Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Samoglow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Mamy chyba nowe klony piw o jakże wdzięcznych nazwach: niedźwiodek, świstok, kozicka, giewońciak, itd.
    Śmierdzi Witnicą na kilometr...

    Leave a comment:


  • WojciechT
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
    Dlaczego więc tylko prawdopodobnie Zamkowy w Cieszynie?
    Barmanka była przekonana, że warzą to piwo w Żywcu, ale nie sprawiała na mnie wrażenia zbyt kompetentnej (jak się jej spytałem o ekstrakt, odpowiedziała mi, że... Citra). Udało mi się dorwać karteczkę dla barmanów, gdzie to piwo jest opisane, ale też nic z niego nie wynika. Nawet to, że chmielone jest przy użyciu Citry - bo jest wymieniona tylko jako przykład chmielu amerykańskiego. Probowałem się też czegoś dowiedzieć na profilu FB Grupy Żywiec, ale... Skasowano mi post (!), na maila nie odpisują. Znajoma pracownica stamtąd nic nie wie. Jutro będę do nich dzwonił.

    Leave a comment:


  • dyczkin
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia
    powiem nieco wymijająco - z pewnego, dobrze poinformowanego źródła.
    Dlaczego więc tylko prawdopodobnie Zamkowy w Cieszynie?

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Mamy chyba nowe klony piw o jakże wdzięcznych nazwach: niedźwiodek, świstok, kozicka, giewońciak, itd.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Tak.

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes

    B: Osjann
    N: Bursztynowe
    E: 12,5
    A: 5,4 %
    Styl: ?

    B: Osjann
    N: Weizenbock
    E: 18
    A: 7,1 %
    Styl: Weizenbock
    Te dwa też są od wczoraj dostępne?

    Leave a comment:


  • yoda79
    replied
    Aż tak źle?

    Leave a comment:


  • abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
    Konkurencja dla czosnkowego z Kormorana i Eskulapa z Ursy?
    To prawda, bije ich w cuglach!

    Leave a comment:


  • dyczkin
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Ah, miałem okazję skosztować nowych, wspaniałych wypustów od naszych rzemieślników

    Oto one:
    Woda z ogórków kiszonych, czyli Funky Breet z Browaru Artezan (5,5% alk., 13,0 blg)
    oraz
    Słodki, przechmielony, wygazowany ulep pozbawiony jakiejkolwiek piany, czyli Double Chocolate Milk Stout (18 blg) z Browaru Gościszewo.

    Panowie szacun
    Konkurencja dla czosnkowego z Kormorana i Eskulapa z Ursy?

    Leave a comment:


  • dlugas
    replied
    Takie luźne pytanie, bo chyba lepiej pisać o tym tu jak gdzieś indziej:]


    Jest sens zgłaszać jako nowe (w zasadzie stare) piwo Zagłoba Okocimski, bo piłem je wczoraj tylko tym razem nie z Okocimia lecz wedle kodu na puszcze (L11...) był to Szczecin - Bosman?

    Nie wiem czy to piwo jest warte użytej czcionki do napisania tego postu, ale może z kronikarskiego .......

    Albo z obecnym okocimskim wątku mogę dodać że "opisuję" piwo ze Szczecina

    Leave a comment:


  • dyczkin
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher
    Podbijam, bo wciąż nie zostało dodane.
    Połczyn-Zdrój ze ? więc mam wątpliwości.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Tesco ma rozmach zlecając produkcję coraz bardziej wyszukanego asortymentu.
    Sulimar trzepie dla nich już nie tylko klasyczne lagery, ale i górną fermentację w stylach belgijskich. Ciekawe do czego doprowadzi ta nowa polityka z marką Rebel. Może Van Pur też się przyłączy do wyścigu?
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2014-03-28, 19:33.

    Leave a comment:


  • Gringo
    replied
    Skoro tak, to niech im będzie Ciekawe tylko co piłem ?
    Wg obsługi, Bursztynowe to było (wg zasypu) Marcowe z tym że podwójnie chmielone, w menu nie było, bo to miało być pierwsze z rotacyjnej oferty.

    Leave a comment:


  • dyczkin
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
    Bursztynowego nie będzie ?
    No nie wiem, browar nie przyznaje sie do tego piwa

    Leave a comment:


  • Brodzislaw
    replied
    Głosować? Fuj! Nawet do piwowarstwa wdarła się najgłupsza z możliwych metod zarządzania - demokratyczna. Niech decyduje rynek - tj. ilość kupionych piw!

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...