Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Barmanka była przekonana, że warzą to piwo w Żywcu, ale nie sprawiała na mnie wrażenia zbyt kompetentnej (jak się jej spytałem o ekstrakt, odpowiedziała mi, że... Citra). Udało mi się dorwać karteczkę dla barmanów, gdzie to piwo jest opisane, ale też nic z niego nie wynika. Nawet to, że chmielone jest przy użyciu Citry - bo jest wymieniona tylko jako przykład chmielu amerykańskiego. Probowałem się też czegoś dowiedzieć na profilu FB Grupy Żywiec, ale... Skasowano mi post (!), na maila nie odpisują. Znajoma pracownica stamtąd nic nie wie. Jutro będę do nich dzwonił.Leave a comment:
-
-
Mamy chyba nowe klony piw o jakże wdzięcznych nazwach: niedźwiodek, świstok, kozicka, giewońciak, itd.Leave a comment:
-
-
-
Konkurencja dla czosnkowego z Kormorana i Eskulapa z Ursy?Ah, miałem okazję skosztować nowych, wspaniałych wypustów od naszych rzemieślników
Oto one:
Woda z ogórków kiszonych, czyli Funky Breet z Browaru Artezan (5,5% alk., 13,0 blg)
oraz
Słodki, przechmielony, wygazowany ulep pozbawiony jakiejkolwiek piany, czyli Double Chocolate Milk Stout (18 blg) z Browaru Gościszewo.
Panowie szacun
Leave a comment:
-
Takie luźne pytanie, bo chyba lepiej pisać o tym tu jak gdzieś indziej:]
Jest sens zgłaszać jako nowe (w zasadzie stare) piwo Zagłoba Okocimski, bo piłem je wczoraj tylko tym razem nie z Okocimia lecz wedle kodu na puszcze (L11...) był to Szczecin - Bosman?
Nie wiem czy to piwo jest warte użytej czcionki do napisania tego postu, ale może z kronikarskiego .......
Albo z obecnym okocimskim wątku mogę dodać że "opisuję" piwo ze SzczecinaLeave a comment:
-
-
Tesco ma rozmach zlecając produkcję coraz bardziej wyszukanego asortymentu.
Sulimar trzepie dla nich już nie tylko klasyczne lagery, ale i górną fermentację w stylach belgijskich. Ciekawe do czego doprowadzi ta nowa polityka z marką Rebel. Może Van Pur też się przyłączy do wyścigu?Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2014-03-28, 19:33.Leave a comment:
-
Skoro tak, to niech im będzie
Ciekawe tylko co piłem ?
Wg obsługi, Bursztynowe to było (wg zasypu) Marcowe z tym że podwójnie chmielone, w menu nie było, bo to miało być pierwsze z rotacyjnej oferty.Leave a comment:
-
-
Głosować? Fuj! Nawet do piwowarstwa wdarła się najgłupsza z możliwych metod zarządzania - demokratyczna. Niech decyduje rynek - tj. ilość kupionych piw!Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Tu można się wyżyć na temat:
https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=135956
W szczególności proszę o komentarze w/s kolejności działań p. 4
(lista otwarta, można oczywiście zamieszczać inne propozycje)....-
Channel: Komentarze, propozycje i pytania
-
-
Tu można podejrzeć wyniki konkursu.
To co mnie uderzyło w nich to brak niektórych wydawałoby się uznanych marek. Może nie startowały? Ale jeśli tak to dlaczego?
np. nie widzę Maltgarden, Hopito, Dear Bear, Pracownia Piwa, AleBrowar, etc. A np. Harpagan tylko jeden brąz.... -
Starałem się znaleźć w necie coś na temat tego tajemniczego piwa. Nazwa piwa występuje tylko w jednym medium - gazetce Biedronki. Czyli rzeczywiście "unique". Czemu "imperiale" nie wiadomo, gdyż piwo ma 14% ekstr. i 5,8 alk.
Na kontrze info, że to blonde ale...-
Channel: Belgia
-
-
Wyprodukowane dla spółki Domus Capital, która ma siedzibę pod Porto. Jakaś stosunkowa nowość.
Nie wiem gdzie to warzą, w jakiejś fabryce zapewne, ale nawet nie mam perwności czy w Portugalii.
W składzie kukurydza, karmel amoniakalny E150c, alginian glikolu propylenowaego...-
Channel: Portugalia
-
-
W Czerniowcach od 1991 roku działa browar restauracyjny o nazwie Nasze Piwo, przez miejscowych zwanych Bawarią. Sukces komercyjny tego przybytku, opisanego już na forum - https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-czerwonoarmij...3 Photos
-
Channel: Ukraina
2021-04-23, 21:10 -
- Loading...
- Koniec listy.
więc mam wątpliwości.
Leave a comment: