Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Koninck
    replied
    Próbowałem je namierzyć lecz bez skutku ????....

Leave a comment:

• yaro74
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Koninck
    Solidne ciemne piwo, 6,5 % alk. przy nalewaniu piana puszysta, potem z lekka opada...
    To nie jest nowe piwo.

Leave a comment:

• Koninck
    replied
    Browar Gościszewo, Komtur

Solidne ciemne piwo, 6,5 % alk. przy nalewaniu piana puszysta, potem z lekka opada...

Leave a comment:

• Rowing_Jack
    replied
    Wstyd i hańba...

Leave a comment:

• Welsh
    replied
    Nie ma i nie będzie. 1 i 3 były ważone w Wąsoszu i trafiają do butelek, 2 w Pracowni Piwa i trafiła tylko do kegów.

Leave a comment:

• Rogerson
    replied
    Z tego co pisali na fb zainteresowani dwójeczki w butlach nie będzie, tylko keg.

Leave a comment:

• Rowing_Jack
    replied
    Czy ktoś już spotkał się z Dwójką od kolaboracji Pracowni i Szałpiw w wersji butelkowej?
    Jedynka nadal dostępna, trójka pojawiła się na półkach przedpremierowo jakieś 2-3 dni temu, ale dwójeczki nadal nie widać

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
    E, moje odczucia były diametralnie inne. A jesteś już drugą osobą na forum, która się ze mną nie zgadza w tej materii... Czyżbym trafił na tak dobry egzemplarz, czy to ze mną jest coś nie tak?

No to ciekawe. Albo spalony mam język albo są różne warki na rynku. Zaraz doczytam w odpowiedni mwątku
    Ja wbrew napisowi VAN PUR miałem dobre intencję z tym piwem.
    Spodziewałem się lekko słodko wodnistopopiołego piwa a dostałem rozwodnioną colę z kwasem chlebowym o paskudno koncernowo nijakim finiszu.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Jeszcze kilka tak płodnych browarów jak te kraftowe, a nie będzie jak to wszystko spróbować, o wypiciu nie wspominając.
    Ja też odpuściłem. Szukam tu informacji o porządnych pilsach i lagerach, ew. "nieagresywnych" ejlach", tudzież o browarkach i lokalach z przyjazną, bezpretensjonalną atmosferą, gdzie w powietrzu nie unosi się sugestia "jesteśmy strażą przednią rewolucji" i nie kręcą się typy męskie siedzące w kretyńskich czapkach w lokalu.
    Kiedyś ledwo powstrzymywałem się od kupienia każdej nowości nawet z Van Pura, teraz unikam urozmaiceń koncernowych i okołokoncernowych i piw o więcej niż dwuczłonowej nazwie w języku angielskim. Uprzedzając ew. złośliwości: to tylko wyraz rosnącej irytacji kompleksami polskich rzemieślników.

Leave a comment:

• WojciechT
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Jeszcze kilka tak płodnych browarów jak te kraftowe, a nie będzie jak to wszystko spróbować, o wypiciu nie wspominając.
    Ja już dawno odpuściłem. Nie da rady spróbować każdego nowego piwa.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
    Cechowe Stout

No i dałem się nabrać. Stało przy kasie to rzutem na taśmę wylądowało koło pieluch i kurczaka na rosół.

lepiej było kupić mleko i bułkę.

Jednozdaniowo.
    Wodnista cola, wymieszana z wodnistym kwasem chlebowym ze szczyptką lukrecji.
    E, moje odczucia były diametralnie inne. A jesteś już drugą osobą na forum, która się ze mną nie zgadza w tej materii... Czyżbym trafił na tak dobry egzemplarz, czy to ze mną jest coś nie tak?

Leave a comment:

• e-prezes
    replied

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    Cechowe Stout

No i dałem się nabrać. Stało przy kasie to rzutem na taśmę wylądowało koło pieluch i kurczaka na rosół.

lepiej było kupić mleko i bułkę.

Jednozdaniowo.
    Wodnista cola, wymieszana z wodnistym kwasem chlebowym ze szczyptką lukrecji.

Leave a comment:

• abelincoln
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007
    Artezan
    Too Young To Be Herod
    E: 18,5%
    A: 8%
    Christmas Orange Stout
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre
    Coś więcej w tym temacie? O co biega?
    13 XII w warszawskim Hopsters pubie będzie premiera - co zauważyłem na wiszącym na drzwiach plakacie.

Leave a comment:

• yoda79
    replied
    Nie mogę na forum znaleźć Harvesa (Harvesta?) z Olbrachta i chyba takiego piwa tutaj nie ma.

Leave a comment:

• Pinio74
    replied
    Nowości z Krajana. Razem z poprawionym Nelsonem jasnym wersja 2.0 dostępne będą w sprzedaży w połowie grudnia.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pinio74; 2014-11-11, 13:17.

Leave a comment: