Wypychanie niedoleżakowanego piwa na rynek
Collapse
X
-
Kopyr, zapytałem Cię o czas leżakowania, podałeś mi łączny czas fermentacji burzliwej i cichej. A skoro już piszesz w temacie, to może objaśnij mi proszę czy uważasz że wypuszczanie takich młodziaków jest w porządku wobec klienta. Co mi po świetnym smaku, skoro na ten przykład po takim młodym piwie zazwyczaj mam kaca a w kichach burzę.
Przy okazji miałeś kaca po jakimś naszym piwie? Czy tak sobie dywagujesz?Leave a comment:
-
-
-
, przynajmniej Ci świadomi
. A co powiedzieć o Antidotum?
Leave a comment:
-
A powód jest prozaiczny - czyli zawartość tzw. fuzli - czyli bardziej szkodliwych wielorzędowych innych od C2H5OH alkoholi, które w produkcji wódki się oddestylowuje, a w piwie czy winie można odleżakować, bo są mniej trwałe...
Także stare przepisy, czy mądrości ludowe wcale nie są pozbawione sensu, jeśli chodzi o kaca, czy kiszkowe rewolucje
To tyle jeśli chodzi o moje "mądrości ludowe"Leave a comment:
-
Jesli by tak bylo to potrafilby podac ilosci poszczegolnych chmieli jakie dodawal do warki.
A Sep jak sama nazwa wskazuje powstal z wysepionych od Amerykanow chmieli. I jak sam przyznaje, nie zna ich wszystkichLeave a comment:
-
Kopyr, zapytałem Cię o czas leżakowania, podałeś mi łączny czas fermentacji burzliwej i cichej. A skoro już piszesz w temacie, to może objaśnij mi proszę czy uważasz że wypuszczanie takich młodziaków jest w porządku wobec klienta. Co mi po świetnym smaku, skoro na ten przykład po takim młodym piwie zazwyczaj mam kaca a w kichach burzę.Leave a comment:
-
Ależ konsumenci zadowoleni! Napisałem to przed cytowanym przez Ciebie zdaniem. Piwowar obmyśla recepturę, czas leżakowania i jest piwo. Kto powiedział, że każda 16-tka ma leżakować 2 miesiące?Ostatnia zmiana dokonana przez grew; 2013-01-05, 23:49.Leave a comment:
-
Niech eksperymentują sobie do woli, ale nie na konsumencie. Produkt ma być skończony, bo jeśli warzę u kogoś w browarze tzn., że cały proces jest dopracowany.Leave a comment:
-
Przecież Sęp jest autorskim dziełem Kopyra, więc jeśli wystarczyło mu 5 tygodni to widocznie taki był zamysł. Nie rozumiem oburzenia ARTa. Piwo smaczne, serio. Mogę Ci podrzucić butelkę
Piwo było we Wrocławiu w zasadzie nie do kupienia (w butelkach, w beczce ciągle jest w ZUPie). Rozumiem, że ludzie kupowali w ciemno. Widocznie poprzednie piwa Kopyr&Widawa im smakowały. Pozostawmy możliwość eksperymentowania w rękach piwowarów. Widocznie to się czasami udaje.Leave a comment:
-
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Lokal w miejscu dawnej Ludovej. Jak uprzejmie doniesiono - piwa z Miastolasu.
https://www.facebook.com/profile.php?id=61557871711973
https://www.google.pl/maps/place/Luf...0.6685013!4d17...-
Channel: Opolskie
-
-
Nowy browar restauracyjny Brovar 16, znajduje się na uroczym Pszczyńskim rynku w odległości 1 km od dworca kolejowego.
Mikrus mieści się małej, odnowionej kamienicy.
Lokal jest połączony z lodziarnią i pensjonatem, więc można to miejsce dopisać do listy browarów z możliwością...-
Channel: Śląskie
-
-
Jak ja lubię polską prowincję...
Niedawno założony lokal w małej miejscowości pozbawionej niegdyś praw miejskich.
W menu charakterystyczne dania polskiej kuchni regionalnej czyli pizza i kebab.
Za to niepodzianka, za barem widzę chyba sześć różnych butelek z piwami...-
Channel: Lubelskie
-
-
Elegancki sklep monopolowy w centrum Żar, z całkiem długą półką i lodówką z piwami. Sporo polskich kraftów, trochę piw czeskich (m.in. Opaty).
Mają też własną markę piwa "Żarskie" warzoną przez Radugę (był Pils i APA).-
Channel: Lubuskie
2021-12-29, 00:23 -
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: