Ciekawy filmik z piwnymi ciekawostkami.
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Proszę nie zamieszczać gołych linków bez komentarza.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Related Topics
Collapse
-
Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
Z dworca kolejowego...-
Channel: Bułgaria
-
-
Restauracja w wyremontowanym i rozbudowanym o "nowoczesną stodołę" budynku dawnego browaru klasztornego reformatów. Historyczny obiekt z 1824 roku niestety nie mieści w sobie minibrowaru. Jest natomiast (co w Węgrowie niezwykłe) ciekawy wybór piw. A dlaczego ciekawy? Ponieważ z Książęcego...-
Channel: Mazowieckie
2023-11-21, 13:09 -
-
Ekstrakt 10.0*, alko 3.8%.
Chmiele: Marynka i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - sporo.
Barwa - złoto.
Gaz - średni.
Aromat - ciekawy, ziołowość plus iglaste,
Smak - słód i gorzkawa ziołowość po "żatecku"...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Karlsquell to marka Aldi. Ale poszli w kraft w odpowiedniej cenie (około szóstki).
Ekstr. 16%
Alk. 6%
Chmielenie: El Dorado, Amarillo, Cashmere, Columbus
Aromat - cytrusowo (limonka, cytryna) - ziołowy chmiel. Pod nim słodsze tony słodowe, po przelaniu...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Wydawało mi się, że gdzieś tu była ta marka, ale nie znalazłem
11% ekstr.
4,3% alk.
Aromat - zielonobutelkowy skunks, ale i wyraźniejszy chmiel w kierunku trawy, łąki z kilkoma kroplami cytryny
Piana - wysoka, ale niezwarta, średnia trwałość,...-
Channel: Ukraina
2025-10-03, 17:20 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment