Janów Lubelski, Janów Jasne Pełne / Premium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• grzech
    replied
    Ocena z ARTomatu

Kolor: Złocisty, piwo klarowne. [4.5]
    Piana: Nie za wysoka, do końca towarzyszy niskia warstewka. [3.5]
    Zapach: Wyczuwalny, chmielowy [4]
    Smak: Fajne piwko, takie trochę "oldskulowe". Spora, ale do zniesienia goryczka, słodowe posmaki wraz z dodatkowymi maślanymi nutkami. [4.5]
    Wysycenie: Trochę za niskie. [4]
    Opakowanie: Trochę za ascetyczne. Nie podobał mi się zielony kolor. [4]
    Uwagi: Dobre piwo, podobne w smaku do Janowa mocniejszego. Do powtórki jak najbardziej.

Moja ocena: [4.175]

Leave a comment:

• hasintus
    replied
    Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, typowy pilsowy. [5]
    Piana: Nie wysoka, ale pozostaje do końca okładając sie na szkle [3.5]
    Zapach: Nie zbyt intensywny. Lekko słodowy z nutką diacetylową. [3]
    Smak: Świeżego piwa, zrównoważony, pilsowy, lekki posmak słodkawy, nutka diacetylowa, potem przyjemna dość duża goryczka. W smaku lekkie, nagazowanie powoduje przyjemne łaskotanie podniebienia. [3.5]
    Wysycenie: Średnie [3]
    Opakowanie: Przyzwoita etykieta, ale niczym się nie wyróżnia. Brak zaw. ekstraktu. [3.5]
    Uwagi: Smak regularny, bez większych wad, ale też bez rewelacji.

Moja ocena: [3.375]

Leave a comment:

• delvish
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
    Piwo z przydatnością do 19.09. Na pewno niedoleżakowane. Diacetyl wyczuwalny, ale w tle.
    Ta sama partia. Czas zrobił swoje. Zdecydowanie lepsza. Diacetyl zredukowany, choć można się go jeszcze doszukać na trzecim planie. Piana wyraźnie lepsza, goryczka świetna i ładnie rozbudowana. Urocze nuty kwiatowe w zapachu. Wychodzi na to, że za każdym razem jak kupuję Janowa w przybrowarnianej knajpie, to jest nieodleżakowany.

Leave a comment:

• gobong
    replied
    Miałem okazje znowu sie napic piwa z Janowa i w pelni sie zgadzam że piwo jest coraz lepsze,albo mi coraz bardziej smakuje, dla mnie to w tej chwili nr.1 w tym kraju w swojej kategorii. W tym tygodniu podobno do sklepów maja trafić butelki z mocniejszą wersją.Taką ploteczke usłyszałem.

Leave a comment:

• darko
    replied
    W smaku słodowe, słodkie, goryczka dosyc niska. Treściwe. W zapachu dziwna, niewyraźna nuta (diacetyl?).
    Pite z kulfa zaraz po Ciechanie Wybornym. Podobne do niego, ale wypadło gorzej. Szkoda, miałem nadzieje, że przypomni mi smak Janowskiej czternastki pitej kilka lat temu w knajpie w Zwierzyńcu. Niestety, nie przypomniało.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Heheh, racja

Leave a comment:

• wrojtek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    No dobrze, ale pod jakim adresem? Bo pod dotychczasowym (http://www.browar-janow.pl/) ani słowa o drugim...
    Coś tam jest na ten temat, trzeba zjechać w dół

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    No dobrze, ale pod jakim adresem? Bo pod dotychczasowym (http://www.browar-janow.pl/) ani słowa o drugim...

Leave a comment:

• gobong
    replied
    Pojawiła sie nowa strona browaru z Janowa, jeszcze nie w pełni działa, ale co ciekawe pisze tam o browarze jako producencie 2 piw butelkowych drugie to jasne mocne.
    Ostatnia zmiana dokonana przez gobong; 2009-04-30, 14:20.

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Jak pisałem powyżej Janowa pijam dość regularnie. Po ostatnich opiniach wydaje mi się, że piwo to jest po prostu nie równe.
    Mi smakuje coraz bardziej - zwłaszcza podczas odpoczynku po machaniu siekierą wypite w cieniu podczas słonecznego dnia... Jak dla mnie to najlepsze piwo "dostawalne" w Biłgo (no może oprócz Paulanera, ale nie mieszajmy dwóch systemów walutowych )...

Leave a comment:

• Ahumba
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
    Piwo z przydatnością do 19.09. Na pewno niedoleżakowane. Diacetyl wyczuwalny, ale w tle. Całość sprawia wrażenie niezharmonizowanej. Goryczka mniej rozbudowana i pozostająca zaskakująco krótko w posmaku. Wyraźne wrażenie wodnistości. Zauważalnie słabsza piana. Zobaczymy co będzie po odleżakowaniu. Generalnie szkoda, że Janów obniżył loty, bo poprzednie partie były wyborne.
    zgadzam się w całej rozciągłości o obniżeniu jakości. Na giełdzie warszawskiej było super, kupione wczoraj w Białej koło giełdy delikatnie mówiąc rozczarowało mnie. Śmiem twierdzić, że było gorsze od lanej perły chmielowej. Takie wodniste, bez smaku nie wiadomo co
    Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2009-04-26, 15:45.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Ocena z ARTomatu

Kolor: Kolor złocisty. Piwo klarowne. [4.5]
    Piana: Piana drobnoziarnista, utrzymująca się do samego końca. Dobrze oblepia szkło. [4]
    Zapach: Zapach zdominowany aromatem owocowo-słodowym.
    Gdzieś w tle wyczuwalny też zapach chmielu. [3.5]
    Smak: Delikatna goryczka, słód w tle, lekko kwaskowate posmaki. [4]
    Wysycenie: Trwałe jednak jak na to piwo mogłoby być nieco większe. [3.5]
    Opakowanie: Etykietka prosta jednak estetyczna.
    Na kontretykiecie brak informacji o ekstrakcie oraz składzie piwa. [3.5]
    Uwagi: Piwo zakupione w Rodzince Bis. Podziękowania dla Pana Arkadiusza za podjęcie wyprawy do browaru i sprowadzenie własnym transportem piwa do Warszawy.

Do browaru zastrzeżenia, że mogliby zrobić piwo o mniejszej zawartości alkoholu.

Termin na etykiecie 3.10.2009.

Moja ocena: [3.8]

Leave a comment:

• kenubi
    replied
    "U nas" przegrało o 1/2 klasy z Konstancinem-Zdrojowe past. ale uznaliśmy z żoną (wg. ceny) za piwo bardzo przyzwoite w swojej klasie.
    Attached Files

Leave a comment:

• delvish
    replied
    Piwo z przydatnością do 19.09. Na pewno niedoleżakowane. Diacetyl wyczuwalny, ale w tle. Całość sprawia wrażenie niezharmonizowanej. Goryczka mniej rozbudowana i pozostająca zaskakująco krótko w posmaku. Wyraźne wrażenie wodnistości. Zauważalnie słabsza piana. Zobaczymy co będzie po odleżakowaniu. Generalnie szkoda, że Janów obniżył loty, bo poprzednie partie były wyborne.
    Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2009-04-16, 21:48.

Leave a comment:

• granat862
    replied
    Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowny jasnozłoty. [4]
    Piana: Drobnopęcheżykowa śnieżnobiała średniowysoka opada powoli. [4]
    Zapach: Delikatny, chebowo-slodowo-chmielowy przyjemny. [4]
    Smak: Dobrze wyczuwalna goryczka na dlugo pozostawia posmak w ustach. Orzeźwiające. [4]
    Wysycenie: Ciut za małe [3]
    Opakowanie: Bez rewelacji, niczym nie wyróżniające się. [3]
    Uwagi:

Moja ocena: [3.9]

Leave a comment: