Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• leona
    replied
    Takie ceny utwierdzają mnie w przekonaniu, że nasze, sekciarskie środowisko jest wystarczającym rynkiem zbytu dla wszelakich "rewelacji".
    Tylko dlaczego Czech może np. kupić kwaśniczaka w niemal tej samej cenie co zwykłe, filtrowane a u nas pozycjonowanie osiąga absolutne pułapy absurdu?

Leave a comment:

• alterbeer
    replied
    W Poznaniu wszystkie niefiltrowane były w przezroczystych butelkach ;-)
    Attached Files

Leave a comment:

• darekd
    replied
    Piwo z "budki z piwem" za takie pieniądze

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Słusznie prawisz. to mi przypomina sytuacje, gdy na półce w markecie stoją obok siebie dwie Łomże niepasteryzowane i ta w bączku jest droższa od tej w butelce 0,5 o mniej więcej... złotówkę!

A na zdjęciu nie widać, żeby to była przezroczysta.
    Wygrani mogą być mieszkańcy Bielska-Białej, bo tamtejszy minibrowar rozlewa w kaucjonowane butelki 0.75 - jest gdzie oddać jakby co.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-12-17, 17:07.

Leave a comment:

• alterbeer
    replied
    Cena butelki już wliczona.

Butelki wyglądają tak: http://browar.biz/forum/showpost.php...postcount=3273 tylko, że Noteckie Niefiltrowane (tylko tą wersję zakupiłem, miodowym i korzennym zadowoliłem się w wersjach Gniewoszowych 0,33) mają butelki z całkiem przezroczystego szkła.

Leave a comment:

• darekd
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    No to pojechali, ale myślę, że w tej cenie to już jest wliczona kaucja za butelkę?
    A z czego ta butelka? Bo zawartość tyle warta nie jest

Leave a comment:

• wrednyhawran
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alterbeer
    14 zł za butelkę któregokolwiek z 3 nowych Noteckich 0,75 litra.
    O żesz cholera, co oni te piwa u Trapistów warzyli?

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    No to pojechali, ale myślę, że w tej cenie to już jest wliczona kaucja za butelkę?

Leave a comment:

• alterbeer
    replied
    Nowe produkty z Czarnkowa (Noteckie i Gniewosz) aktualnie nie są (i wg zapewnień sprzedawczyni przynajmniej na razie nie będą) sprzedawane w sklepach, a wyłącznie w "firmowych" punktach.

Jeden taki niewielki punkt sprzedaży jest usadowiony w centrum M1 w Poznaniu. Cena piw to 3 zł za butelkę 0,33 litra (Gniewosze) i 14 zł za butelkę któregokolwiek z 3 nowych Noteckich 0,75 litra.

Leave a comment:

• zipkeczup
    replied
    Połczyn-Zdrój - EB Specjal
    A - 5,2%

Oczywiście bezdyskusyjnie produkt Połczyna (chyba najlepszy Połczyn, który piłem). Nie wiem sam w końcu czy wcześniej o tym pisałem.

Leave a comment:

• wpadzio
    replied
    A może po prostu podawał kelnerce numery stolików?

Leave a comment:

• leona
    replied
    Trzy Korony, Koźlak
    E: 16,5
    A: 8,3

Info od piwowara, który nie chciał wyjść z kanciapy ale mówił tak głośno do kelnerki, że mogę uznać jako bezpośrednie

Leave a comment:

• ART
    replied
    Jak założysz temat to się podepnie.

Leave a comment:

• ucho
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    No to w czym problem? Załóż temat
    Ok. Problem w tym, że temat nie jest powiązany z piwem w bazie. Np. nie można oceniać z artomatu.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho
    Warka, Heineken (lic.) - piwo jest w DP, ale nie ma założonego dedykowanego mu tematu na forum. Parametry E:11,4%; A:5,0%.
    Butelka 0,33l z V w kodzie.
    No to w czym problem? Załóż temat

Leave a comment: