Svatý Ján, Povstalec IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

Svatý Ján, Povstalec IPA

Zdaje się ze mój pierwszy India Pale ale

Ekstrakt 15%

Piwo pite na miejscu w Piwowarku a później w domu z butelki PET

kolor złoto pomarańczowy nieprzejrzysty,
    zapach: chmielowo ale i po części owocowy i wyraźnie delikatnie słodowy
    piana maślana średnio trwała,
    smak słód na pierwszym planie totalnie zmiażdżony przez bardzo silną goryczke która na początku jest wyraźna ale delikatna, później przychodzi silna chmielowa amplituda a następnie znowu łagodnie zrównoważona goryczka
    gaz: ok

Bardzo smaczne piwo !
    Attached Files
    LP

Related Topics

Collapse

• heckler
    Vlachovo Březí, Vlachova 353, Panský pivovar Vlachovo Březí
    heckler
    Vlachovo Březí, to miasto w kraju południowo czeskim, położone w podgórzu Šumavy. Szczyci się bogatą historią sięgającą XIII wieku. Początkowo wieś, później podniesiona do statusu miasteczka, a następnie miasta, zachowało historyczne centrum min. zabytkowy, barokowy zamek i kościół...
    2025-08-27, 09:46
  • bastion
    Łotwa, Cesis, Skolas Iela 6, Trimpus Craft Brewery.
    bastion
    Cesis, podobnie jak pobliska Sigulda są obowiązkowym punktem na trasie zwiedzania Łotwy. Niewielka starówka na której niespieszno toczy się życie ma swój urok, ale i tak każdy idzie w stronę zamku, który jest największą atrakcją tego miasteczka.
    Dominantą rynku jest spory gotycki...
    2023-10-13, 18:44
  • Serokomlak
    Szwecja, Kalmar, Polhemsgatan 30, Ängöl AB
    Serokomlak
    Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...
    2025-09-28, 21:34
  • ART
    Rotterdam, Walenburgerweg 62-B, Café Walenburg / De Hoevebrugsche Bierbrouwerij
    ART
    Lokal znajduje się w części Rotterdam Noord, blisko Rotterdam Centraal (około 550 m).

Mieliśmy w planie odwiedzić Hoevebrugsche Bierbrouwerij ale tak na dobrą sprawę nie ustaliłem czy ten browarek to kontraktowiec czy też warzy (już, jeszcze, w ogóle?) na własnym sprzęcie,...
    2025-09-19, 15:40
  • Prusak
    A Fábrica da Picaria, Loira
    Prusak
    Piwo z brewpubu w Porto, określone przez barmana jako pils. Doczytałem później na stronie, że na chmielu... Cascade.
    Kolor ciemnożółty, pełny.
    Piana stounkowo mało obfita, zostawia ślady na szkle.
    W zapachu bardzo mało się dzieje, a nie miałem w ten dzień kataru... Jak...
    2025-08-30, 18:19
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...