Opakowanie: Bez rewelacji, niczym nie wyróżniające się. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.9]Leave a comment: