Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• norbee
    replied
    Brak piwa w dzienniku piwnym

Witam!
    Brakuje piwa wyprodukowanego przez Browar Czarnków dla Browaru Gontyniec, a konkretnie:
    Gniewosz piwo ciemne, 14,1% e.w., alk. 6,0% obj.
    Gniewosz piwo koźlak, 14,1% e.w., alk. 6,0% obj.

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1
    cena za puszkę 1,69 mogłaby świadczyć o braku akcyzy, ale kto tam dojdzie za Połczynem teraz??
    O czym świadczyć? O braku akcyzy? A myślisz, że od piwa importowanego nie płaci się akcyzy? To już by nas czeskie piwo zalało, a to my ich zalewamy.

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    to miałem na myśli, może ktoś będzie mógł potwierdzić z całą pewnością lub zaprzeczyć pochodzeniu tego piwa. cena za puszkę 1,69 mogłaby świadczyć o braku akcyzy, ale kto tam dojdzie za Połczynem teraz??

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    To, że piwo kupione w Połczynie nie znaczy jeszcze, że jest polskie.
    Sorry, ale póki nie będę miał czarno na białym, że to piwo z Polski, to nie dodam ich do bazy.
    Proszę traktować to jako wyrób czeski. Podobnie jak inne "z Połczyna" z kodem zaczynającym się od 859...
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-11-07, 22:50.

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    Bohemia Lion Imported
    4,0% alk.
    puszka 0,5L kod 8595224300491
    opis na puszce: Brewer s.r.o. Praha
    http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=46244
    według sprzedawcy piwo zakupione wraz z innymi piwami (kilka wzorów puszkowych oraz butelkowych było dostępnych w tym sklepie) browaru Połczyn jako piwo z Połczyna.

Leave a comment:

• Myszon007
    replied
    GŻ, Tatra Grzaniec, alk. 5,8%, aromatyzowane - http://browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=46213

Leave a comment:

• Czapayew
    replied
    Kupiłem wczoraj w DG-Ząbkowicach, pucha za 1,60 PLN

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    wiem, że kiedyś robili Laufera, to jest aktualnie do dostania? gdzieś u nas czy import z Węgier to jest?

Leave a comment:

• Czapayew
    replied
    ZP Głubczyce, Läufer Pils
    Wyprodukowane dla: Viniqum Kft. Budapest
    Alk. 3% ekstr. ???

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Dodam je w najbliższym czasie, chociaż jestem zwolennikiem łączenia wszystkich klonów w jednym wątku. Z przyczyn technicznych w DP jest to niemożliwe, ale przy opisywaniu i ocenianiu przydałaby się "ściąga" z wszystkimi innymi nazwami tego samego piwa.

Leave a comment:

• M-kwadrat
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    No jak? Gościszewo Pils jak strzelił!
    Kurde - zaćmienie chyba miałem jakieś jak sprawdzałem listę piw poprzednio.

Czyli sprawa trochę jaśniejsza się zrobiła. Czy takie piwa są dodawane do DP/listy piw jako osobne piwa czy ocenia się je/dopisuje razem z wersją markowaną w sposób podstawowy?

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat

Parametry pszenicy identyczne jak innych pszenic sprzedawanych przez Gościszewo, do pilsa nic podobnego nie widzę na liście w DP.
    No jak? Gościszewo Pils jak strzelił!

Leave a comment:

• M-kwadrat
    replied
    Piwa warzone przez browar Gościszewo dla poznańskiego sklepu Ministerstwo Browaru:
    Minister - piwo pils niepasteryzowane - alk. 4,5% obj., ekstrakt 11%
    Minister - piwo pszeniczne niepasteryzowane - alk. 4,8% obj., ekstrakt 12%

W zeszłym tygodniu nabyte w ww sklepie.

Info również na stronie http://ministerstwobrowaru.pl/minister/ a pełny przegląd strony wizualnej butelek jak i otoczki promocyjnej można w jednym miejscu przejrzeć na blogu http://www.ohbeautifulbeer.com/2011/10/minister-beer/

Parametry pszenicy identyczne jak innych pszenic sprzedawanych przez Gościszewo, do pilsa nic podobnego nie widzę na liście w DP.

Leave a comment:

• remfire
    replied
    trzeba jeszcze dodac że Piwo Kibica jest krajowe , bo widnieje na nim napis napis - wyprodukowane z Polsce.

Piwo Mocne Aro
    Producent VAN PUR Warszawa
    dystrybutor Makro Cash and Carry
    a. 7% e. - b.d.

Leave a comment:

• Myszon007
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dipeone
    Piwo Kibica
    Produkowane dla Tesco, browar nie podany na puszce.
    alk. 5,2%, ekstraktu brak.
    Kod kreskowy z puszki pomoże?
    To wygląda na produkt z Połczyna. Datownik na spodzie puszki jest identyczny z innymi puszkami z tego browaru.

Leave a comment: