Jak klasyfikujecie Tenczynek/Jakubiak, Bojanowo/Jakubiak, Grodzisk/Fortuna?
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Comment
-
Wtedy nie będzie się to zgadzać z tym, że piwa są umieszczane zgodnie z miejscem warzenia.
Powinien być Natolin i tyle.
A i tak zdecyduje Art i będzie tak jak on będzie chciał.Comment
-
Dlaczego nie? Przecież w obu wypadkach będzie zaznaczone, że jest to Artezan Natolin i Bazyliszek Natolin. Co Ci się nie zgadza? Jakby Bazyliszek przewiózł ten sprzęt do Otwocka, to oczywiście nie widziałbyś innej opcji, ale ponieważ sprzęt stoi w tym samym miejscu, to wg Ciebie jest to ten sam browar?Comment
-
Kopyr, a wiesz może jak od strony technicznej stoi browar w Błoniu w stosunku do starego? Dużo osób narzeka ostatnio na produkcje z niego podchodzące, że gorsze od Natolina. Ja piw Artezana z Natolina nie piłem, a nowy Pacyfik faktycznie mnie nie powalił i był strasznie wodnisty. Nie jest przypadkiem tak, że nowy browar ma mieć przede wszystkim większe moce przerobowe?Comment
-
Nic jeszcze z nowego nie próbowałem. Ja myślę, że to jest efekt niedostępności. Jeśli kiedyś nie było można się napić Pacyfika, to on stawał się legendarny niczym WestXII czy inny Okocim Porter. Teraz kiedy jest bez problemu dostępne to jest narzekanie. Inna sprawa, że oczywiście nowego sprzętu trzeba się nauczyć, nabrać w nim wprawy, to trochę potrwa. Porównanie nowego i starego browaru masz tutaj.Kopyr, a wiesz może jak od strony technicznej stoi browar w Błoniu w stosunku do starego? Dużo osób narzeka ostatnio na produkcje z niego podchodzące, że gorsze od Natolina. Ja piw Artezana z Natolina nie piłem, a nowy Pacyfik faktycznie mnie nie powalił i był strasznie wodnisty. Nie jest przypadkiem tak, że nowy browar ma mieć przede wszystkim większe moce przerobowe?Comment
-
W Warszawie efekt niedostępności nie występował, a piwo z Błonia rozczarowuje tak samo, jak gdzie indziej.Comment
-
Tak ten sam, zmienił się tylko właściciel.Dlaczego nie? Przecież w obu wypadkach będzie zaznaczone, że jest to Artezan Natolin i Bazyliszek Natolin. Co Ci się nie zgadza? Jakby Bazyliszek przewiózł ten sprzęt do Otwocka, to oczywiście nie widziałbyś innej opcji, ale ponieważ sprzęt stoi w tym samym miejscu, to wg Ciebie jest to ten sam browar?Comment
-
Ale jakby cały sprzęt przewieziono 10 km to byłby inny browar?
A taka ciekawostka - Browar Zwierzyniec. Ten sam właściciel, ta sama nieruchomość, ale inna warzelnia i inny budynek. To jest wg Ciebie nowy browar czy ten sam?Comment
-
Co by było gdyby.
Co do Zwierzyńca dla mnie to ten sam browar.Comment