Tylko 5? Powinno być co najmniej 9.
- WRCLW Rye RIS
- WRCLW Rye RIS Bourbon BA
- WRCLW Rye RIS Porto & Bourbon Double BA
- WRCLW Rye RIS Bourbon BA + Raspberries
- WRCLW Rye RIS - Raspberries
- WRCLW Rye RIS - Vanilla & Roasted Hazelnuts
- WRCLW Rye RIS - Chili & Cocoa Beans
- WRCLW Rye RIS - Smoked Plums
- WRCLW Rye RIS - Coffee & Cascara
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
W bazie jest 5 piw Stu Mostów WRCLW Rye RIS. Z czego dwa to na bank dublety.
WRCLW Rye RIS Bourbon Barrel Aged-Raspbe to jest to samo co tu ocenił Dzoshu w wątku WRCLW Rye RIS Bourbon Barrel Aged. Przedmówcy nie mówią nic o intensywnych owocach, więc jest to pomyłka Dzoshu.Leave a comment:
-
Dziś w sklepach pojawiła się bardzo limitowana wersja Imperial Oatmeal Stout z browaru Mazurski leżakowana w beczkach po bourbonie. Piwo jest bardzo drogie, nawet w Ełku będzie trudno dostępne gdyż wypuszczono tego podobno bardzo mało. Myślę, że trzeba dodać to jako nowe piwo i tak też zrobiłem. Butelka to 330 ml i ma zalakowany jakby woskiem kapsel, tak wygląda etykietaLeave a comment:
-
Powstał Browar Stołeczny czyli nie owijając w bawełnę warszawska hurtownia napojów i alkoholi Mat-Mor (http://www.browarstoleczny.pl/) ponaklejała swoje etykiety na piwa wyprodukowane w którymś z browarów.
Po treści i wykrojniku etykiet (szczególnie kontretykiety) stawiam na BRJ, choć piłem Ale Stołeczne i mocno się zastanawiam czy Lwówek albo Ciechan naprawdę aż taką chałę postanowił odstawić!?
Piwo ma ohydną zatęchłą goryczkę (warka 28.04.2018).
Widziałem też w sklepach Królewski Lager i Pszczele. Lepiej omijajcie z daleka.
Miałem niestety okazję spróbowaćLeave a comment:
-
Mocno po czasie, ale ojczyste z Folvarka było do kupienia w butelkach na miejscu w Glogerze, więc sądzę, że piwo kontraktowano w tym browarze.Leave a comment:
-
Fabrica Rara już jakiś czas temu wyprowadziła się z Mieszczańskiego, a na RB przy piwie Liquid Sun IPA pisze: "Warzone z chłopakami z Fabrica RARA w ich browarze". Czyli gdzie? Oba kooperanty to kontraktery (Craft House Brew i Fabrica RARA). Ostatnie wprowadzone na RB piwo FR to Turbo Exotic i jest już bez przypisania miejsca produkcji. Na niereformowalnym i niekonsekwentnym Unttpd FR jest jako mikrobrowar, a samo piwo przypisano do
Craft House Brew, mimo, że w komercyjnej informacji pisze jak powyżej cytowano. Kolejne gamonie robią nas w ..uja!Leave a comment:
-
Czy browar Za Miastem jest fizycznym browarem (i wtedy czy jest dodany do bazy) a jeżeli nie to gdzie warzą?Leave a comment:
-
Wydedukowałem, że Ale Stołeczne to prawdopodobnie Lwówek Belg (lub bieda wersja tego piwa), a Królewski Lager = Lwówek Książęcy.Leave a comment:
-
Powstał Browar Stołeczny czyli nie owijając w bawełnę warszawska hurtownia napojów i alkoholi Mat-Mor (http://www.browarstoleczny.pl/) ponaklejała swoje etykiety na piwa wyprodukowane w którymś z browarów.
Po treści i wykrojniku etykiet (szczególnie kontretykiety) stawiam na BRJ, choć piłem Ale Stołeczne i mocno się zastanawiam czy Lwówek albo Ciechan naprawdę aż taką chałę postanowił odstawić!?
Piwo ma ohydną zatęchłą goryczkę (warka 28.04.2018).
Widziałem też w sklepach Królewski Lager i Pszczele. Lepiej omijajcie z daleka.Leave a comment:
-
Nowe zjawisko na rynku - sub browar. Chodzi o nową serię piw Glogera i nowy browar SŁUŻBA ZDROWIA.
Wygląda to na browar kontraktowy, ale nim chyba nie jest. Wychodzi, że browar Gloger sam sobie zlecił.
Formalnie browar Służba Zdrowia ma nowy numer KRS, ktoś nowy jest dopuszczony do spółki, dotychczasowe piwa w nieco odmienionej koncepcji - nowa szata graficzna, nowe nazwy, a piwa te same (bardzo zbliżone parametry).Leave a comment:
-
.. te samiutkie butelki, wykrój etykiet. Style takie same. Parametry takie same lub z leciutkim przesunięciem.
Stworzyli sobie markę-córkę i pchają towar.
Wizerunek inny bo target nowofalowy.
Glogerowy wizerunek do większości młodzieży chyba nie trafia.
Pominę już opinię wśród powiedzmy "doświadczonych amatorów k(c)raftu"Leave a comment:
-
Nowe zjawisko na rynku - sub browar. Chodzi o nową serię piw Glogera i nowy browar SŁUŻBA ZDROWIA.
Wygląda to na browar kontraktowy, ale nim chyba nie jest. Wychodzi, że browar Gloger sam sobie zlecił.
Formalnie browar Służba Zdrowia ma nowy numer KRS, ktoś nowy jest dopuszczony do spółki, dotychczasowe piwa w nieco odmienionej koncepcji - nowa szata graficzna, nowe nazwy, a piwa te same (bardzo zbliżone parametry).Leave a comment:
-
Gdzie w końcu były warzone te portery "z Manufaktury"? W Jabłonowie czy w Tarczynie? Podstawowa wersja jest wpisana w Jabłonowo, a ten Podbity Śliwką w Tarczyn.Leave a comment: