Janów Lubelski, Janów Jasne Pełne / Premium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Myślałem, że browar zamknięty i że nie warzą już piwa
    Bo tak zapewne jest. Po prostu jest co nieco w hurtowniach lub w magazynie browaru.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Myślałem, że browar zamknięty i że nie warzą już piwa

Leave a comment:

• andszcz
    replied
    A jak zrozumiałeś?
    Bo sklepie z Ciechanem też (ze względu na asortyment) i - co jest u nas ewenementem - także/przede wszystkim o sklepie z Janowem (chyba pierwszy raz w historii pojawiło się to piwo u nas)!

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Czy to jest wątek o piwie janowskim czy o sklepie z Ciechanem?

Leave a comment:

• andszcz
    replied
    Faktycznie chodzi o CPN przy Złotoryjskiej w L-cy Nawet czekają na mnie odłożone dwie butelki Poza tym jest Ciechan (wreszcie spróbuję i ocenię).

A co do bytu browaru janowskiego dalej wielka niewiadoma. Z relacji rodzinki tam zamieszkałej piwo w sklepach jest uzupełniane na bieżąco. Więc albo produkcja idzie nadal, albo stare zapasy.

Leave a comment:

• andszcz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pik67
    Odwiedziłem wczoraj ten zacny sklepik i ku swojemu zdziwieniu oprócz całego asortymentu
    Ciechana był dostępny Janów 0,5 ... z Janowa Lubelskiego ( nie Jako i nie Jagiełło ).
    Z ciekawością nabyłem 0,5 z datą 26.02.2010 , spożyłem i mogę stwierdzić że to ......
    dość specyficzne piwo o silnym słodowym posmaku . Natomiast miejsce gdzie dokonałem zakupu specyficznie pozytywne z Ciekawym Wyborem.
    Który sklepik? CPN w Legnicy? Aż zadzwonię do nich po 10.

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Mógłbyś sprecyzować?
    O ile dobrze pamiętam był to posmak ziemisto-wilgotny przypominający zleżałe ziarno.

Leave a comment:

• Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson

Jest silny posmak słodowy. Niestety posmak ten wskazuje na nie najlepszej jakości słód.
    Mógłbyś sprecyzować?

Leave a comment:

• pik67
    replied
    Janów Lubelski

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andszcz
    Dostałem na mejla zdjęcia obiecanych etykiet. Żadna nowość, tylko przody z Premium, oczywiście brak jakiejkolwiek informacji o dacie produkcji. Czyli pewnie stara partia...
    Odwiedziłem wczoraj ten zacny sklepik i ku swojemu zdziwieniu oprócz całego asortymentu
    Ciechana był dostępny Janów 0,5 ... z Janowa Lubelskiego ( nie Jako i nie Jagiełło ).
    Z ciekawością nabyłem 0,5 z datą 26.02.2010 , spożyłem i mogę stwierdzić że to ......
    dość specyficzne piwo o silnym słodowym posmaku . Natomiast miejsce gdzie dokonałem zakupu specyficznie pozytywne z Ciekawym Wyborem.

Leave a comment:

• andszcz
    replied
    Dostałem na mejla zdjęcia obiecanych etykiet. Żadna nowość, tylko przody z Premium, oczywiście brak jakiejkolwiek informacji o dacie produkcji. Czyli pewnie stara partia...

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Zakupiłem 4 butelki z datą 26.02.10.
    Wahałem się trochę, bo ostatnie kilka butelek było bardzo słabe. Jednak wizja, że to może ostatnie butelki jakie kupię sprawiły, że wziąłem wszystkie z pułki.

Mogę napisać, że na pewno jest lepiej niż słynna warka do 15.01. Brak okołozakażeniowych posmaków.

Jest silny posmak słodowy. Niestety posmak ten wskazuje na nie najlepszej jakości słód.

Browarze Janów, Twoje zdrowie piję i mam nadzieję na reaktywację, i piwo jak za dawnych lat

Leave a comment:

• anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    nabyłem dzisiaj to smaczne piwko w sklepie Piwa Świata w Poznaniu
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    W but. 0,33L??
    nie 0.5l

Leave a comment:

• andszcz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    i tak zostanie. liczysz na coś?
    Liczę, ech....

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    i tak zostanie. liczysz na coś?

Leave a comment:

• andszcz
    replied
    Bez zmian, choć powiało grozą: http://piweczko.org/pl/przegladaj/browary/janowlubelski

Leave a comment: